Веќе незнам ни што е.. Првите денови онака само малку кашлав, еден ден само ми течеше носот. И оттогаш па наваму само се осеќам малакасно, како да ми се врти нон стоп, матно ми е во главата, ме тера само на спиење и лежење.. Се пробав и витамини, и цедено и свежо овошје.. ма јок.. Никаков напредок. Останува уште до матичната да отидам..
Жал ми е, се надевам подобро ќе поминеш. Незнам како да ти помогнам, бидејќи и самата за себе незнам хаха
Сакам и мене да ме фати некој грип, па да си се одморам Не е во ред ова што го пишувам, се фатив како го пишав и избришав 2 пати, па морам да го пратам Не знам дали сум луда, ама има нешо што ми се свиѓа и ми праи да сум спокојна коа сум грипосана, онака јако со температури со свашта, ми годи и покрај тоа што вирозата ме толчи.. Со помин на сите
Сите што се за тепање на деца и дека воспитната излегла од рајот, да може истото врз нив да се примени. На работа грешиш, бам воспитна, не сакаш нешто да направиш, бам воспитна. Маж ти не те слуша, бам удри му воспитна. Може така и ние возрасните да се тепавме немаше светот да е вакво место. Полн насилство.
Некој мутиран Инфлуенца А, бар така викаат. Мене ме држи од Декември. Имав средни симптоми, кои некои денови беа полошо, други подобро. После за празниците ме попушти, и еве сега повторно се врати. Блага треска, блага кашлица, нос, грло.
Случајно наидов на некоја објава на Фејсбук вчера, не можам да ја најдам сега. Возрасен маж, снимал некакви си кратки и безначајни видеа за Фејсбук и можеби некоја друга социјална мрежа, скоро ќе заплачеше дека добил нотификација за можно бришење на профилот или фан страна, што и да беше. Колку патетично изгледаше. Возрасен маж се лигави за бришење на профилот со милион следбеници каде со години објавувал видеа кои буквално не се корисни за ништо. Ајде да е некоја содржина од која нешто ќе се научи или нешто навистина забавно и интересно, но видеата беа тотално без вредност. За жал, технологијава прави и ќе прави дебили од луѓево.
Преку работата среќавам дечиња со попреченост за кои очигледно е потребно многу трпение. Тие деца секогаш не зборуваат, не разбираат што им се кажува, имаат проблеми некогаш со учење изразување, социјализација. Или бараат екстра грижа за нивна возраст. И ги имаш родителите на тие деца што секој ден им бара трпение, максимална посветеност, често и работа со стручни лица и да не редам и притоа (барем се надевам) го имаат тоа трпение, не ги тепаат, свесни се дека така нема воопшто да му помогнат со ќотек. И ќе дојде Славица ќе го удри нејзиното здраво дете оти боже сачувај - ПАДНАЛО.
Епа кога не гледало каде оди. Ете, сега ќе го боли и тоа што паднало и тоа што мајка му го удрила. И следниот пат ќе гледа каде оди за да не падне и да не добие шамар. Ништо не знаеш за воспитување деца, се гледа. Затоа е ваков светов, убаво реков, сите да се шамаравме далку подобар ќе беше и сите повеќе ќе пазевме.
Не е измама, поштено си кажуваат дека пратките се по случаен избор као mystery box, па тебе ако ти се коцка ќе купиш
У СРМ е само до hard times, какви strong mans побогу, па и ова потоа.Hard times create hard times. Едни јаки мажи што се, партиски полтрони, од политичари до обична раја. Главни у фемицид.