Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.844
    Допаѓања:
    182.879
    Можда грди сме, нз... Евентуално ние да организираме ама... полошо од да не те викнат, е никој да не ти дојди. Не знам. Не знам.

На senjorita-v, sweet-cherry, Ugly Duckling и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    43.868
    Тоа е, ни останува досаден моногамен живот. Не ризикувам, после кај ќе се појавам пред народ ако никој не дојде.

На sweet-cherry, Mumoftwo30 и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    3.328
    Не гледав, кој победи?

4. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.432
    Допаѓања:
    18.518
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    135.116
    И Bookva се затвара...

6. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    3.047
    Не сфаќам зошто се жалите дека сте сами. Дека немате никој. Дека другите "само премногу бараат од вас".

Не. Не знам дали само времињата се сменија или одсекогаш било вака труло, ама не можеш да очекуваш грижа, љубов, секс, готвење, чување деца и згора на тоа втора плата во домот кога ти си просечен полжав со едвај пари за леб.

Убо почнаа да викаат, еден добар маж е само просечна жена.

Почнавме дипломи да фаќаме, работа истовремено, некои жени и деца имаат покрај овие ствари, и пак се будат сабајле да се дотераат и да го достигнат потенцијалот.

И згора на тоа да добиваш пцовки затоа што го бараш буквално истото во партнер.

А што треба, да се кенкам за 120 кафе пола пола да си плаќаме? Или сметки пола пола? Од живеалиште до сметки, кола, лаптоп, хобија, храна, шминка и облека све сама си плаќам и згора на тоа да глумам мамичка на некој мрсул што неќе 120 за кафе да дае?
    Па што ќе ми е ако не сака да ме третира подобро од што се третирам јас? За лампион да го чувам?

Или да ми чади мозокот коа ќе чујам толку простачки мисли и ставови, и навредливи глупи прашања?

И згора на тоа да ми пробува сељандурски Тејтовски микро агресивни фрази за да ми намали самодоверба? Мислиш вчера ме родија или шо?

Шупелки мрзливи.
    The audacity да се жалиш за епидемија на осаменост шо сами си ја створивте, паразити мрзливи и манипулативни.

И згора над тоа, тие другарки што се фатени на таквото ко слеп за стап. И не пуштаат.

Апсолутно не дај боже да ја седнеш да разговараш мори види се колку имаш пропаднато, од талентирано среќно девојче во пена се претвори. И ти си крив.
    Зошто ми ја уништуваш врската, љубоморна си, не си вистинска другарка.

Да златна, љубоморна сум на фактот дека кожата и косата ти се лом од нервози, дека дечкоти пишува со три-четири други што личат на мајкл џексон и дека фаќаш инфекции 7 дена во неделата. Се пеплосав од љубомора.

Сами сте си криви и не заслужувате апсолутно никој околу вас. Ни фамилија ни другарки. Толку.

На Veseli _cvetovi, Annath, La-loca и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    715
    Допаѓања:
    3.074
    Уште нешто не треба да се аплаудира на маж кој што не е ваков и работи дома и да се вели на жената "ти се погоди, секоја чест". Прво не е за чудење и аплаус затоа што така треба, тоа е нормално однесување не е ништо вау.. Второ не и се погодил мажот на таа жена така што и паднал таков од небо, само знае да избере и не прифаќа било што по секоја цена за да не остане сама..
    И уште во врска најчесто се познава кој каков е може да се заврши врската навреме, само при очи се правите слепи.

На SummerGirl, M&M, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.561
    Допаѓања:
    25.827
    Боље ќе бидам различна и ќе штрчам, него ли да си ги спуштам стандардите за да се вклопам.

На SummerGirl, Panda00, Anika55 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    24.543
    Ова, ама не на I'm not like other girls начин, туку смешно е колку е прелесно да ,,штрчиш'' во Македонија, ништо што е малку поразлично не му е нормално на народов lol.

На SummerGirl, Panda00, MissChievous и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    43.868
    Разгалување со пари и скапи подароци е само плус во една врска, ама не и еквивалент на добро третирање на жена.

