Не знаев дека ова е осетливост на сензации при спиење Со чорапи не спиеш освен ако немаш греење дома. Ако немаш греење во зима спиеш и со чорапи, и со волнени чорапи, и со капа, и со јамболија покриен, и си хухаш под јамболијата да се стоплиш. Ах, спомени од детството. Одтогаш ваљда го имам тој инстинкт дека морам да сум покриена, ма жешко било, ма гола се потам, не- јас мора да си ја гушнам прекривката
Се спие и со чорапи Биљо, ехееее..... кога ќе си дојдеш пијана дома и незнаеш кај ти е газот, кај ти е главата, а не па чорапи да соблекуваш....
Не можам да се помирам колку се поскапени Alpiko чоколадата! До пред неполна година оние од 100гр беа по околу 30-40 ден, а 200гр по 100-110 ден. Сега по 80, односно 200 ден.
Не можам едноставно да спијам ако стапалата ми се ладни, а многу сум осетлива на ладно. Верувај сум пробала, среде ноќ станував да барам чорапи. Плус, преферирам во поладна просторија да спијам покриена скроз, ако е исто топла ко таа во која седам преку ден, нема мирно да спијам. Имав партнер кој обавезно сакаше извор на греење да има додека спиеме, јас пливав во пот тогаш. Инаку не спијам ни гола сред лето, на тоа сум осетлива мора да има некаков партал на мене и 50 степени да е надвор.
Не. Не носиш чорапи и не спиеш со чорапи ако уживаш во тоа директно да ти се валкаат стапалата и ако уживаш во тоа да ги изложуваш на убоди и директно да го пушташ мирисот пред другите во домот. Како можете бре, луѓе? Како не ве фаќа срам? Порано сите што ги сакаа ги купуваа дека беа многу поевтини од Милките, а слично благи. Сега кога и двете се со слична цена ретко кој ги купува. Прееска си го купив она млечното од 200 грама дека уште е на акција (во К-молот во Центар) оти има рок до 16 септември за 87 денари што ми е ок за грамажата. Ама редовната цена бе, 165 денари. Преголем занес.
Во соба неам греење, деценија и нешо е така, сум се навикнала, а чорапи не доаѓаат у предвид. Нејќам ниту такви гломазни и тешки покривачи. Мирна ма Стајли, шо ти е Нишо нема од тоа шо го збориш, све си е у ред.
Убоди? Валкање?Срам?! @Mrs. right чоек, водата во шише мрзнеше, не дека јас многу љубам јамболија Ако не сте спиеле со капа, немате појма што зборам
Имам ладни стапала и никогаш не пуштам греење али да спијам со чорапи НЕ фала. Зашто би ме фаќало срам па не ми смрдат нозете
Јас ко ќе слушнам песна од Спасен Силјаноски Драма во Неготино: Млад човек се прободел со нож во кафеана поради емотивна реакција на песна