Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.602
    Допаѓања:
    199.758
    Сдк ради големи сили и странски влијанија горат депониите во Скопје и не се дише(facepalm)
    Или - село гори, баба се чешла(tumbleweed)

На DS10, theowndemon, FriendOfDorothy и 3 други им се допаѓа ова.
  2. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.880
    Допаѓања:
    10.123
    Балканот е трагичен

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.858
    Допаѓања:
    183.036
    Не знам како да го пишам ова без да звучи арогантно. Има моменти кај шо сакам да избегам, се да деактивирам, се да избришам и едноставно да ме нема, да не читам, да не слушам ништо шо е онлајн. И зошто? Зошто секој изминат ден последниве години сакам да си ископам очите ради се шо ми паѓа "в скут" за читање. И осеќам како почнувам да сум апатична. И осеќам како да сум едно со страната шо е нервозна. И зошто? Оти не можам да си вервам шо очите ми гледат/ читат и кој е патот да стигниш до тој мисловен процес. И имаше моменти кај шо сакав да разберам. И имаше моменти кај шо сакав да знам. Сега се шо сакам е to miss me with that bullshit.

Од ко го извајв ова од патот, веќе со деној се трујам сама со прашања. Реторички се разбира. Кој е мисловниот процес мој, ако живеам тука, и јас тука воздухот да го прам отров/ плодна почва за рак? Мислам дека сум над то? Мислам дека мене нема да ме стигни? Нема да ги стигни моите сакани? Уште дур беа протестите Битола (и ќе има пак!) го размислував. Тие советници кои живеат во Битола и Новаци, како им одговара да носат сомнително ѓубре над подземни водни, во најплодна почва од цела Македонија (и странство, ама ај да не ја должам темата)? Истото ме дума сега, кој е мисловниот процес на тој шо ќе оди кај (дивите) депонии да фрли чкртка. Ќе се исчисти ѓубрето и магично чадот нема да е опасен?

Одам на онкологија и секој пат има поќе и поќе пациенти и немаме капацитет. Знам многу шо се бунат зошто де нема некој лек дур стигни, де има гужви и мене ми е стрес оти морам со деној да се организирам за да можам да одам за терапија. Еве последно ко бев немаше реагенс за тумор маркери. И дур чекав во ред се думав дека уствари не е дека не се снабдени. Туку секогаш ко ќе одам има барем 1, а некогаш и до 3 нови пациенти на шалтерот на кој одам јас само. Кога одам кон лабораторијата, на шалтерот за нови пациенти има редици и редици. И покрај се то, луѓе кои ги бираме да не штитат полесно им е да не трујат. Луѓе кои гледат дека идат избори ќе напрат се да победат. По секоја цена. А, која е цената? И пред се шо ме интересира, како мислат дека еве нема да стигни и до нив/ во нивната фамилија?

Ми се гади.

Пред мене да падни некој шо пали од депониите сега, или некој шо се залага активно за сомничави депонии - ќе го плукнам. Јазк. И најмалку осеќам жал ако се залагаш за нечија несреќа и скроз истата те снајди. You reap what you sow.

На DS10, azelea, La-loca и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.602
    Допаѓања:
    199.758
    Отприлика тоа сакав да кажам. Дали имаат најдено резервна планета, или еве земја, кајшто им се преселени фамилиите, за да не ги тангира. Или вакцинирани се против ,,воздух кој смрди, ама не е опасен бе,,. Или, не дишат, штознам, можда се сaјлонци, луѓе-гуштери, како и да беше:smirk: (facepalm)

На DS10, marsilia, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  5. ADAM-

ADAM- Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2025
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    46
    Love is the only way :l:

6. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.858
    Допаѓања:
    183.036
    Леле ко видов шо рекол онај. :?: Смрди ама не е опасно. Било полошо. Абе ој скриј се во некоја дупка. Си бљуцнав на та вест, заљубоморив на слепи, глуви зошто имат помалку начини за ова легендарна изјава да стигни до нив.

Овие прашања уствари и на протест ги прашвавме секоја Среда. И сега пак од ко гори околу Скопје ми иди да прашам истите прашања. Ко да, со пари можиш да си дозволиш подобра здравствена грижа, ама не е то превенција за болест, ни пак гарантира дека навреме ќе откриеш нешто (особено нешто толку подмолно како рак). Не е ни ко да живејш на друго место и понекогаш да идиш (во случајов) Скопје па од малку да мислиш дека не те фаќа. А, шо е со саканите шо уште се во тој град? Некогаш сакам да знам мисловниот процес ама скроз сум на место кое е нервозно и агресивно, а не отворено кон ваква различност.

