Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.938
    Родителите можат да поднесат барање, судиите ќе го одбијат, колку што јас знам.

На SummerGirl, Mumoftwo30 и st-el им се допаѓа ова.
  2. st-el

st-el Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2010
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    6.062
    Е баш овој случај треба и мора да биде јавен со задолжително присуство на странски набљудувачи.
    Да се следи и од наши медиуми, но и од странски.

На Panda00, SummerGirl, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    3.938
    Треба ама нема да дозволат, ќе ги пуштат родителите низ вода, прашање е колку од нив живи ќе дочекаат некаква правда.

На SummerGirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Sarmagedon

Sarmagedon Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    29
    Матичен кај нас на балканот ти е како некој "firewall" за да ти стане досадно и фатиш пат накај Систина, има доста квалитетни матични доктори што работат за 500 еур ама тие се повеќе во низата за да не го одземаш "скапоценото" време на специјалистите.Една специјалистка по ендокринологија ми се изнасмеа пред стажантот, кој гледаше ко ранета срна додека она ме кара како сум го оштетувал буџетот на РМ што сум барал да испитам повеќе од Т3 и Т4.Btw ендокринологот 200 кг, едно столче малце и беше...

На Трагедијаупмм, Mumoftwo30 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.015
    Допаѓања:
    18.264
    да ама одиме сите на клиника и со и без потреба не мислиш дека ќе се прават некогаш гужви и за без врска? И не треба некој специјалист што учел 10-12години да те гледа прв пат зошто тебе ти се мочало денес 5пати:rofl: и кои се тие аи ако можеш да кажеш што можеме да ги користиме? Јас како специјализант по радио, на што и да сум барала па еден ртг го прават утка аи.

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.928
    Допаѓања:
    10.908
    И ја на ова помислив. Не знам у Кина како го имаат средено ова. Можеби имаат приемни одделенија на влезот, каде што има повеќе лекари кои ги филтрираат реалните случаи. Можеби има некаков финансиски надомест, за да не доаѓаат за без врска. Не знам стварно.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.549
    можеби во Кина матичните се во самите болници и затоа е таква постапката.

8. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    1.602
    Не се сеќавам во која тема пишувавме за ова ама.... Screenshot_20251115-213819.jpg
    Еве како се тепа рандом дете на улица.
    "Културата" на "современите" деца помешана со агресивноста и нетрпението на постарите носи ваков исход.

Пред некој ден кога го носевме син ми на школо инаку прваче ми се случи дете да ми се искривади. Ми падна смешно. Што ако децата покажат средно прст или се кривадат на луѓе по улица?

Секоја генерација треба да работи на себе. Почнувајќи од родители. Прво за себе после за воспитување на деца. Потоа и повозрасна популација која нема контрола над себе

На senjorita-v, M&M и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  9. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.363
    Знам :D
    затоа барам да тестирам издржливост :rofl::rofl:
    Да да супер беше во ледиком менував и гаранција ми даде :$

10. Buttermilk

Buttermilk Активен член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    177
    Мамо... Овие денови постојано ми се вртиш во глава, постојано те мислам иако реков дека нема.. Невозможно е нели? Дали и ти вака ме мислиш? Дали ти фалам? Секој ден се прашувам дали тој ти беше поважен од сопственото чедо? Иако според изборот се гледа дека ти бил. Како можеше да се вратиш кај човек кој психички и физички те уништи, какоо? Ти велев немој, ти велев мене ќе ме изгубиш, ама ти трчајќи се врати таму каде што сама се колнеше дека нема да стапнеш... Не ти беше прв пат, ама се надевав дека ќе ти е последен пат што си се вратила, слепо верував на твоите зборови.. Ме боли твојот избор, ме болат твоите грешки... Очајно сакав да те извлечам од калта ама тебе како поубаво да ти беше да тонеш... Не знам дали некогаш ќе ти простам, толку сум лута и на тебе и на животот. Не знам како да се однесувам, не знам што да чувствувам, толку многу сум изгубена... Сакав само љубов од тебе, безгранична љубов каква што повеќето мајки пружат. Си ветив дека ако еден ден имам дете ќе му пружам сѐ она што јас сум немала. И дека нема да правам како што ти мене ми правеше, дека нема да го срамам .. Неколку месеци немаме контакт, не знам дали ќе имаме пак, и да имаме нема ништо да е како порано. Се обвинував многу, си велев попушти, мајка ти е, ама како и сега да попуштам кога одново и одново ме повредуваш. Дали треба сѐ да трпам од твоја страна само затоа што си ми родител? Ништо не научи од претходните грешки, за жал..
    Се чувствувам како сираче, никому не го посакувам ова чувство...