Мислам дека инфлуенсери како Шира Севен кои ги проповедаат овие дејтинг стратегии се женски двојници(на ниво на менталитет) на Ендру Тејт, и не се ни шалам. Две различни страни од истата паричка.

На M&M, sweet-cherry, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    61.252
    Цело мислење, а овој дел особено. И болдираното треба секоја девојка да си го напиши на лист, да го залепи на ѕид до кревет и да го чита за добро утро.

На neno0o, Raven22, NPN и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    996
    Зима ли е ,лето ли е , нова година или што е ...од година во година се по тапа и по тапа празници , жал ми е за новородените деца што никогаш нема да ги доживеат 90тите :D

На SummerGirl, M&M, mKdevojce и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.962
    Допаѓања:
    24.543
    Сега како сум слободна за празнициве, скапувам на електронски уреди ама... на продуктивен начин? Ги исчистив сите непотребни датотеки на лаптоп, се што ми се натрупало во Downloads, организирав по фолдери. Имав 4000 зачувани видеа на Тикток, ги гледав сите индивидуално за да избришам се што не ми е потребно. Потоа сите што останаа ги организирав во колекции, а сите препораки за филмови, серии и книги ги запишав во Notion да ги имам на едно место. Ги исчистив сите непотребни слики од телефонот, ослободив 5гб меморија, исто ги избришав сите глупости од Забелешки и ги организирав забелешките по фолдери.

Не знам дали е нормално што толку време потрошив на мојот дигитален свет, ама некако се осеќам прочистено и организирано, ко да ми се склопија некои коцки во мозокот.

На MeowMeow, SummerGirl, zemzela91 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.191
    Допаѓања:
    43.868
    Животот е многу поубав кога ќе се опкружиш со жени кои го сакаат најдоброто за тебе и те поддржуваат да бидеш најдобра верзија од себе си, наместо постојано да слушаш гласови кои ти викаат дека претеруваш и пасивно агресивни коментарчиња за тоа колку они за разлика од тебе не се замараат со изглед/хоби/интереси итн. Навистина не вреди да се смалуваш за некој друг кој се чувствува неудобно и му недостига креативност да ужива во ситниците на секојдневниот живот. Посакувам ова да го сфатев порано.

На Gentlewoman!, senjorita-v, SummerGirl и 16 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.218
    Допаѓања:
    135.116
    Зашто се помалку мажи возат коли од младиве. Сериозно, возачки не земаат. Женските ги возат. Не им е вака малку незгодно? ( Овде не се оние кои ради преживеана траума не возат).. Тротинети важно возат...

На senjorita-v, SummerGirl, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.324
    Допаѓања:
    5.447
    СДК... Колку ми го разубави денот една вработена во маркет што стои на фрижидери, толку беше среќна и расположена и покрај толкавата гужва што и се правеше. На сите што им сечеше на фрижидерите, така убаво насмеана до уши, топло им посакуваше Среќна Нова година и среќни празници:l:

Ме врати во детството кога Нова година и овој период навистина имаа еуфорија и магија и кога одев со мајка ми и татко ми да купуваме за Нова година и Божиќ:inlove:

На Alm., Eunoia, Bitter-Sweet и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.219
    Допаѓања:
    26.562
    Лечење комплекси на најјако е кога на млади луѓе што живеат со родителите им се кажува оти они како возрасни треба да се иселат од таму место да ги ранат. И ајде океј, да треба. Али Снаи и свекрви е полна со мамини синчиња што лагано си донеле и жена и деца си склепале таму и тука имаш "ама тоа е и твој дом, нема што да си одиш ти".

Се гледа кој е недозреан и фрустриран од тоа ама ајде на млади луѓе ќе им се паметува кој бил зрел и возрасен(fingers)

На senjorita-v, SummerGirl и nena2010 им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.706
    Допаѓања:
    23.955
    Ви посакувам на сите среќни празници и среќна 2026! <3

На senjorita-v, Unknown_7, Mari7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. pinklipstick

pinklipstick Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    150
    Happy holidays! :l::d:

На Mari7 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    126
    Среќни празници и од мене,убав помин на сите за Нова година,кај и да славите и нека 2026 биде поуспешна година за сите,на секое поле.New year new energy :f:

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.