Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    26.419
    Па...можеш да излезеш и да не пушиш тие неколку саати.
    Просто и едноставно

На HappyMe123, Gosh, Bitter-Sweet и 3 други им се допаѓа ова.
  2. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.630
    Допаѓања:
    134.732
    Па, кога сте себични, не се контролирате и не размислувате за туѓото здравје кое го нарушувате, и треба да седите дома. Ова не се однесува на тебе ако имаш осет, во општа смисла го кажувам.

На Gosh и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.493
    Допаѓања:
    199.001
    Аман, законот е европски скроз.
    И секако ќе важи само таму кајшто ќе важи, глава давам дека ќе можеш во Чаир и во Тетово да пушиш во секое време, и на некои други ,,одбрани,, места .

Ај да беше прв пат, па да поверував, ама реприза е:D Amazing.

На SummerGirl и christinnn им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.116
    Допаѓања:
    41.653
    Зошто го избриша мислењето?
    Дај боже да го усвојат законот заради ваквите себични створења како тебе

5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    26.419
    Ја пак ќе повторам, стварно ми е греота како никој не препознава озбилен проблем во толкава зависност. И не мисли дека му треба помош.
    Нормализирана зависност и болест, толку имам да кажам.

Нит секојдневно коцкање и пиење олку не се прифатени.

На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.116
    Допаѓања:
    41.653
    Доволно е и овоа што ги напалија пушачите па не знаат што да пишат. Јас да седам дома за она комотно да си пуше во кафана, хаха. Тоа само кај нас е нормално и со ваков народ

На HappyMe123 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Не ти идам дома јас тебе да те трујам со цигари. :D

Како и да е, јас мислам дека треба да се врати законот за пушење, само што еве треба да се обезбеди поубави услови за пушачите, дел каде што навистина нема да се чувствува мирисот на цигарите.

Бришав мислење да го изменам, а за себичност не би дискутирала, затоа што ти како непушач нафрлуваш дека ако ти излезеш не треба никој околу тебе да запали цигара заради тоа што тебе тоа ти смета.

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.116
    Допаѓања:
    41.653
    Така си е. Ние непушачите сме себични. Имаш право

На eliesaab и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    26.419
    Да да, нека се пуши сегде.
    Па утре кога ќе нѐ снајде некое второ Кочани, одете пак пљукајте ги газдите зашо не ставиле аларми и детектори по локали и клубови.

Слободно и по бензински пушете... или таму фуфка?:P

10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    21.587
    На тема цигарите и новиот актуелен закон, по коментарите како да не го ставате акцентот на вашето здравје, туку пресреќни сте оти на пушачите ќе им се ускрати тоа право. За инает, само за инает. Прскаат од злоба коментарите.
    Сигурно и во вистинскиот живот сте мрчатори намуртени како шо сте и тука на форумот. Тоа е поштетно од еден дим од цигара.:D
    Ајде еве, нема никој да пуши во ваше присуство, само дома ќе се труеме и искрено се надевам дека сите здрави прави со стакло плуќа ќе сте, да се знае дека пушачите се криви за општата благосостојба на населението.

На L.i.n.a.a и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  11. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Точно, живеам и јас надвор од МК, знам дека е забрането секаде, ама ова дека и пред маркети дур чекаш не сум го видела.
    Во Шведска има места обележани надвор пред секоја продавница, молл, маркет каде да си пушиш цигара, за постојките и јас се согласувам, премногу мали и тесни места се, не личи да се пуши цигара.
    И тоа што викаш, они ќе го донесат законот но 70% нема да го почитуваат. Или ќе почекаат до 11h и после пак ќе дозволат.

Не би да се напнувам до толку на обична дискусија.

12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    @christinnn

Не, ние сме себични затоа што сакаме да излеземе во кафана и да си поминеме убаво и со чаша алкохол сакаме да запалиме цигара како истите што не пушат, а на принцезата што ја труеме во фаца и дуваме со цигара.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    21.587
    Ама ако им смета чад, не седи во пушачки дел. Во градот кај шо живеам скоро секаде се знае кој дел е за пушачи а кој не е.
    Ако знам дека на некое место не смеам да пушам, ретко ќе одам таму бидејќи ме мрзи на пола саат/саат да излегувам надвор.
    Мора да има избор за сите да се среќни и задоволни. Со коментарите ги распнаа пушачиве, ко едвај да чекаа да се фрлат на некој.
    Дискусијава ме потсеќа за жал на ситуацијата со короната, кога се плукаа на големо тие шо не сакаа да се вакцинираат по своја волја од вакцини измислени за нецела година. Потаму се испостави дека и немаа некој значителен ефект, а допрва ќе гледаме дали ќе има последици од нив по нашето здравје.

На Biljarkata, L.i.n.a.a и FlirtBerry им се допаѓа ова.
  14. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Истото го коментирам и јас. Сигурно нема да седнам во простор каде не се пуши и да се оптегнам со цигарето.
    А со коментариве од типот што сум должна јас да ме труеш ти мене ист филинг имам како дома да и сум отишла и да и пушам.
    Ме коментират дека сум себична, зошто, затоа што не го прифаќам законот за непушење.
    На крај краеви сите сакаме да сме задоволни.
    Еве јас и на гости дури не одам кај пријатели кои ме ограничуваат да не пушам дома кај нив, одам само периоди кога не е ладно за да седам надвор и да запалам или се среќавам во некоја кафана.
    Кај мене дома се пуши башка живеам и во стан, нит ограничувам, нит коментирам.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.116
    Допаѓања:
    41.653
    Ако можеш да почитуваш закони таму кај што живееш во странство, можеш и во Македонија

На Billy Idol, Curious cat, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Јас се враќам од странство 2 пати годишно со кола и на секоја бензиска си пушам цигари, така да не е ми дошло време да ми фуфне.

Јас не реков дека нема да го почитувам законот, како личност со право на слободно искажување имам право да искоментирам дека законот е катастрофа, а не дека нема да го почитувам. :)

17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.207
    Допаѓања:
    26.419
    И ја сакам да се онадам секојдневно па не барам од кафичи и молови и остали јавни објекти да ми обезбедат просторија за онадење.

На Curious cat и SummerGirl им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    9.116
    Допаѓања:
    41.653
    Истиот закон и кај што живееш го има. Како таму не ти е катастрофа? Вие што живеете во странство најмалку треба да ве погодува овој закон затоа што таму сте навикнати да не пушете во затворено. Зошто се буните? Ние немаме право да не мирисаме на цигари исто како во странство?

На nextredstyle и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Јас ни во МК не пушам во затворено. Обично деловите за пушачите не се затворени како што гледам јас.
    Во места кај што одам пушачкиот дел е со прозори покриен и обично ги отвараат прозорите и кровот на локалот.

Катастрофа ми е, само што таму кај што живеам кога излегувам од маркет, бутик, молл стојам на место определено за пушачи пред маркетот и пушам цигара додека чекам автобус, а тука во МК нема да го има и тоа.

20. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    3.205
    Поднеси ти пак барање може ќе ти одобрат просторија за онадење.
    Како што е тргнало ова не ме чуди да ти направат една таква.

На christinnn му/ѝ се допаѓа ова.