Ме интересира како можи некој да вреднува поќе пари од сопственото здравје и од здравјето на саканите. Не очекувам да си ги сакат сограѓаните. Очекувам да се сакат себеси.

На DS10, azelea, Munchmallow20 и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.715
    Допаѓања:
    24.018
    Гуглав ова сајлонец шо е и ми излезе дека е селски лонец.. :?:
    upload_2025-9-12_0-25-35.png

На senjorita-v и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.696
    Допаѓања:
    134.992
    :rofl:
    Веројатно мисли на овие.
    Cylons are a fictional race of sentient, mechanical and humanoid robots from the Battlestar Galactica science fiction franchise, created by humans as a workforce but later rebelling to wage a genocidal war against their creators. They evolved from mechanical soldiers and laborers into a highly religious, monotheistic society that developed sophisticated forms of artificial intelligence, biological components, and resurrection technology, enabling them to mimic humans. Their goal is the extermination of humanity, and they have a complex, cyclical relationship with humans, which forms a central theme of the franchise.

На senjorita-v, Stark и Biljarkata им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.755
    Допаѓања:
    17.770
    Децава никако да научат стапалата да не ги потпираат на спротивното столче од автобусот.
    Има луѓе што сакаат да седнат.

Не бе, сами сме си виновни.

Кој безобразлук и невоспитување имаат некои млади.

Луѓе стојат, таа со стапалата ги истегнала на спротивното столче.

На azelea, BubamaraM, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    1.120
    Да сум жив и здрав и прав и све најдобро си посакувам годинава ... толкуј =)

На DS10, Anie93, Ѕвездена и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    9.549
    IMG_20250912_072455.jpg Сликава зборува сама за себе.
    Утрово ми ја пратија моите. :@

На DS10, bookslover, azelea и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Apash

Apash Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2024
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    188
    Абе не е ич загадено.. само малку можи мириса од депониите..

На DS10 и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.858
    Допаѓања:
    183.036
    Цут чисто. Било позагадено, не е ич опасно ова. /s

И ова заборајв да додам вчера ко пишав. Газолижачите на било која политичка партија ми се дно. Зошто имаш луѓе кои не трујат, и имаш луѓе кои велат: "yes daddy" и чекат да бидат труени. "Enablers" ако можам така да ги наречам, се скоро исто виновни и ко тие ко ја фрлат чкртката и тие кои прат плодна почва за да се фрли чкртката. Глеј како велам плодна почва. Нема уше многу да имаме со ова темпо.

На DS10, azelea, sweet-cherry и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.611
  15. HappyMe123

HappyMe123 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2025
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    166
    Помалку ме радува гужвата во Скопје. Градот се раздвижи некако од почетокот на септември. Се радувам и за почетокот на новата сезона на претстави во театрите, операта и филхармонијата.

На Амаја, eliesaab, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.182
    Допаѓања:
    17.398
    Воспитаност 0, култура 0, срам 0..
    Прегрдо е така коа седат, одвратно, сељачиња прости, али патики оригинал купиле, ама па културата и манирите не се купуваат.
    Уште па девојчиња, браво бе, ги личи..

Многу сме мирни и тивки ко народ, за све, не се буниме, треба огромна галама да се дигне, па да видиме дали секој шо сака ќе си праи.

На christinnn, Малечка Малинка, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.858
    Допаѓања:
    183.036
    Скролав рилс и ми излезе као текст "мажите се посреќни со помлади жени". И знаев, знаев дека коментарите ќе се ... какви шо беа. И еден пиши "јас си ја сакам жена ми иако има 60, имајте си ги младите вие". И си реков па ок, убав почеток, слатко ес фак. Многу сакам стара љубов. И после репликите на то. |(

"Не знајш шо сакаш"
    "Замисли ја 10 години порано"
    (на шо му реплицира дека ја знај 10 години претходно зошто беа заедно и пак беше исто уба и прекрасна)
    "Во коментари секогаш има некој *име и презиме* шо премногу си ја сака жената и е веќе досадно "
    (????????????? КОЈ Е ПРОБЛЕМОТ ДЕКА СИ ЈА САКА ЖЕНА МУ ?????????????????)
    "Гарантирам дека ти си опседнат со неа, а неа му си здосаден"

Буквално не мора се да е дискусија? Зошто е проблематично дека си ја сака жена му? Шо пропуштам?

На Medea., DS10, Aleks.mar и 16 други им се допаѓа ова.
  18. milkyway^^

milkyway^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2025
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    556
    Вака размислуваат 98% од мажите.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.858
    Допаѓања:
    183.036
    Ew.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    377
    Здраво на сите,сакам да кажам ..но сакам да прашам дали знаете некој да држи обука за правење чанти од перла( како циркони што се)