Многу ми е смешно ко ќе стигни некој апарат за негде во некоја болница или амбуланта и тој апаратот од кузнај каде и овие сите ќе се соберат и ќе се сликат од персонал до политичари и горди на то скроз насмеани сите ќефој…резил
Знаеш како оди тоа? Ќе се направи некој милионски договор со компании/држави, секако, на штета на државата, граѓаните, и народните пари. Ќе лапнат дел политичарите, а фирмите ќе донираат нешто за да задржат имиџ за народот + да добијат бесплатен ПР. Пример, склучиле со ХХХ фирма од ХХХ земја 3 пати поскапо тендерче за набавка на медицинска опрема, и оп, донација од 2 апарати за болница во Валандово. И после секако ќе бидат окезени сите. Кој не би бил?
Биваше бе да сум толку точак, кога си го правев профилов да си го напишам вистинското име, и има ли други такви точаци ко мене?
Па напрај си нов профил, крсти го Точак. И создравје да си го користиш Сдк многу мразам оти не измислиле начин за пишување акцентски целости. Знам, се пишува со здравје, ама јас си го изговарам ,,создравје,, во главата. Кој ќе го измисли начинов- ќе го гласам на избори
Неее, овој ми е од малечок, ако го сменам ќе ме боли душата, не го давам за ништо, само ова имево да не штрчи
Како не ми текна порано дека можам името во л.к да си го сменам полесно од ова? Абе точак си е точак фала ти на идејата
Татко ми е тип на човек што онака рандом од нигде никаде ќе те праша некое прашање како на пример: Кој ја напишал Оливер Твист? Или кој е највисок врв во Јужна Америка? Колку е брзината на светлината и како гласи вториот закон на термодинамиката? И така ќе најде некое прашање што не го знаеш, и ќе ти рече зачудено: Ова не го знаеш? Ова? Па срамота е. И ќе ти се изнасмее. Секогаш кога си со него си на некој тест по општо знаење. Не стручно, туку општо, што треба да го знаеш, ама си го заборавил низ времето. А он се што прави по цел ден е решава крстозборки, квизови и знаењето од општа култура му е стварно на високо ниво, во форма е. Нема шанси да го победиш. Некни ми праќа линк од некој квиз со 100+ прашања. Добил 99.1% подобри резултати од сите што го решиле во светот. Ја на работа бев, и го изигнорирав скроз. На сеен го оставив. Нејќев да се замарам. Не ми беше денот. И сеа ми пишува, го реши ли квизот или прпа? Му викам ај по пиво дека ќе извадам подобри резултати од тебе? И вика ај. Се заинатив, пола саат го решавав, нема крај на прашањата. На крај 99.6% подобар од сите. Му праќам скриншот, и ми пишува: Еее не се важи ова со тоа АИ-то го имаш решавано. И ај сеа докажи му... A жими мајка не ни гуглав.