Како што чистиш секоја др обувка.Си постојат посебни четки,и креми за да се премачка материјалот да не се оштетуваат.Чизми зимски како чистиш ти?
Ако има кал на пример, со малку натопена крпа па ги поминувам со црна боја за чевли, ама моите се кожни, не плишани.
Лично пазам во кал да не газам.Со ништо А ако веќе се исфлека има решение и за патика и за плиш чизма, и за папуча фала богу.
Зашто во 21век постојат маси за деснаци наменети само ? Нели е срамота ваква да не речам дискриминација ама не е ни тоа ?
Колку само сум разочарана од најблиските,неможам да опишам. Тоа не се опишува. Кога за некого си бил тука, и штом се издигне потоа оп-не те рецка. Трагично. Колку само се отуѓуваме ради глупости.
Де бе шо ви е со тоа цигарите, колку "слатки" ли ќе беа.. Од сабајле да засмрдувате се околу себе и да труете Зависници тешки.. Тоа гнасното да ви е убаво..
Не постои поубава рутина во мојот живот од утринско пиење кафе во мир и тишина. Тој еден саат што го имам само за себе е priceless.
До името е Зашо соперничка, шо значи соперничка? Мажи да не ви крадат? Можда киднапираат Не живееме у шпанска серија или турска може поарно
Ја знаев првпат мислам од некоја турска серија го дознав Ја не бев саркастична, а за членката нз, па не ми личи дека беше У превод: дечкото и' го има преземено некоја лоша караконџула
Mnogu sum srekjna za bright percepcijava sto ja imam poso kolku mracni lugje postojat jeza da te fati
Во животов сакам, ако имам свои деца, утре со нив да трчам и играм, без да се изморам. Понатаму и внуци, исто да можам да се движам, да ги земам во раце без да речам "не можам, ме боли". Кога мој партнер би бил болен, да можам да му помогнам да се пресоблече, да појде до тоалет, да се потпре на мене без да се изморам повеќе од него. Кога ќе имам 60,70 години да можам сама да се качувам по скали, да си испазарам, да планинарам, па и пак на некоја трка да речат за мене - еј браво за женава, види ја на овие години трча. Едноставно телово да ми нема граници. Нозете и рацете да ме служат, да не чекам од друг. Иако не знам што ќе биде утре, јас се стремам кон ова. И оваа мотивација нема никогаш да ви ја дадат гзлестите фитнес инфлуенсерки зашто ова не се гледа на слика. Уствари се гледа, ама кога ќе го видиме се тешиме до гените им е. Ќе видиш жена со целулит и нерамен стомак како без задишување качува скали, може да оди и трча долго без замор, постојано е растрчана на работа и не се изморува, крева тешки работи со леснотија. А нема ни некој голем газ Ќе видиш старец со посува кожа, пеги, брчки, типично за таа возраст ама го гледаш како трча, вежба и се движи подобро од многу на негова возраст. И овие се луѓе што најмногу и најдобро ја сфатиле целта на вежбањето. Не изгледаат најдобро, ама движењето на телото го примениле на најдобар можен начин. Другите можат да им се фатат само.
When Ana Nikolić said ,,Srce ti oslepelo, al' me pogledaj Loše sam ti ispala, gadan osećaj I kad nisam, kriva sam, al' to je tvoj stid Sve terase moje, zbog tebe, su s pogledom na zid" I really felt that
Ривал ,тоа е соперничка.Во превод дека нешто што било твое ,или треба да е твое го има друга,во мојот случај.Не мора да биде лоша само затоа што е одбрана наместо мене.
Да,и во фамилијата имам такво име и ме има победено.Дефинитивно ќе почнам во имиња да верувам и нивното значење.