За старанова,.. исклучиво староградски ... специјално и ексклузивно за лепо друштво. (да не ги именувам...)
@nextredstyle Добронамерното советување е сосема различно од р'чкањето или исмевањето од досада. Второто е пак е во повеќето случаи, лична реакција, а не нешто објективно. И пак ќе кажам, this isn't about the food
Не е,а ама поврзано е ради своите перцепции. И двете се можни и поверојатни причини зошто некој реагира на туѓиот избор за храна. Неумесно е да се мисли дека тој го прави тоа оти е вознемирен или оти се осеќа лично нападнат од тоа што другиот јаде марула или бургер. Не сме сите тинејџери, па да заглавуваме во убеденоста дека тој мора да го дира тоа во негативна смисла, па реагира.
Епа дечки, 2 недели ве частев со мое редовно присуство и често спамување на форумов, сега ми заврши распустот и повторно морам да сум роб на западњачка работна култура. Ама убаво беше, се осетив ко пак да го открив форумот. Дури еднаш пишав во Форумски игри, толку слободно време имав. Кисссс
Оу не, скоро па ништо што друг ќе каже ќе направи јас да се осетам незгодно, поготово ако тоа што го кажува го сметам за глупаво и смешно. По природа, јас сум човек што малце зборува. Си праам шо си праам, не мора да зборувам. Јадам тоа што јадам, не се објаснувам. Секако, ако некој е заинтересиран за вистински разговор за храна, праам муабет. И зависи во каква средина си, ако твојот начин на исхрана отскокнува од мнозинството, тогаш мнозинството тоа го забележува. Ако некој е прост, коментира прости нешта. Едноставно е. Лично, битна ми е исхраната, ама не сметам дека ја гњавам околината со тоа, всушност напротив, како што кажав, си ќутам. А не можеш максимално во животот да селектираш со кого ќе бидеш опколен, ко на работа на пример. А и нема шо ја да бегам, да се кријам или да терам некој да се менува или уште полошо, себе да се менувам затоа што некој коментира глупости, шо знам, мене тоа средношколско однесување ми е.
Колку сум само цела карактерно на татко ми, Божеееееее абе ист тип, и тоа за не баш добро Иаме навика толку да ќутиме и држиме у себе, тоа чудо е. Таинственост про макс у пм Добра особина ми е тоа што да ми кажеш тајна би ја чувала до гроб, ама е лошо зашто за све ма колку сака и нека е битно, ја си го чувам тоа, си тлее дур може, а свесна сум дека не може до бесконечност така.. Затворена кутија у права смисла? Да, тоа сум јас Сепак знам дека има некој ко мене, и не сум сама Уз пат да ги нервираме тие што не се ко нас и никад нема да им текне вака да се понашаат.
Последно бев на гости кај пријателка на гости само и само да ми покаже дека има си купено Том Форд парфеми, колекција на Куркџијан парфемите, чанти од по 120/150еур, а кога седна да пие кафе се жалеше дека дома кровот и течел и плукаше по свекор и дека немал уште им дадено пари да го направат. Запрепастена останав.
Ова е тоа кога Сакаш нешто Да Кажеш,.. милина, како тема за писмена работа ... Наспроти ова... СДК,.. ниту една мудрост не е напишана на 100 страници.
Сдк, го изгледав видеото за животот во Сибир на минус 40, и веќе не си изгледам сама на себе толку марсовски со ролка, џемпер, долга јакна од минимум 7 кила. Уште нозеве да ја издржат таа екстра тежина...
Не е преладно тука. Барем не во Скопје. Јас излегува да со два пара долна и два парчиња горна облека. Мислам ладно ама не и толку страшно добро облечен со тие два пара горни долна облека мислам дека доста ќе и се поминува и доста не е ладно многу. Далеку од нешто страшно
Одам на разговор за работа утрово, договорени од вчера околу 8-9 да бидам таму.. Јас одам пред 9 одговорното лице не беше таму, ќе дојдел.. Океј јас најнормално чекам, малку ме упатиа како се работи што како.. и веќе стана 10:30 часот, се обраќам на жената дали воопшто ќе дојде одговорното лице, му ѕвони таа рекол за 20 минути.. Ајде чекам и 20 минути.. поминаа 40 минути.. Не дојде. Јас зедов си заминав.. Значи колку се изнервирав, какво одговорно лице си ти? А не бев само јас што чекаше, имаше уште еден дечко исто.. А да отидев во 8 часот?. Глупа сум и толку што чекав..
Ме потсети кога отидов за резултати за крвна група. Кога ми зедоа крв ми рекоа дојди после 12. Одам после 12, ај почекај малку, еве сега ќе излезат. Чекам, чекам, скоро два саати седев и чекав. Да не ме маткаа со "уште малку, еве сега", пак ќе заминев и ќе се вратев подоцна. Значи, сакам да кажам, мразам дриблање со мое слободно време. Тоа ти е, "одговорно" лице.
Многу е посебно кога ќе ти се врати ќефот за дотерување, шминкање и излегвање од комфорната зона после некое подолго време…girly mode on
Јао, брука. Дали сериозно и наставнициве почнаа да се сликаат кај што се врти мазникот? Боже, склони и сачувај.
Луѓе загрижени што некој трчал на загадено, ене ги оправаат криви дрини во темана за пушење. А не оти пушење бара редовност, дисциплина зашто можеш да уназадиш нели. Уствари некои видови пушења бараат, али барем оноа што го бранат толку не