Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.720
    Допаѓања:
    17.695
    Не реков сериозно, дека ќе го направам тоа,да им тегнам уши и сл.

Имате искуство со ваков случај?

Може ми се деца од маало, па ќе ми кршат прозори.

2. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.724
    Допаѓања:
    9.562
    Не сум родител, но ќе си земам за право да прокоментирам една мала случка но доста значајна кога се работи за здравите навики кај децата, а пример за нас идните млади родители коа би биле.

Додека стоев на рафтовите во маркет, од ненадеж слушнав мала семејна дискусија, блиску беа до мене татко и мајка. Мајка и сакаше да и земи благо на ќерка и, зошто ги јадела тие чоколатца. Но за момент дофрли таткото со "не треба да го колкаме детено со шеќери, не е здраво".

И апсолутно е во право!

Шеќерот не ни е непријател но е "тивок убиец" ако се претера кој остава долги последици, вклучително и дебелина, инсулин. резистенција и дијабет.

Здравите навики кај децата не се учат од YouTube, ниту од училиште, туку од дома. Токму ваквите мали моменти ги градат навиките на децата. Не се раѓаат тие со желба за шеќери, смоки и чипс, телефони и навики што не им служат, туку си ги учат самите родители така на тие навики. И ако родителите не се на иста страна, детето ќе го фати "попустливиот" и ќе си тера со лоши навики. :nod:

На Alm., MeowMeow, Малечка Малинка и 7 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.525
    Допаѓања:
    134.253
    Да, јас ги предупредив децата директно. И пред возрасни од нивните семејства повторив дека нема да ги толерирам. И не им текна пак да фрлат.

На Miss666 и GirlLove им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.720
    Допаѓања:
    17.695
    Беа сами децава.

На Burevesnik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    47.411
    Порано членки лажеа со слики од интернет од скупи филџани, ташни, мужи, деца и патувања, сеа лажат колку, како и што ебат.

Мех.

На Mumoftwo30, Medea., Veseli _cvetovi и 5 други им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.678
    Допаѓања:
    181.086
    Сум се зачитала за исхрана, или сум зависна со то шо јадам благо или со то шо мислам за каква храна јадам. Нема средина. Поентата ми е, знам дека се пости и секогаш сум многу среќна да поможам на некој да намали животински продукти чак и то да е еден месец, една недела, еден ден. Сакам да можам да покажам дека има многу вкусна храна и дека пост не мора да е мачење.

И зато сакав да споделам сликава за лесни пости:
    Од кога памтам за себе моите постат. Ама исхраната им е леб+маргарин+зачини или леб+домат+маслинка или денес грав, утре само компири задутре ориз па после леќа. И никако да фатат поразновидна храна, а и многу го гледам кај други то. Или ко ќе предложам сега да одиме негде во ресторан ми велат: „сега најде во пости“, а толку многу опции можи да има шо се убај. Па стварно се надевам дека ќе се најди листава зошто е убо скоцкана. Иако мислам дека некаква фирма е за cereals пошто пробвав да најдам други работи и малку се загинав.

И уствари еве еден сат седам и барам со каков протеин да го јадам слаткиот компир и заминав оф-топик на сопствената „цел“ шо ја имав и за која стигнав до сликава.

На MeowMeow, M&M, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.452
    тоа е таа тешка "болест" - глумење "лудило" пред луѓе (било да станува збор за деца за тинејџери за адулт..) ние кога ќе се собираме за василица за на огон искрено многу ми е страв за децава мои од тие петардите што ги пукаат другите деца

На senjorita-v, Mumoftwo30, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2025
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    1.452
    од ко ќе пријавам ич после не се расправам. Расправијата ја оставам на надлежните со објаснување дека пријавата е од безбедноси причини пред се за децата после за минувачите. Ич нема што да се објаснивам на родотели

На senjorita-v и GirlLove им се допаѓа ова.
  9. Veseli _cvetovi

Veseli _cvetovi Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    747
    Гаѓај ги и ти со петарди земи колекција од COBRA купи и ќе видиш нема да им текне тие гарант со пиратки гаѓаат COBRA се добри и многу појаки од пиратките па ќе видиш како бегаат

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.643
    Да гаѓа деца со петерди. (facepalm)
    Затоа постои полиција пријавете и готово..
    Мислам дека возрасен човек има повеќе во главата од дете па може поразумно да се однесува.

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    747
    Па сега не баш на глава да им ги стави али у нивна близина какви безобразни деца има да знаеш

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    16.608
    Чекај сега, ќе те извадат огорчена, право на збор имаат само мајките. Таков е редот.

На Малечка Малинка и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.181
    Допаѓања:
    26.096
    Сите ни викаат на нас жените да чуваме јајниците оти требало да раѓаме, а никој не им труби на мажите да водат здрав живот за да имаат здрава сперма и понатаму, здрави деца. Мислам, крај крајова, мажите се поризични кога станува збор за мали генетски мутации што некогаш не ни даваат симптоми првите години и потешко се откриваат.

На Alm., Aleks.mar, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  14. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.967
    Допаѓања:
    16.608
    Они не можат да се научат на уролог да отидат, а не па за нешто повеќе. Повеќето мажи не ни водат сметка за сопственото здравје.

На Aleks.mar, Miss666, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    8.797
    :rofl::rofl::rofl:
    Се сеќавам кога живеев во МК, не знам колку пати пријавував. Знаеш како се реши? Никако. И после ќе ти дојде преку таквото, ќе сакаш некое дете на клоци да го кренеш, е тек тогаш ќе се активираат. Полицијата буквално само за примање на пријава ги бива. Акција 0.

Жива среќа веќе не ги гледам, не знам кога ќе ми дојдеше жолта минута. И ќе им кажеш, после те следат кај живееш и ќе почнат со камења по прозор да маваат. Еднаш им собрав нешто што го заборавија, го фрлив во канта, ми дојдоа до дома цели успаничени кај им е. Им реков не знам јас тоа. Безобразни се. Така им треба. Нека плаче како што јас кубев коси од тие петарди на 3 минути.

На Aleks.mar, Miss666, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.643
    Веќе се во доволна опасност самите што го прават тоа.. Не се безобразни немирни се не размислуваат доволно зрело... Да се превземе нешто мора и тие да бидат заштитени и сите околу нив, ама не е решение да ги тепаш или да фрлаш со петарди по нив.. Што се разликува твојата безобразност од нивната тогаш?

17. Veseli _cvetovi

Се зачлени на:
    7 ноември 2025
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    747
    Да се заплашат малку де леле

На GirlLove и eliesaab им се допаѓа ова.
  18. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.643
    Како што си се однесувала и ти со нив така и тие со тебе, учат од тебе.8-|

Ќе се заплашат, а може и не.. Ќе почнат по тебе да фрлаат петарди нема да ги палат на купче. :rofl:

19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.369
    Допаѓања:
    8.797
    Што научиле од мене? Замолив еднаш, меѓувремено не знам колку пати ни директен контакт немав, пријавував. Замолив два пати. Трет пат им кажав со повисок тон. Е тогаш почнаа со камења да маваат. Ти што би правел, господине паметњакович?

На MeowMeow, senjorita-v, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.643
    Ќе се дружам со нив ќе им купувам бонбони, чоколади, сладолед и ќе ме сакаат.