Во новата 2026 нема да ви посакам ништо матријално да имате, него ќе ви го посакам најскапото нешто на Светот, а тоа е здравјето, да бидете ЗДРАВИ И ЖИВИ, и оние кој ги сакате, и кој ви значат да ви се ЗДРАВИ И ЖИВИ во новата 2026
Знам дека не е според правилата на форумов, ама ова најмногу ми легна деновиве... Cheers to 2026. Let's make it a year to remember....
Па сигурно има 5-6 години од кога последен пат славев Нова година во кафана, после тоа се е било домашна атмосфера или на плоштад некаде, а е имало и година каде што сама сум си ја преспивала. И после толку време се натерав некаде да отидам и вечерва ќе чекаме new year у диско. И сепак сдк дека не ми е нешто WoW, до мене ли е незнам. Не се буди некое чуство кај мене како пред 5 години,никаква возбуда, никаков вајб..
Има некој тренд на социјални мрежи каде велат дека се чека 2016 наместо 2026, со сето тоа што беше популарно тогаш, трендови, мемиња и песни. Колективно најмногу се мисли дека 2016 беше една од најдобрите години, и сите сакаат животот во 2026 да се чувствува како во 2016. И искрено, I'm all down for it.
Не и за мене, 2016та ми беше една од најтешките години. Јас би сакала да се вратиме во 2013та или 2014та, тие беа врвни. Немаше ТикТок, смартфоните не беа доволно смарт и не беа доминантни, социјалните мрежи беа со подобра содржина, музиката беше поквалитетна. Сумирано, човештвото тогаш не беше целосно оглупавено и отупавено.
Не знаев колку злоба има во луѓето дури не почнав тука. Кодошење, дволичност, пцовки, љубомора. Не можам да верувам на очиве и ушиве. Бев толку несвесна за женската злоба. Мамата ви ја ебам оставете ме! Не можам погрешно да трепнам, одма кај шефот само за да ми уништат квалитет и репутација. Вампири скапани. Ќе видат човек со светлина и душата ќе му ја исцицаат од завист. Понекад заборавате дека имате потомство и вашата намера и злоба ќе им се врати тродупло. Памет в гла.