Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    45.590
    Еее, што ти е старост - пола литро пиво пиење плус една фокача сендвич заедно јадење и одма ми се приманта...

СтРамота за алхохоличарскиот фамилијарен ген, треба да се откажат од мене преку службен весник...

Или да почнам пак да ,, тренирам,, , нема трето...

На Малечка Малинка, franca, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.376
    Допаѓања:
    177.708
    Сфаќам двете страни во врска со поклоните за роденден. :?: Од една страна сфаќам дека веројатно (на родителите) преку гла е од една иста играчка, шо најчесто е најпопуларна во тој момент. Од друга страна, дете најмногу се радва на поклон. Не на пари. Да, со пари можиш да му купиш шо ќе сака точно за поклон, ама самото то шо иди некој, му подава ситница и то ја отвора па вау-бау види колку те сакам шо ова ти донесов - е доживљај. Мене не ми менва да ставам и пари во плик ако одам на роденден кај тебе, можам да напрам нешто рачно шо знам дека ќе му е интересно искуство на детето (пример цртеж од омилен лик). Ама бирање на детски играчки и гледање како дете отвора поклон и колку му се бендисва и како се радва - е искуство шо е незаменливо за мене.

На hermosa, FriendOfDorothy, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    17.435
    Не требаше да ми реплицираш. Не знам што се најде засегната и не ти требаше тоа со мајки терези.

Инаку имам поголема сестра и поголем брат, па види ти дали сум имала дупли играчки.

@Gosh, а бе алал да ти е како шлепаш коментари.:D

До парите е и до Инстаграм сториња..

На azelea, franca и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.941
    Допаѓања:
    194.818
    Битно став се има:D

5. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    8.325
    Да, со тие пари планирав и факултетот во иднина да го исплатам. Може и за свадбата ќе остане. И се тоа само за да имам материјал за Инстаграм.

Ама не ме чуди од тебе што искачаат вакви мисли, практично за ништо немаш нешто позитивно да кажеш.

Ете радувај се, затоа некоја ми го шлепнала, господе:headbang:

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    59.174
    Шознам јас и сега на оваа возраст преферирам некој да ми подари подарок ко подарок наместо пари. Бидејќи сакам да имам спомен, а парите најверојатно ќе ги искористам да испазарам, нема да ми текни да си купам нешто ко подарокот што ќе го добијам. :?: Па замислете за деца како е. Што се разбираат деца од пари, нив најмногу ги радува кога блиските и другарчињата им даваат поклон. Баш сето она, идат гости па ти поклонуваат нешто, па се радуваш да видиш што е, секогаш е изненадување, и ти се допаѓа вниманието.
    Да не се лажиме дека денес на многу им е до сторињата на Инстаграм, па да било сето уау украсено, па демек ај после ќе ти купиме нешто сега организацијава да ја платиме. Не е исто едноставно.

На Biljarkata, Angie1432, azelea и 3 други им се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    9.728
    Дупликатите (доколку ги имаше) и оние што не ти се свиѓаат, се шиткаа на други. Каков Црвен крст, сѐ што ти требаше и што не ти требаше, се складираше и се чуваше дома, за зло време. Ти ако си донирала, онда си ендемски вид, баш убаво од тебе. Мене единствен дупли поклон у тоа време ми беа две Najlepše Želje за роденден.

Добив перници и чаршав од комшика за матура (фала ѝ), па пазете сега - телевиса пресента! Во комшиски трач муабет, мајка ми стигнува до следново многу битно инфо, во разговор со другата комшика:

- Кои перници? Бели со зелени линии? Па тие јас ѝ ги поклонив неа, за матура, за синот. Аууу види ја, вас ви ги поклонила!

Умрев од бумер простоќата! :lol:

Денешниве генерации многу повеќе донираат и подаруваат - се ослободуваат од тоа што не им треба за разлика од претходните. Е сеа, тоа е така пошто родендените и прославите се многу помегаломански, добиваш повеќе за после полесно да фрлиш, подариш или донираш.

Исти курац ми се луѓето тогаш и луѓето денес btw, подеднакво ми се одвратни. Тогашните го шиткале грдото од дома, денешниве се без осет, веќе условуваат со грепки место цвеќе итн...

