Мене ми е мило што денешниве генерации не молчат на дрски професори кои комплекси лечат на недолжни деца. Па порано уште со стап ги тепале Што се се дозволувало. Ај што не знаат да предаваат само чекаат да поминат 45 мин. па уште и да те малтретира. Со чест на исклучоци има и добри професори но многу ретки се, ја немав такви.
Сабајлево ќе ме собереше една мрдната што вртеше на дополнително зелено и тоа за да вози брзо, фати голем лак на десно и директно у мене ќе мавнеше, јас веќе на втора лента од булевар. Не намалува брзина ко нормален човек на кривина. По кочењето можеше да се увиди колку леташе. Нит зборев на телефон, нит слушалки носев. Па вие исправајте криви дрини и даље пешаците да пазеле.
Јас никогаш не сум бил невработен, од 18 година работам Ама да не сум ти се пофалил за новава работа, сега почнав во гимназија, математика. Ако треба ургирање за оценки, само заѕвони на врата или викни од балкон
СДК дека луѓето се по токсични од воздухов надвор и имаме повеќе лицемери одколку ѓубре. П.с. колку поголем лицемер, толку поголем проповедник на морали. Ниту сте феминисти, нит активисти. Ниту чесни сестри, ниту пак борци за права и правда. Само мизерни хиени и пирани кои едвај чекаат да растргнат некого.
Мисламмм, знаевме уште пред 10 години дека сите се клети сатанистички педофили, али дека Трамп му го дудлал на Клинтон, е то нисмо се надали...
Истите тие деца имаат по 12, 13 единици во прво тромесечие и не ги боле патката за тоа, немаат основна култура, почит, воспитание. Одат на школо затоа што е задолжително и не се трудат да научат нешто. Ептен добра младина и иднина.
Не значи дека истите тие имаат единици. Професорите треба детето да го поттикнат да има желба да учи не од страв да учат само за тест и пак ништо не знаат ради таквите искомплексирани професори.
За колкави деца збориш? За тие у помалите одделенија? За нив да, али за овие големиве копиљаци, немој те молам, оформен карактер, навики, понашање, (не)култура.. Не се воопшто невини нит цвеќиња за мирисање, со исклучоци.
За сите од прво одд. до 4та средно. Толку мразев средно школо што мислам дека поише ми траеа тие 4 год. од сето време поминато од средно до сега. Цела фкнг вечност. Ја бев од тие деца што сакаа школото да го запалат. (сосе професори) Кога завршив средно славев со шампањац
Со една моја познаничка, која се декларираше како вегетаријанец, особено на социјалните мрежи, ради сплет на околности седиме еден до друг на свирка. Носат пилешки прсти, таа зема и јаде. И јас ѝ викам: - Нели беше вегетаријанец или сум грешка? А таа: - Абе да, али ептен сум гладна денес. Јас: И јас планирам во иднина, ич не сум по месо, освен пилешко кое го конзумирам многу ретко.
Нема ништо поубаво од тоа да си легнеш на време и да станеш енергично. Кога ќе фатиш 7-8 часа квалитетен сон, телото и мозокот буквално ти се заблагодаруваат Најдобра инвестиција за себе е сонот. Некако денот ти започнува многу поубаво, енергично, па и утрото ако е сончево, нема поубав старт на денот Спиењево е најдобриот "boost“ што постои дефинитивно, како да се преродуваш човече
Многу поштовам луѓе шо пробват да намалат месо, чак да заменат една порција во неделата. Ама секогаш осеќам нешто негативно и како да е перформанс ако се декларира некој веге и после јади пилешки прсти оти е гладен. Јас можда треба да се наоѓам многу гладна на места надвор за конечно да ослабам пошто дури и кога морав да внесам риба имав отпор. Не па да каснам друго месо оти сум гладна. Од сега кога ќе ме носат на места каде има само помфрит за мене, ќе предлагам да одиме на места кај шо нема ни помфрит. За да ослабам. @lorenn ако си сериозна (многу луѓе јадат гомна па земам со резерва вакви изјави; и игнорирам гомнари пошто once you're in it for long enough и нервите се тенчат), немој да пресечиш одма ако исхраната ти е доминантно месна зошто ќе се фрустрираш. Дај си период кај шо намалваш месо, ама внесваш други веге продукти и дај си време да се навикниш на нив. Ако ти требат рецепти пиши ми слободно, или пиши во веге темите. Имаме и тема за посни продукти на наш пазар (веган/посни, таму спаѓаат поќето замени).
Лелелелел, како ме изнервира и потресе ова, уште посабајлечки во сабота!!!! Да ти е страв дете на улица да пуштиш!
Дете да истепаш и тоа крвнички. Зошто носи нож со себе човекот? Ама оправдано е ако го изнервирло детето, може среден прст покажало, нели едни членки оправдуваа овде пред некој ден тепање на деца... Сега воспитано е детето? Додека има луѓе што оправдуваат решавање било што со насилство и дека децата се воспитуваат со ќотек ова ќе ни се случува.
Пишуваше дека буквално без причина било, детето си возело велосипед и поминало покрај него, а тој го нападнал. Некој бес, нешто си носел во себе, страшно во што се претворија луѓево.