Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    536
    почни да си бараш нови уште сега

На Stark и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    12.413
    На муабетов од погоре, баш жената што ме шминкаше скоро ме праша што студирам, а јас со едната нога в гроб (real feel 30ти). :D
    Мислам дека е повеќе од љубезност го прават тоа, да се најдат во муабет, демек да дадат комлемент, а не дека сум толку младолика.

На eliesaab, Mumoftwo30, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.353
    Јас не се осеќам воопшто за 26 ипол, дури нереална бројкава ми е, као од кај ја волку :?:
    Ама времето лета ;(

Не си ма стара шо ти е :rofl::rofl: ех ако на 28 си стара, шо да речат значително постарите. Ја сум си буквалист и стари ги сметам тие што навистина се стари, а тоа е од 60 па натаму. 8)

Некои за 40 више старост мислат се, а баш се лажат. Тоа ако некој од 40 за 60 изглеа е негов проблем, и не е нормално.

На senjorita-v, Трагедијаупмм, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    3.380
    Порано од 22г па нагоре ѓи сметале 'стари'. |(
    Ако пак не се омажиш до 25г веќе си стара девојка, ќе треба да ти бараат некој да те омажат.
    Јас имам филинг како да сум 22г уште, а 27 наполнив летово.
    Оддамна имав случка, на гости кај роднини во Србија одиме на свадба на братучед од 21, а јас веќе 25. Ми се напнаа да ми нашле некој да ме омажиле веќе ќе ме бирале мене стара сум била, ако не сум се омажила ќе сум останала немажена.
    Важи викам, гледам сеа на 27 коа се омажив, ми фали нешто.
    П.С. Ми фали барем до 30 да си поуживав уште малку. :?:

На Simon4e0507, Boomer, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  5. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.235
    Допаѓања:
    156.486
    После 40 ќе си одите почесто на пазар за да се осеќате помладо :D, еве мене на мои 48 и кусур уште "повели девојче" ми викаат :emo::D
    Поклон во плик на детски роденден е врв на идиотизам, најблиските зборам тетка, вујко, баба кога ќе прашаат што да им купам ако стварно не им треба нешто конкретно им викам дајте им колку мислите ама на пријатели, родители на другарчиња :shake: ни под разно. Можеби некој не е во можност многу да потроши а сака детето да му оди па и со некоја играчка од 200-300 ден да помине а славеникот баш на таа да се израдува најмногу.

На LadyD, senjorita-v, _Vera_ и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.353
    Една баба ми рече не сум била стара оваа година да се омажам, замисли не сум била ^_^ Ама крајно време е да се фаќа возот :o: Нема, толку е.

Ја па ненормална шо кажувам години :sweat:

А роднини до сеа за чудо нишо не ми викаат :angel: ама и не се ни глеаме :rofl:
    Прв и последен муабет на таа тема беше коа наполнив 18, да ми речат дека сеа полнолетна сум била па сум можела да се мажам, ама на заебанција беше :rofl:
    Колку шо ќерка му ја омажи на 18, толку и ја :emo:

Шала на страна, ако слушаме затуцани муабети од пред нашата ера, сме свршиле работа..

Последна измена: 21 октомври 2025
    На Simon4e0507, senjorita-v, Трагедијаупмм и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    9.001
    Затоа што многу е веројатно се да имаат од она што сте испланирале да го купите. Затоа што се случува да добиеш исти подароци. Јас на најблиските си кажувам пари. За други не велам ништо. Не е дека треба роденденот да го исплатам, сите тие пари веќе биле испланирани. Фала богу имам. Поради практичност, си сакам пари. Секако ќе одат за славеникот, вака јас бирам кога и што и која сума, односно ќе спојам два поклона и ќе земам нешто што сметам дека треба.

Аман со ваквите муабети. И ти за свадба ќе очекуваш пари, а не сетови тањири и тостери по можност дуплирани.

Кој колку може нека даде, не ми е битно. Тебе ти е, затоа што ако се пари, ќе треба поише да дадеш, а вака со поефтино. Ко демек не се знае нештото колку кошта:D. Дај колку што имаш и не го тупи.