На azelea, franca и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    17.435
    Па кој ти рече дека тебе ти го шепнала?
    Таа општо кажа.

Јас не реков парите ништо и не ни ме интерсира што ќе правиш.

Убаво е што си имаш цел со тие пари да си доплатиш факултет или што и да било друго.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    16.828
    Јас сум носела обично поклони на детски родендени, ако ми се блиски ги прашувам што сакаат, што им треба. Зошто на дете плико кога ќе му дадам нема ни да го погледне. А играчка каква и да е 1саст бар ќе му задржи внимание. Ако не ми се многу блиски сум зимала облека или играчка ама од практичен аспект подобро ми е да прашам. Сега кога чекаме бебе, повеќето блиски не прашуваат што сакаме за доаѓање на бебе па им набројувам неколку ствари за да не ги ограничам со пари сепак. :D

На FriendOfDorothy, Cutiepie1 и GirlLove им се допаѓа ова.
  10. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    17.435
    Се согласувам со ова.

На franca, Anie93 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  11. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    8.325
    Нормално дека ништо не му значат парите. Ама со тие ќе купам нешто што нема, а реално е скапо за да може на некој да му речам еј ова треба. Вака од неколку души ќе соберам, ќе купам и ќе кажам дека тоа што е купено е од тој и тој и тој за роденденот. Како е поразлично?

12. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    9.728
    Мој совет е најблиски да прашувате што им треба, на алчни шиткајте им дупли и грди работи кои сте ги добиле, на тие со поклон у плик - тава, а на тие со грепки место цвеќе - ни грепки, ни цвеќе.

На Angie1432, azelea, franca и 4 други им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    17.435
    Девојче, тоа си е твое мислење и е нормално.
    Сите различно имаме став во врска со ова.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    41.450
    Ова е модерното на: "Дај ни ги парите нас, ние ќе ти ги чуваме" од наше време. :lol:

На M&M, Biljarkata, Амаја и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    8.325
    Мене глупо ми е да кажам што треба. Што ако нештото што ми треба е 200 евра, а друго се имам. Како би кажала, еј тоа ми треба. Попрактично ми е кој колку има и сака, па јас ќе си направам комбинации или ќе додадам.

А тоа ми се случило да добијам нечиво нешто за роденден. Поглупо од тоа здравје и нема. Јас кога купувам, купувам специјално за детето кај кое што одам. Никогаш немам дадено дупла играчка или облека. Тоа е поклон за моето дете, колку сака нека е дупли, а за другото си заслужува нешто од мене, а не од некој мој што се ослободил.

Кога веќе сакате инает да терате на некого, не ни идете. Не знам на кого би се терало инает, на родителот или на детето.

На FriendOfDorothy и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.628
    Допаѓања:
    17.435
    Баш на место кажано.
    Ова значи, ( не мора секогаш), ќе си ги потрошиме ние како знаеме. Хах.

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  17. milkyway^^

milkyway^^ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2025
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    453
    А не ти е глупо да кажеш поклон во плик. :?:

На Gosh, GirlLove и Amellie13 им се допаѓа ова.
  18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.597
    Допаѓања:
    16.828
    па како за твој роденден валјда те прашувале другарки и сега ми треба и џемпер и веспа, ама ќе кажам џемпер сакам. :rofl:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    59.174
    Доживувањето се поклоните за роденден од различни луѓе на тој ден, што се потрудиле и купиле нешто, а за купување отпосле можиш стално да му купиш нешто што мислиш дека му треба на детето.
    Порано никогаш не било проблем дали ќе се погоди нешто "што не треба". Ако толку не треба, секогаш има чаре, на пример да се даде на некој што му треба. Плус, ако сте блиски можиш да прашаш што им треба, помалце е незгодно отколку "поклон во плик". Стварно не мора да е се сведено на материјалното. Кога ќе одвоиш време да купиш нешто, повеќе значи, барем според мене.

На GirlLove и milkyway^^ им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.070
    Допаѓања:
    25.057
    Па...тоа што е вишок од облека и играчки може да се донира, знаете тоа?
    Али фала богу, нема да сте во добивка така

На M&M, eliesaab, Angie1432 и 2 други им се допаѓа ова.