Па не мора да ми веруваш, не плаќам сметки , не пазарам, зашто мислиш дека со 600ден доколку не плаќаш ништо , не може да ти стигнат ? Одам х пати на кафе, на работа одам пешки и така , моето размислување е тоа , дека додека си млад можеш да тргнеш пари на страна
Ваква жена ми треба...од скенирање мавам 2100, тоа ти се 700 денари месечно, ти ќе ми трошиш по 600, значи 100ка имаш плус да се опуштиш..
А тука доста понижуваш ццц, тоа луѓе со бизниси па скенираат, не обична раја. Секој денар е битен, ама секој еден.
Абе готово, наши генерации едни скромни. Си немал избор да пребираш, не дека ние посебно бевме воспитувани. Сигурно и си немала нешто дупло, затоа што поверојатно е дека веќе си го немала. Инаку ме прашувале што сакам за роденден и секогаш биле пари. Барем роднини, родители. Доста само нешто се докажувате кога врска нема. Или си растел во сиромашна средина и ќе ќутиш и ќе бидеш благодарен на се, или си растел во побогата средина и си имала опција да пребираш. Од секогаш било така. Денес разликата е што, играчки има достапни за сечив џеб. Имаш од 200 денари па и за 6000 ден. И никогаш не беше поентата дека човекот се цени помалку ако дошол со играчка од 500 ден. Нека стави во плик и 100 денари, кога знам дека нема, барем ќе ми се најдат, него истата играчка да ја имам и само да складирам. И не е моментот јас да донирам, пред една година две огромни вреќи со играчки дадов во градинката тука, туку зошто воопшто да имам нешто дупло за да морам да го дадам, кога веќе било планирано да се даде за роденден. Све Мајки Терези, бре.
А зашо ондак славите роденден ако ви е преку глава од играчки и алишта, па уште и дупликати лол? Можете место поклон у плик да пишете не носете поклони и ајт! Или до парето е? Мислам, и ја да фрлам 500 еура минимум за роденден со триста глупости само за да сликам за на Инста може и ја ќе сакам да излезам на равно на крај...
Затоа што не го правам за мене роденденот, затоа што детето очекува поклони. Што па сеа тоа ви пречи? Јас не реков дека не е во ред некој да дојде со поклон наместо пари, туку ми е скроз сфатливо зошто преферира. И ај те молам со тие глупости, роденденот ќе си го исплаќам со парите од поклоните. Денар немам чепнато од тие за да исплатам роденден. За детето биле дадени, за детето си остануваат.