Луѓе, не сфаќате поента или шо е работава? Не е нормално ни за едни ни за други, сељак си е сељак. Ќе ми вртите сеа и ќе се глупирате, слободно ајде
Не знам дали е до мене само ама готвењето дома некогаш(многу често) не ми се исплати. Намирници пазарени од поефтини маркети и пак исто. А што 2саати ќе стоиш на нога, ќе се умирисаш се, па имаш садови и хаос….толку има во последно време места за храна со најразлични цени, што деф не се исплати дома
Буквално. По рестораните поскапо се фаќа но од кујниве што готват е исто можда и поевтино плус тоа што ќе ти заштеди време и дополнителна работа.
да, тие фенси ресторани што се као попознати е скапо да. Ама кујните и фаст фуд, сендвичари деф нема разлика. И кога ќе каже некој ама дома е поздраво, што месото немам појма од каде е, зеленчукот исто. Така да исто ти се фаќа
Немаш појма од каде се месото и зеленчукот ама немаш појма ни како ги приготвуваат во фаст фуд сендвичари.
За единец морам да се согласам дека знај да е скапо готвењето, ама за фамилија кај шо можиш да купиш во bulk без да се расипи зошто има луѓе шо ќе изедат - не можи купечко да е поефтино. Е сега во ресторан или кујна за јавна исхрана/ кујни каде можиш да земиш готвено - не мислам дека можи да се толку здрави и со помалку масти од то шо можиме дома да напрајме. Ама е дефинитивно подобра опција ако немаме време и јадиме џанк. Подобро од такво место да се вклопи оброк.