Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам дека читам една група и една реченица шо прочитав остана со мене. Парафразирам и преведвам: "Толку многу раце го доприја моето тело, тело кое некогаш го осеќав како само мое. Сега ми е отуѓено. Сега не осеќам ништо. Се вкочанувам и не мислам на непознати како ми го допираат телото, пофаќаат, поткреваат, притискаат - како да сум расипана играчка."

MeowMeow, M&M, Emy867 and 13 others like this.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Почна некако да е многу свежо навечер, сега си извадов ќебе да се покријам. Ако продолжи вака кајдае ќе ја отворам сезоната на спиење со чорапи, дури и сега ми се ладни стапалата. Мада еве го септември, а чим дојди септември, студеното време е тука некаде. :?: Уште малку и пожолтени лисја, тмурни утра и мирис на ајвар. :D

3. Stark

Stark Форумски идол

4. BubamaraM

BubamaraM Истакнат член

Стапалата ми смрзнаа деновиве, ама без оглед, одвај чекам есен! :D

MeowMeow, Cinnamon Bun and Amellie13 like this.
  5. Bratot

Bratot Форумски идол

Ако подзапни Спасена уште малку со јавното плачење можи ќе почниме сакале неќеле сосила да го слушаме :wasntme:

Само ако не повеќе нека им биди благодарен на србите шо му ја направија на заебанција на ТикТок популарна песната "Ќе ти дојдам", после тоа овој се усили дека е јака ѕвезда :D

6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Мислам дека еден од најлошиот тип на луѓе што може да ги имате во животот се оние што на сѐ ви љубоморат отворено. И тоа не само со некој глуп коментар и превртување очи кога нешто убаво ви се случило. Туку се за жал постојано околу вас и без срам во секоја прилика си го покажуваат тоа. Фамилија, партнери...
    Вие да речете сакам црно, они ќе речат абе подобро е бело. Да сакате бело, ќе речат црно. Јадат лајна за тоа колку шеќер ставате во кафето, колку сол во јадењето, како чекорите, како ја носите косата, како сте облечени, како јадете, трепкате или зборите и секакви секојдневни баналности.

Секој ваш успех пробуваат да го понижат со некоја скрос небитна ваша грешка од некогаш. Манчи што дека дипломираше тешка струка, ти текнува какво повлечено дете беше? Е такви џабе факултет, никој не ги сака, сите се заебаваат со нив. Правите нешто најбанално и ви висат над глава, секој детал ако не е совршен, вие сте пропалица и лузер. Некоја психопатска искра се пали во нив кога ќе ви најдат некое минијатурно грешче дека "ете ти реков дека не те бива". Уживаат да ве понижуваат во секоја сееекоја факинг ситуација. И да носиш или правиш нешто што они го сакаат, се тераат да го замразат тоа. Со еден збор, не постои нешто на светов кај вас што нив би им се допаднало.

И најлошо е кога ваквите го прават тоа многу постепено, бавно на почеток за после кога ве имаат во раце, се пуштаат на најјако, па се сомневате во себе, за сѐ, ви оди самодовербата у минус.
    Овие не се луѓе што само многу коментираат или само имате различни вкусови. Туку што некогаш знам да речам радо би изеле лајна место некој друг да ги изеде пред нив, да докажат дека ти немаш, ти си полош.
    И не заслужуваат помош, поддршка, никогаш

Last edited: Aug 28, 2025
    MeowMeow, Curious cat, Stark and 10 others like this.
  7. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Да де
    Додека не избаци,не го знаевме кој е.
    Може на Митко Јанчев вода да му носи ама ај

Bratot likes this.
  8. DEFNEDEFO

DEFNEDEFO Истакнат член

9. Miss666

Miss666 Популарен член

Читам на кајгана пост во кој пишува дека некоја од заробените девојки молела за храна и да не ја убиваат. Очекуваш емпатија од луѓево, тие смајлифејс ставиле.
    Јас имам високи очекувања од луѓево иначе. До мене е. И овде на форумов, по социјални мрежи, во вистински живот. Очекувам позитивност, добрина, емпатија, а тоа сето злотворбина.

MeowMeow, M&M, SummerGirl and 6 others like this.
  10. sweet dreams **

sweet dreams ** Истакнат член

Исто, колку пати и да ми докажале какво зло се секогаш имам високи очекувања (facepalm)

Just_a_kid likes this.
  11. st-el

st-el Популарен член

Screenshot_20250828_142142.jpg
    Денес е Успение на Пресвета Богородица, нека нѐ чува и штити, дарувајќи здравје, мир и среќа:l:

12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Сликава е болна и моронска, само тоа ќе кажам. Не ја споделувајте жити све

13. Bratot

Bratot Форумски идол

Беше во заборав "ѕвездава" сега после форсирањето на "Ќе ти дојдам" и водител се стори чоеко во емисијата на Алачки, кај шо гостуваат Славици од разни градови и села во државава и готват манџи :)

14. Ѕвездена

Ѕвездена Истакнат член

Тие се хранат од твојата реакција.
    Не покажувај дека допира до тебе и дури напротив, врати отсечно и дрско. Ќе го подвијат опашот брзо-брзо. И колку можеш, настрана од такви.

LoneWolfGuy and eliesaab like this.
  15. $ophia

$ophia Популарен член

Кампањата на Телеком да ти била... (facepalm)

FriendOfDorothy and Mumoftwo30 like this.
  16. Stark

Stark Форумски идол

За жал поголемиот дел се тастатура алтер ега слика на нивната мизерија што ја носат во душата и тешки недијагнозирани пациенти. :)

tina-63, Miss666 and Cutiepie1 like this.
  17. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Сдк дека е многу тешко да си сам син/ќерка и целиот товар на тоа едно дете паѓа. Кога нема распределување на товарот помеѓу браќата/сестрите. Особено на балканов каде што родителот тоа го очекува од детето по автоматик.

Својот живот и планови на последен план бидејки си "врзан" за родителот. А кога ќе предложиш да поседат малку во најскап дом со 5 ѕвезди и најдобра нега, или да вработиш жена да ги чува и негува, не долази во обзир, понижување е.

Себични се тие бумер генерации, премногу.

18. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Нема подобар бургер од junk food!!

19. Stark

Stark Форумски идол

Дали имате купувано сребрен накит од stardust jewelry?

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

НИКОГАШ не е сезона на спиење со чорапи!! :D

Дали уште некој е многу осетлив на сензации при спиење, пример, јас никогаш не би можела да спијам скроз гола, во лето кога е најжешко не можам да спијам без барем малку да сум покриена со чаршаф и преку зима никако спиење со чорапи затоа што ми е чудно да сум покриена плус чорапи. :D Тоа се моите non-negotiables за спиење.