Овака па, кога ќе стават нешто без контекст, без лого, без објаснување, артови, да се испошокираме, демек и лоша реклама е добра реклама. 90% од рајава со iq80, ова ќе го сфати (и го сфаќа) буквално. Ако е поучна кампања - катастрофа е. Ако е буквална порака тогаш е уште потрагично. Нека ја објасни некоја поентата ако ја сфаќа.
Ваљда reversed psychology - извитоперена, за тоа дека сите плачат и да се подигни совеста дека и мажите имаат емоции и знаат да заплачат. Во спротивно се останато е мизерија.
90% ова ќе го сфатат буквално. Бејзик Трајко и Стојка ќе се замараат да размислуваат за токсична машкост, ќе го видат билбордов и на внучето ќе му речат, немој да плачеш бабе, види како пишува, мажите не плачат.
Гласам дека е кампања за ментално здравје Многу ми се лејм вакви кампањи (стварно не знам соодветен македонски збор да се одразам). Уствари единствената саглам кампања од овој тип беше нешто со дрога бабарога, се друго што ми текнува е промашено.
Не сфаќам зошто страници што продаваат нешто не си стават цени под секоја слика кога веќе даваш целосен опис на производот? И сега мене ми се свиѓаат 5комплети и треба за сите да ги прашувам цена