Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    17.711
    Трет ден беше муабетот :P

Би ве почастил еве со две "патриотски" песни на српски :) од нашиот Спасен, кој овој пат може да ви предизвика уште еден шок и неверување и со неговите вокални способности :wasntme:

На Mumoftwo30, GirlLove и ItsmeH им се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.502
    Допаѓања:
    17.013
    МАЖ не е МАЖ.

Ако не ти мафне со гордо исправената глаа и не ти ццццни као 'станувај си идеме оттука', од гости де.
    Као собирај децата, а тој со ташлако в раце напред и ти трчаш по синовите да си ги собереш и идете зад него.

Тоа е МАЖИШТЕ бре.

На eliesaab и ItsmeH им се допаѓа ова.
  3. ItsmeH

ItsmeH Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    290
    Сдк
    Многу ме нервира кога ќе се наместам удобно,ќе си легнам и пред да заспијам ќе ми се примоча,па мора од 3ти кат да се симнувам за у вц.
    :smoke:

На L.i.n.a.a и senjorita-v им се допаѓа ова.
  4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.293
    Допаѓања:
    58.057
    Има нешто посебно во врнежливи ноќи, ги обожавам додека сум дома под ќебе и си го слушам дождот надвор. :inlove:

На Adidas888, nextredstyle, senjorita-v и 7 други им се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.502
    Допаѓања:
    17.013
    Оу, сеееекси бооој! ^_^
    :l:

6. Wojak

Wojak Активен член

Се зачлени на:
    18 јули 2024
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    125
    Денес последен ден од одморот, утре назад на работа. Следниот подолг одмор ќе биде за најмалце 10 месеци,ама времето брзо поминува!

На M&M и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    17.711
    Со шо те освои со гласот или со танцот? :D

8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.973
    Допаѓања:
    24.160
    Не знам кој член беше, ама некој на форумов ме убедуваше како трчањето долги дистанци е убиствено за телото оти маратонците изгледале ко исушени стапови или па можело да доведе до дебелеење ради кортизолот и тоа што тие што трчаат јадат многу јаглехидрати. А и од оној што ја води страната Мускултура сум читала исто.

И еве ме, маратони не трчам, обичен рекреативец сум, како и повеќето што трчаат и не изгледам исушено, не сум здебелена, мускулите не ми се отидени. Мислам ако трчам секој ден огромни дистанци, можда ќе беа. Напротив, нозеве ми изгледаат најубаво до денес, а газов уште ми се нема срамнето. Ама и просечен рекреативен трчач има и денови за одмор, вежба и со тежини, не се замара премногу со постигнато време туку трчањето му е хоби. Едноставно си наоѓа баланс, за разлика од професионалци што цел живот им се врти околу трчање. А овие gymbros ќе видат некој слаб и висок Кениец и одма "ако трчаш долги дистанци ќе изгледаш како него", а типот трча маратони за добро утро, додека ти 40тина -50 километри неделно.

Затоа малце согледуејте факти, статистики и генерална слика пред да се прајте паметни.

Последна измена: 31 август 2025 во 11:19
    На Aleks.mar и ThePharmacist им се допаѓа ова.
  9. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    513
    глупости. Тоа што маратонците изгледале така како што се опишани тука не значи воопшто дека е тоа убиствено за телото. Јас на пример имам читано и слушано од луѓе дека маратонците, луѓето кои се бават со физичка работа и спортистите демек имаат тенденција после 40тата да имаат ослабено срце и покачување на притисокот. |( прво малку да се побараат истражувања,научни факти и сл па после да се "плашат" луѓето со свои мислења и ставови

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.973
    Допаѓања:
    24.160
    Абе кај професионалните спортисти да бидеме реални, си има последици од претерано спортување. Ама затоа реков, најголем дел од луѓето што се бават рекреативно со спорт, не вежбаат/трчаат до бесвест, па да ги споредуваме со овие првите дека така ќе изгледале или ќе останеле без мускули.

На Aleks.mar му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    823
    Од сите хумористично реални емисии во минатото и сега за мој вкус единствено К-15 и Зевзекманија имаат оставено траен белег. Толку реално ги опишуваат сите економски социални и политички феномени актуелни во државичкава и на сатиричен начин знаат да ги парафразираат и да ги насмеат луѓето. Секоја чест и на младиве и нови луѓе од тип на Никола Ниџо, Томски и слични но сепак сеуште им треба време за докажување.

На M&M и GirlLove им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.502
    Допаѓања:
    17.013
    Очите

13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.750
    Допаѓања:
    14.231
    Ај што беше контраверзна локацијата на Рустикана(Roosty), сега треба да се толерира и паркирање, возење и блокирање на тротоарот и велосипедската патека до ресторанот.

Никаква сообраќајна и инфраструктурна култура и обзир не постои, ужас.

На GirlLove и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  14. HappyMe123

HappyMe123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2025
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    65
    Еден од моите најубави и најомилени романтични филмови кои ми ја враќаат вербата во љубовта е филмот "Pride and Prejudice" од 2005 година.

Мис Елизабет Бенет и Мистер Дарси нема да се заљубат на прв поглед. Ни на втор, ни на трет... Ќе се заљубат после неколку случајни и неслучајни средби. Преку тие средби, ќе откријат дека се слични еден со друг, ќе се заљубат еден во друг и на крај ќе си ги признаат меѓусебните чувства.

Ми се допаѓа таа контра-логика на заљубување и љубов. Тие дури на почетокот на филмот мислат дека воопшто не си одговараат. За да на крајот од филмот тие се заљубени еден во друг.

Љубовта не се случува на прв поглед и по автоматизам. Љубовта не е телефонска услуга и да избереме опција:
    За да се заљубите притиснете 1, за да не се заљубите притиснете 2. За да се одљубите притиснете 3, за да раскинете или да се разведете притснете 4.

И заљубувањето и одљубувањето и разделбите се случуваат низ подолг временски процес. Сите што раскинеле врска или се развеле, на почетокот мислеле дека вечно ќе бидат заедно.

Мис Елизабет Бенет и Мистер Дарси мислеа на почетокот дека никогаш нема да бидат заедно. На крај, тие ќе бидат засекогаш заедно. А ние гледачите ќе плачеме од среќа на последната сцена.

На Eunoia, eliesaab и senjorita-v им се допаѓа ова.