Секој свесно ги праве своите постапки и свесно одбира да повреде. Тоа е доволна причина да се замине од таква врска.
Има жени кои се целосно немарни за својата чистота, додека некои мажи изненадуваат со својата педантност и грижа за себе
Спасен Силјаноски е нашата Јелена Карлеуша, само него и неа им се сите криви поради нивните неуспешни музички кариери
Го гледав видеото од концертот на Цеца во Велес, и не ми се верува, каква реакција имаше за знамето, толку омраза, гнев, хејтање.. Брзо заборавивте дека повредените од трагедијата во Кочани ги лечевме и во Бугарија, дека над 600 бугари донираа крв за настраданите, дека испратија медицински авион за да носиме повредени по други држави за да можат да се лечат, да не ни испоумрат по нашите болници, дека ни праќаа хуманитарна помош затоа што нашите власти за ништо не ги бива.. Колку брзо заборавате дека некој бил човек кога требало и помогнал кога ви требало..
И? А, ти брзо заборави на чија страна беа бугарите во војните (особено во втората светска)? Што ни одземаа и членови на фамилија и територија? Хорори за кои си чула и не си чула? Тоа што до ден денес сакаат да нè бугаризираат? Какво добро и да направат, ништо од тоа нема да ја поправи штетата од минатото. И тоа како заслужуваат да бидат хејтани. И тие и сите кои ги величаат.
Никого не величам, и ова е како да кажеш дека ти треба да мразиш некого затоа што прадедоти пред 200 години на дедо му му направил нешто.. Дај пораснете веќе, минатото си е минато, не можеш да го смениш.. Имаш луѓе и нелуѓе, толку.
Токсични луѓе и тоа блиски тоа е најлошо... Таман среќна дека нешто ново ќе се случи со позитивна мисла ама секако дека имаш во позадина ама види вака ќе е така ќе е( и сето тоа во негативно кажано) ексик значи...
Бугарите и сега нѐ мразат и не нѐ признаваат. Отвори било која објава на социјални мрежи поврзана со Македонија, одма ќе видиш како плукаат и нѐ негираат, најдолни зборови сум прочитала од нив. Ние за нив сме територија која ним требало да им припаѓа. Така да, навреда е да вееш знаме на нација која ти го негира идентитетот и за која не постоиш. Не за џабе биле на страната на фашизмот.
Дечко ми има две чаши што му ги купила бившата девојка, со срце и во срцето можеш да си пишеш име со маркер, епа сега ние од нив пиеме, на едната чаша си пишав Нина, мн се убави.. Јас сум тука, неа ја нема, зашто би се замарала со минато.
Проблемот е властите што прават луѓето да се мразат меѓу себе.. По важно е што се понудиле да ни помогнат кога ни требаше помош.. Нема потреба да се мразиме војна била и поминала.. И јас мислам дека реакцијата е претерана некој и дал знаме, таа секако има публика и од Бугарија нема да земе да го запали.. Колку време сме биле под турско ропство а сега пола Македонија им ги гледа сериите. Колкав дел Грците ни земале па пак цело лето Грција е преполна со Македонци.
И Србите ни земале дел, па не дека ги мразиме. Што е разликата? Бугарите до ден денес, нема објава на социјалните мрежи каде што не јадат гомна. Заедно со Грците. Баш, ем шуто ем боде. А од друга страна, јас не сум видела и слушнала од земјите од екс ју некој да пишува или зборува лошо за Македонија. Или се сведува можеби на поединци. Многу иронично, албанциве, т.е косовариве ни влегоа во МК по ратот, не плукаат зошто се им даваме на тацна за беспари. Овие земаат територии и уште те пцујат зошто се декларираш како македонец. Море мрш за сите. Освен србите.
Алкохолот ја упропасти, не може да помине преку тоа дека е разведена со Стефан Ѓуриќ (Раста). Ако не прима и некои супстанци веќе. Катастрофа е станата, а колку добри хитови има.
Не е баш така. Прашањето со Бугарија во овај момент е најсензитивно за сите Македонци. Некој да ти го спори идентитетот, јазикот, да ти го нарекува "дијалект со говорна мана" "западен бугарски дијалект" е сензивно за секој еден свесен човек што припаѓа кон некој народ и нација. Многу земји ни помогнаа, но тоа не значи дека истите треба да ги величаме зошто ни помогнале. И ние како народ сме помагале, но кога на другите им бил во прашање националниот интерес секогаш стојат на своето без попуст. Доброто со добро се враќа, но онаму каде што боли си има своја граница. Пејачката може немала лоша намера, но доаѓа од соседна земја и е свесна дека нашата држава е сензитивна по тоа прашање со источниот сосед во моментов. **** „Македонија има свои интереси и своја политика, таа им припаѓа на сите Македонци. Кој копнее, кој работи да ја присоедини кон Бугарија или Грција, тој може да се мисли за добар Бугарин или Грк, но не и за добар Македонец“. - Ѓорѓи Николов Делчев
80% од македонците имаат бугарски пасоши. 40% од женската популација во Гевгелија се омажени во Грција. Не ни се криви на нас бугарите и грците што не не сакаат.
Ама половина и повеќе од тие патриоти што се бунат има бугарско државјанство. Сами си се продаваме и си дозволуваме да не газат..