1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.316
    Допаѓања:
    133.151
    Зависи кој моментално ги листа коментарите. Некој ги остава и најголемите глупости додека нема преминување на граница, а друг брише и сосем учтиви мислења.
    Мене ми дое јако на Инста кога лупна за данокот за невенчани. Првиот коментар на неговиот профил таму ми беше избришан, но потоа откако спомнав дека тоа е кршење на слободата на говор не ми ги бришеа наредните.
    И за други ситуации ми стоеја коментарите. Домашните ми рекоа што стори, го уплаши премиерот... :rofl::rofl::rofl:

2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.600
    Допаѓања:
    23.262
    Кој филм си го возат овие во Скопје алал да им е, се изборија со ѓубрето, направија една кампања за ѓубрето и тоа е тоа. Следно со водата нека измислат нешто!

На Ѕвездена му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    17.089
    мојот беше културен. Само во стил дека срамота е да се фалат со тоа, тие кочеа, тое чистат во тој стил

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.316
    Допаѓања:
    133.151
    Премиерот ни е многу осетлив. Ќе му се повредат чувствата. :D

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    4.500
    Седам со пријателка во кафич и приоѓа мало девојче околу 3-4год кое не личеше на циганче, застана пред нас не загледа и заминува на таму и ми покажува СРЕДЕН ПРСТ.
    Верувајте бев во шок ама да не беше полн кафичот и да не ми беше незгодно од пријателкава во секунда станвав и го кршев од ќотек за да се моча в кревет. Осудувајте, слободно, имаше среќа вечерва… ич не ми чуе коцкаво е

6. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.424
    Дете да тепаш? Така се воспитуваат деца?
    Можеш културно да му кажеш дека кој и да го научил така не е убаво и е срамота..
    Дете е гледа од други учи не му текнало само..

На nextredstyle и daylight им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    4.500
    Не е мое да воспитувам никој а и покажување среден прст да толерирам не планирам од било кој.

8. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.316
    Допаѓања:
    133.151
    Ако планираш да употребиш насилство, полоша си од детето.
    Во ваква ситуација или треба да му кажеш дека не е во ред да покажува среден прст или да погледнеш дали детето е во придружба на возрасен и нему да му се обратиш.

На revolut, Mr.Limonko и daylight им се допаѓа ова.
  9. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    4.500
    Секако ќе реагирав и кај родителот ама ми изгледаше дека нема никој околу ѓаволчето

10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.316
    Допаѓања:
    133.151
    Види, насилството не е решение. Да го направеше тоа, ем ќе му дадеше уште полош пример на детето, ем ти ќе беше лошата во очите на присутните и можеби ќе предизвикаше жестока реакција од родителот на детето.
    Подобро е да останеш воздржана како сега или кога веќе сакаш да реагираш, тоа да ти биде на цивилизиран начин.

На daylight и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  11. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.424
    За дете од 4 години зборуваш..
    Сериозно можеш да удриш некој толку слаб да се брани од тебе?
    Удри го покажи му дека со насилство се решава, нека научи и насилник да биде..
    Ти си возрасна можеш многу убаво да резонираш што е добро што е лошо и што треба што не, за разлика од него... Не е виновно тоа дете, виновен е тој што го научил или што не го научил како треба..

На daylight, Amellie13, revolut и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    4.368
    Насилната реакција носи ризик од насилна протуреакција. Што ако родителот или некој негов близок не прифати да ја согледа некултурата на детето, туку во бес физички те повреди?
    Децата обично се огледало на возрасните. Во такви ситуации вреди да се запрашаме зошто успеало нечија непромислена вулгарна гестикулација да нè вознемири, да ни го расипа мигот. Бидејќи сигурно сме имале и ситуации кога пак воошто туѓото однесување не нè допрело, сме останале тотално ладни.
    Обично нè вознемирува она што и самите го носиме во себе, можеби во прикриена форма, можеби некому ние сме покажале среден прст (може да било и во преносна смисла) па сега гледаме како тоа изгледа кога друг ни го прави нам.

13. lorenn

lorenn Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2025
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    350
    Да замеруваш на 4 годишно дете (facepalm)

14. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.288
    Допаѓања:
    4.368
    Името на новиот њујоршки градоначалник вришти од ирански призвук, иако е индиец роден во Уганда.
    "Make New York Tehran again!" :D

15. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    2.824
    Те поддржувам. Некои деца само со тоа учат. Подмолни се родени