Не си стара, млада си. Па можеш да си го направиш и малку поинтересен. Ако во случајов сакаш да ги почастиш негде надвор во ресторан, може да отидете негде надвор од твојот град во ресторан и прошетка надвор. Или отидете во диско. Денес е баш петок, па можете да одите во диско или ако немаш во твојот град, оди до соседниот. Колку да си направиш нешто интересно, да ти биде малку поразличен овој роденден од претходните. Не мора еуфоријата да пука, ама барем малку поразлично и повесело да си направиш. За повеќе совети, заследете ме.
Кога ќе ги видам цениве за прегледи во приватни клиники, а камоли за нешто повеќе ко операции, ми се лоши.
Немој да ти се лоши, ќе мораш на доктор, хаха. Шала на страна, не се со сите со цениве да, обични брисеви мислам 4 беа, 4000 ден. плус пап тест, скоро 100€, а државново здравство, или ќе чекаш доктор со месеци, или погрешни резултати може да добиеш... Во приватниве едно ехо пример е 6000, 7000, 8000 ден. А каде се другите испитувања....
Ај што не се нормални туку живи неписмени се , само апчиња даваат , недај боже да ти кажат ослаби ( пошто тоа е ризик фактор за повеќето болести ) , јас за тироидната бев во Жан Митрев, 1.000 ка плус за мерење тежина ми наплатиле , еднаш бев и за забар таму , тој жив неписмен , сменив исхрана, ослабев , ми се подобри тироидната, не викам дека кај секој е до тоа , ама на што личи тоа незнаење и овие налупани цени ,бизнис си прават
Ептен лесно си се разочарала. Јас така од нешто кога нема да ми се погоди, пробувам пак, се додека не го направам како што треба. Затоа ти викам вечер пробај пак. Сепак петок е, а секој петок се јаде грав.
Добро, што е со оние слики со шлаканици што ги продаваат? Ко некое дете да шкртало на платното и после како уметничко дело го продаваат. Не можам да сфатам. Па и не се ефтини.
Колку мразам кога некој додека јаде, ја гризе вилушката или лажицата.. Ме иритира тој звук, да гребеш со забите..
Сега скоро се појави вест за донор на сперма од Данска за кој било откриено дека носи патогена мутација во TP53 ген која е поврзан со појава на канцер. Наводно, многу од децата што биле зачнати од доноров веќе добиле канцер, некои и починале. Меѓу нив имало и деца во Македонија. Коментарите беа дека нормално, луѓе со вакви мутации не требало да бидат донори, што во ред, се согласувам. Иако барање мутации без индикации е лов во матно. Сигурна сум дека и тука било така, немал историја и се открило тек покасно кога кај многу од децата била најдена мутацијата. Прашањето ми е што се овие деца, повеќе од децата зачнати по природен пат од двајца родители во фамилија каде има јасна историја на генетски болести? Или тука родителите си одлучиле така, кои сме ние да судиме, а во првиот случај жените кои се оплодиле немале појма. Фала богу, крај на ден, никому не му е гајле стварно за децата и дали они ќе страдаат него согласноста родители да растат дете со генетска болест.
Не, него да може да се заштити секој еден што ќе оди следно за донор на сперма, да се направи дополнително истражување за спермата што ја имаат. За секој еден родител што сака да стане во иднина си има посебни тестови кои откриваат генетска аномалија, кога одиш на донор за сперма ти не го познаваш донорот. За да може да се поттикне свеста и разбирањето ги прават обие вести бум! А инаку не се различни, секое дете си е дете, без разлика од кај е или што му е
Ја многу добро знам како идат тие работи. Али за мене еднакво е неодговорно свесно да имаш дете со јасна историја без никакви испитувања со тоа да бидеш донор со мутации, не е помало зло оти си знаел што те чека . И не сите прават тестови, а за донори има задолжителни тестирања. Со други зборови не секој може да биде донор, ама секој може природно да стане родител. И нормално, не можеш да ги спречиш, али ако совеста не им работи, па и не треба баш да имаш разбирање.
Црквите се полни за празник, само како за тој ден да постојат. Ама убаво е кога видиш полна црква. Кога сум кај црквата исто многу исплашено ми делувате во црква. Од што се плашите? Движи слободно како дома да си. Што ме гледавте сите така збунето? Јасно ми е дека некој од вас имаат нешто што ги мачи па да се тажни, ама ако си ти здрав и си дошол во црква биди среќен, не гледајте така скиснато.
Хакнат е @Mr.Limonko , еве го кајшто и помага на дм да се спреми за искачање https://off.net.mk/lokalno/razno/ako-tarantino-snimashe-vo-chento
Исто скроз па и си личиме уште таков мустаќ ми фали. Само уште така вешт да бев како него со тие потези, кичма мене така ќе ме фати.