На Lostinparadise, Simon4e0507, MeowMeow и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    26.561
    Непопуларно мислење ама баш возрасната популација се мноогу поневоспитани, али нивното е многу понормализирано па никој не го потенцира.
    Нормално да ти речат дека требало дома да те тепаат, да ти солат памет кога да се мажиш и да раѓаш, да не отстапат место на млада личност што ѝ е лошо (у живот го немам посведочено), на родители на деца со пречки во развој да им речат да го истепаат, да мразат све живо шо мрда околу нив и многу битно, дома да си лечат комплекси на децата оти имале лош ден на работа.
    Али све ова е нормално.

На eliesaab, Aleks.mar, senjorita-v и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    402
    Не можам да се најадам , посебно период на слави , капак :D

На eliesaab и Anie93 им се допаѓа ова.
  13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.404
    Допаѓања:
    68.531
    Читам за Алдина и душата ме боли. Боли што е уште еден фемицид во низа. Што закони не се менуваат. Жените не се сфаќаат сериозно. А потоа, кога е предоцна, се само статистика.
    Колку била исплашена, бегајќи, криејќи се... Знаејќи со каков психопат си има работа. Душа.
    И коментари, што видела во него, се гледало психопат бил, епа тоа е кога жените не отвораат очи. Сите овие се тука негде, ко монтрумов, во размислувањата. Ужас.
    Се надевам нема мажи таму каде што е. За да може да почива во мир.

На Miss666, MeowMeow, SummerGirl и 11 други им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.471
    Мојата пријателка ми се налути оти за нејзините 2 деца со аутизам сум ги опишувала кога сакам нешто да кажам како " со аутизам, со посебни потреби" а требало да зборувам кога зборувам за нејзините деца " со асистент".
    Последен пример шо ми го кажа бидејќи стварно несвесно го правам тоа е кога сум рекла- и на таа и таа детето и со посебни потреби, со аутизам може да си размените мислења и сум ги споила што е најбитно и одат заедно на еден куп состаноци. А требало да речам и на таа и таа детето и е со асистент.
    Или кога ми рекла пријателкава мене дека сака девојчето да го запише кувар јас сум и рекла подобро козметичарка оти кувар нема да и дадат шпорет да работи, и она си го протумалила дека ради тоа што е со ауризам го велам тоа.
    А јас и давам совет од аспект на вработување, да си отовири нешто свое со козметичарка од аспект на бизнис. Ама тоа е.
    Познавам дете шо е запишано кувар и стварно не им давале ништо да чепкаат и од тој аспект и го кажувам, не е само да се рече оди на школо.
    Долги години дружиме и очигледно многу има собирано
    Мислам да прекинам целосна комуникација, вака ќе ми прави цело време. Веќе не знам како да се изразувам во нејзино присуство.

На SummerGirl и senjorita-v им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.168
    Допаѓања:
    17.330
    Еден дожд, и толку од Скопје, затоа и мразам врнежливо и тмурно.

Прееска леле, ја не сум видела одамна такво смрачување :worried:

Грда е есента со целото нејзино сивило.

На Simon4e0507, eliesaab, Melissa_39 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    996
    Бог да чува ,што ви е бе луѓе ??? Се враќам од продавница и една комшика уште торбата да ми ја отвореше, што сум купила да видела , има ли некој нормален останато овде ?

На Simon4e0507, eliesaab, SummerGirl и 6 други им се допаѓа ова.
  17. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    4.141
    И дојде време каде што здравите навики се глупост нпр цеден сок не е здрав , а се останато нездраво е здраво wtf:whew: не з џабе рекле ,најтешко е човек да уклучи мозок и да мисли

На Simon4e0507, Аргентина * и Unknown_7 им се допаѓа ова.
  18. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    979
    Леле иста таква комшивка имам повозрасна жена е ,абе секогаш кога ќе ме сретне со торба мора да ме застане и ми буричка да провери што носаам:devil:

На SummerGirl и Ta-mara им се допаѓа ова.
  19. LoneWolfGuy

LoneWolfGuy Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2017
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    1.549
    вие истата комшивка да не ја имате?

Последна измена: 18 ноември 2025
    На SummerGirl, Ta-mara и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. Цаци маци000

Цаци маци000 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2024
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    979
    Се е можно :rofl:

На SummerGirl, Ta-mara и LoneWolfGuy им се допаѓа ова.