На LiquidLuna, ForeverYoung, forumce и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.358
    Допаѓања:
    45.231
    Подобро пари во плик или ваучер . Полесно е за поканетите , да не си тупат глава да одбираат поклони , па дали ќе ги погодат дали не . Мене ми е глупо да одберам работи а не знам точно дали ќе одговара на славеникот.
    Сите веќе прашуваат за родендени дали пари или ваучер . И неретко ако се каже поклон за дете да се праша стрикно што детето сака , за да се одбере точно .

На ArabellaStarfall му/ѝ се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    4.145
    Немаат никакво детство денешниве деца , ми е мило што сум од 90тите, најдобри спомени , носталгија :(

На Autumn Love, Трагедијаупмм, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.754
    Допаѓања:
    17.762
    Порано ко славевме родендени, не прашуваа што сакаме?
    - Не

И колку сме биле изненадени, возбудени да видиш што ти купиле, па макар и дупло да го имаш.

Ако ми дадат дупли поклон, ќе го подарам на друг или ќе го дадам во Црвен Крст.

Големо чудо, дупли поклон.
    Боже, сачувај.

И да ви донесат поклон во плико, одма ќе промрморите зошто Трајанка ви дала 1000 ден, а таа едвај и тие ги одвоила.

Мн размазени сме, проамериканство општество ( општо) се замислуваме.

Ако вие не го цените човекот што ви дошол и со играчка од 500 ден, до вас е.

Жално, колку материјалисти сме.

На LadyD, Autumn Love, flawless. и 15 други им се допаѓа ова.
  11. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    3.380
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

12. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    394
    До 1000 евра месечно знам што да купам над тоа речиси ништо не ми прави кеф доволно за да ми се исплати трошењето. Тоа се вика плато на цена/маргинален бенефит.

13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    4.145
    Месечно трошам мах 500-600ден , многу лошо се чуствувам кога трошам пари , имам чувство дека се сум потрошила ако купам нешто , готвам од дома моите што ќе купат за утреден да не треба да купувам од продавница , можам да си дозволам и облека од fashion&friends и саглам телефон, ама не , додека си млад се заработува и се трга на страна ,мада моево е претерано :whew:

14. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.353
    Да бе до 600 трошиш, 600 ни за цедени сокови у месецот не стасуваат, или и за тоа твоите?

На Калатеа, Angie1432, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    4.145
    Е, па сега ти знаеш подобро од мене , да моите пазарат + имаме на село се и свашта ;)

16. revolut

revolut Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    244
    Ja pa nz da cuvam pari i sakam da trosam, rasipikukja sum sto bi rekle :D ali ova za rodendenive mi e tezok materijalizam i alcnost nekoja, ke se pogodelo isto, pa sto ako se pogodi od mali neka se ucat decata i na razocaruvanja :D kao prvo pointeresna e vozbudata i nezivesnosta dodeka gi otvorat poklonite otkolku fkn predvidlivi pari, ako bide nesto sto go sakaat super ako ne pak ok :D ke se soocat so takvi situacii i ponatamu u zivotot :sweat:

На Miss666, Малечка Малинка и franca им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    17.353
    Топ, уживај и користи, цеди ги :inlove:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.941
    На шо фрлаш цели 600 денари месечно, ја и тие би ти ги скратил.
    15-16 денари доста ти се.

На senjorita-v, Трагедијаупмм, Selistra и 6 други им се допаѓа ова.
  19. revolut

revolut Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2025
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    244
    Ti poveruvavme (fingers)
    za eden den ne stigaat tie kamo li za mesec

На Angie1432, Mumoftwo30, mece23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    4.145
    Па не мора да ми веруваш, не плаќам сметки , не пазарам, зашто мислиш дека со 600ден доколку не плаќаш ништо , не може да ти стигнат ? Одам х пати на кафе, на работа одам пешки и така , моето размислување е тоа , дека додека си млад можеш да тргнеш пари на страна