И јас бев исплашена првиот пат . Ама не се секирај, исто е како кога се возиш со кола . Не ни осеќаш дека си во воздух . Среќен лет.
Исто бев и јас потресена. Не е страшно, баш интересно е, ќе ти се заарни, верувај. Ме потсеќаш на мајка кога прв пат леташе, на аеродром бевме со апарат за притисок пошто паника ја удри.
Мене едно ме занима за Сејф сити. Колата ја давам на дечко, брат, да ја вози. Прави прекршок, ја снимаат. Ми стига тој линк за плаќање. Како ќе докажам дека јас со име и презиме не сум направила прекршок? Зашто по таблици ќе се ловат колку разбрав.
Многу граѓани не добиле ДДВ. УЈП известува дека криви се граѓаните, дека ги смениле банките, сметките.... ХХАХАХАХАХХАХАХА, ех како ми е мило шо така ве дупат. Така и ви треба кога сте овци. Пак да ги гласате, пак да се препукувате заради нив. Абе држава имате бе, шо е битно кој ве стриже.
Дупат, праат финти некои бесмислени на кои ни дете мало не би поверувало. Ако некој сменил трансакциска логично е тој некој да не добие на време, а не сите, на тепка глеам си исплаќаат Испразнија буџетот поради луксузирањата нивни, како продужиле, ова за брзо ќе биде укинато. Проста раја - силна држава, никад нема да прекинат да симпатизираат хоштаплери.
Во таков случај кога ја даваш колата на некој тој некој треба да биде совесен и да не прави прекршок Секако по табличките на сопственикот ќе му стигне казната
Секако, затоа нема да даваш кола на некој што не ти е вистински пријател, па би ја платил казната ако си направи грешка.
Не ме разбираш. Вози Петко, кола на Нена. Петко наместо 50 вози 55, го фаќа, мене ми иде казна. Како да докажам дека јас не возев, да не ми влегува во досие? Петко е фер и ќе си плати, ќе си признае. Ама како ќе се регулира тоа?
Не можеш да докажеш, казната се пишува на тебе, затоа што мислам дека не снимаат лице камерите само регистрација. Единствено ако ти е украдена колата и пријавана за украдена, можеш да користиш доказ пријавата.
Никако. Уште полошо. Ќе ти бараат и полномошно дали имал дргар ти што ја возел колата. Ферски е да си ја плати он казната. Чиста сметка, долга љубов.
Не е проблем плаќањето. Влага у досие. Пари се најмал проблем тука. Значи нема давање маж на жена кола и обратно )
Ако не ти пречи досието за нешто, не е страшно. Не е некоја страшна казна. Немој да мислиш дека во туѓина све е под п.с. Само што не е прикажано се јавно.