Многу се комплицираат работите, кога со многу малку може многу да се постигне, само треба конзистентност.
Ојдов во „Твои Новости“ листав нешто и под него имаш ова: И ко ќе притисниш, ти ги дава сите теми шо ги надгледваш како во листа. А, можи да одбериш и да ги листаш и тие во кои немаш непрочитани мислења, т.е. сите теми шо ги надгледуваш.
Родендени и пари, сВе си е тоа убаво усогласено. Утре други ден кога ќе ги седнат на обвинителна клупа за нивните криминали ака Рашко да се оправдаат дека тоа е калапено од родендени, крштевки, мекици...и разно разни забави со подароци в плик. Не е ова за обичната и поштена раја да се замара, за другиве е обмислено. Пих ништо да не се разбирало.
ситуацијата е - дозволуваш да те манипулира некој што го знаеш 5 месеци а не ги слушаш советите на оној кој го знаеш 5 години. И на крај 90% од луѓето се зезнуваат на таа иста грешка.
I was today years old кога сфатив дека песната Addicted од Simple Plan во текстот вика: I am a dick I am addicted to you Ја тоа dick делот како addicted го слушав. Цело детство ми е сега уништено, заедно со 473992 комедии каде што беше песнава.
Луѓето веруваат во она во кое самите избираат да веруваат. Остај ги самите да извлечат сопствени заклучоци. Твое е да си го живееш животот најдобро што можеш и да не се замараш со туѓите глупости.
Сигурно е од емпатија, во право си. Секој си ги знае своите причини и суштината на своите постапки и одлуки, гледачите појма немаат од ништо а носат сериозни заклучоци. За туѓи животи.
Омилени хоби им е. Тие нивниот го погодиле, се омажиле, ожениле, деца, станови, куќи, мотори и сеа се интересираат што ќе прајш ти. Кога ќе ТЕ мажиме? Деца? А бе гледам колана ти е чукната, што правеше
Во последно време среќавам луѓе на улица што просат, не роми, него наши, и бараат да им купиш било што за јадење, не бараат ни пари.. До толку ни е за нигде државава, потоната во сиромаштија, што веќе не просат пари луѓево, храна бараат, вика купи ми било што, само да јадам..
Ја читам темана за државна матура и ми се повраќа.. Накај ноември месец сме бе ало, има толку време преостанато, да не можат ни малку, абе делче по делче да подучат, поточно се потсетат што учеле тие 4 години, ако воопшто нешто учеле или иделе да се прошетаат и да објавуваат по сториња кај на кафе биле, па може и ќе напраат некој резултат солиден.. Ама кој да се мачи, тешко е тоа, све на готово нека е. Сум полагала во тежок период поради семејни проблеми кој и мене лично ме тангираше премногу, па можев, се потрудив, а тие се неспособни да седнат и загреат стол, па бараат триста иљади начини како да препишеле. Утре истите шефови ќе ти изиграваат и истураат фрустрации, а се тотално неписмени, но ги бивало, се снашле. Ви ебам дегените ви ебам.
Надвор усмрдено, стаорци шетаат и напаѓаат деца, они костимосани на свечена академија, лапрдаат за национална свест и читаат напишани говори. Тридесет и четири години државност, а јас уште чекам доказ дека држава стварно постои. Последниов испад е надреализам, за ѓубре се имаат заинатено. Фиромистан.
Врвот е што в-морони мислат дека луѓе намерно фрлаат повеќе ѓубре за да се направи хајка против нив. Буквално со свои уши чув од еден. Абе циркузи
Брат полагав биологија, пола прашања што ги имаше на матура им беа грешни прашањата. Да видиш колку се неписмени тие што ги пишуваат, затоа децата паничат.
Матурата не им одговараше на бубалиците кои учеа за тестови па им испаруваше наученото али битно редовни беа на часови мене ми одговараше посебно за англиски и македонски најмногу поени кај што се добиваше на есеите и тоа оценувано од универзитетски професори не од професорите од средно на заб што те зеле благодарение на матурата со државна квота се запишав на факултет.