Еве си седиме на кафе колешки. И дете од 23 години, ни вели дека е оперирана од срам. Не знам зошто срамот го сметаат за негативна емоција, кога ако имаш морал за некои работи и би требало да ти биде срам. Реков, ја испуштаме младината од раце. Никаква почит се нема за повозрасни
Денешната младина не е тоа што ние сме биле некогаш. Дрски, некултурни, арогантни, невоспитани...... Ужас. Дофрлаат на постари, се исмејуваат со деца, им вршат булинг
Религијата и јазикот се најголемите сили што скроз ги имаат "заматено водите" на историјата на човештвото.
Младиве што се ни грам култура, ни почит ни ништо. Преголема власт им е дадена да прават што сакат. Криви се родителите што не ѓи тепаат на време и мислат дека со разговор ќе се реши. Јас ко мала сум јадела ќотек (кога е имало потреба) и цел живот си имам страхопочит спрема моите и спрема постари. Што ми фали? Ништо! Само сакам да им кажам фала што ме тепале на време. Друго пример братучеда ми не смее НЕ да и каже на ќерка и. Ако слушне не одма плаче и се треска од земја. Кај мене на гости прстите во штек ѓи става викнувам по неа НЕ ТАМУ РАЦЕТЕ одма солзи на очите, плачење, па братучеда ми одозгора ми вика не и викај не, греота. Добро викам наредно ако ја удри струја викај не на господ.