Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    1.615
    Тежок многу тежок ден,врне,никаво време,мислам дека идам надолу.Некој за порака ,чат.

На Eunoia и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.981
    Допаѓања:
    184.304
    Скролам низ заедничкиот документ со twin, да видам да не има нешто негде додаено и да сум испуштила (имаме заеднички документ шо е голем дигитален лист на кој си пишиме на која каде ќе ѝ се фати и неделата неколку пати отворам да видам дали има нешто пишано, и ко ќе ми текни нешто - одма отворам и дополнувам). И се потсетив на нешто, и можда го имам споделено, можда го немам. Не памтам.
    upload_2026-2-7_11-21-35.png
    Ова памтам дека јас го пишав зошто тешев другарка велејќи дека сите сме нестабилни, шодека велиш дека ти си. Ти само треба да си најдиш некој чија нестабилност ја комплементира твојата. Оти ако не се комплементирате - ќе се судрите и нема да функционира. Ама моите недостатоци треба да ги надополни партнерот, и јас да ги надополнам неговите и тогаш ќе функционираме како едно. :inlove: :f: :sun:

На M&M, Raven22, FlirtBerry и 6 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.619
    Допаѓања:
    137.740
    Што е со ФБ што станал како некролог. Само за починати лица ми искача на feed. Убаво порано си имаше весници, па некролог и ајт. Сега на мрежи.. свашта.

На M&M, Okica, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    1.615
    Низ помалите градови низ МАКЕДОНИЈА,уште има она на бандера закачено некој дедо починал.Истава практика ја има и во Србија кај што имам одено ,ми паднало во очи,нели порано така беше кај нас во секоја населба?Секој ден ако идеш иста улица ,секој ден гледаш.ФБ ти е полајт опција-мислам.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.619
    Допаѓања:
    137.740
    Нема во Ск ама во малите градови да.. уште има.. се претера на фб. Па тоа исповеди па тоа спомени. И она со AI спојување како да се живи ми е морбидно.

На M&M, GirlLove, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  6. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.746
    Допаѓања:
    9.183
    За тоа го избришав Ненке, и искрено поубаво ми е :)
    Веќе ни прстот не ми оди сам накај иконата од фб.

Преубав ден, Мислам се преродив. :sun::sun:

На FriendOfDorothy и nena2010 им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    27.531
    Детето што го удираше кучето на видеото што кружеше, многу веројатно го прави тоа зашто е самото тепано дома или трпи друг вид на насилство или пак е скрос запоставено.
    Али океј, требало да го тепаат (детето), не бил ќотекот лош. Па може и кучето нешто лошо направило, затоа го тепа а? Што така за куче ве боли, за дете не?
    Дете кое е гледано со љубов и посветеност не покажува насилство од чиста мира, како више да ви објасни човек ебате тоа насилниците.

На AlmaOculta, FlirtBerry, Mr.Limonko и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    649
    Моја многу блиска и драгоцена личност ми откри некои работи, поточно трауми коишто ги доживеал како дете. Онака низ смеа, низ шала и мислам како светот да ми се сруши. Знам дека имаше многу тешки мигови, знам дека психата му е целосно уништена, освен што го сакам премногу на друг начин не знам како да му ги залечам раните.. Понекогаш подобро е некои работи да нѐ ги знаеш за некого, отколку да ги знаеш.. Помалку боли заблудата да веруваш дека некому му е добро, отколку стварно што му е.. Животе, животе, некому мајка, некому маќеа....

На hermosa, Cherry blossom89, m1na и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.917
    Допаѓања:
    15.054
    Ако преминеме преку фактот дека цените за м2 недвижнина во Скопје се многу високи, наидуваме на еден проблем што е според мене, многу поголем.

А тоа е колку сопствениците или агентите за продажба се некултурни и неписмени.

Значи продаваш стан, куќа… Не си го фатил господ за мад*ња.

Дали станот сакам да го купам и дали цената ми одговара, ќе зависи од личниот впечаток за него во живо, а не само преку 2 матни слики. Се работи за инвестиција, не за леб купување.

…ама изгледа има и такви што купуваат преку слики, па после се некакви “изненадни” поправки им излегуваат. (facepalm)

На Eunoia и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    4.290
    Од вчера престанав да јадам благо и онака никогаш не сум била зависник од благо , еве денес обланди ,еклери ништо не земав , пусти инат , како што може некои луѓе да се откажат од цигари , што е благово во споредба со тоа 8)

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.943
    Допаѓања:
    49.367
    Пред некој ден една жена од мојов град само што се доселила прашуваше дали има конкретно гинеколог жена од Балканот тука у близина за да се разберат поарно ради јазикот.

Да знаете колку жени и рипнаа у коментари демек била затуцана оти морало жена, кога имало мажи добри доктори бла бла бла.
    Што знаете вие зашто таа жена не сака кај маж да иде? Отчет да не ќе ви дава? Нит па увреди некој нит некој став искажа, праша само за жена доктор.

И коа сме на темава, ја никад не сум била и никад нема да идам кај маж. Тоа е, што е. Мој проблем.

На LiquidLuna, christinnn, eliesaab и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.116
    Допаѓања:
    31.841
    И јас преферирам да идам кај жена доктор. Било каков доктор, само да е жена. Со жена можам поубаво да се разберам, поубаво ќе ме сфати, и најважно од се поубаво ќе ми објасни се. Додека на мажите - треба со клешти да им ги влечам зборовите од уста.
    Така да, не фала за доктор маж. Си знам од искуство.
    А нашиве балканци, освен да ја тупат и судат за нешто, за друго незнаат. Слободно нека си терат со нивните либерални сфаќања.

13. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.373
    Допаѓања:
    18.372
    А ако се работи за доктор кој е претерано стручен и квалитетен?

Глупо е вака да се генерализира, што знам.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.858
    Допаѓања:
    17.935
    Дур вашите родители се покрај вас и се во добра здравствена состојба.
    Вие сте најсреќни на свет.

Стварно се осеќам дека не можам повеќе бидејќи се е оставено на мене, Клиника, доктори, апчиња и сл....

На M&M, Bratot и m1na им се допаѓа ова.
  15. ThrinaMist

ThrinaMist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2025
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    754
    Ова марленка многу убави биле бе….:inlove:

Последна измена: 7 февруари 2026
  16. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.976
    Допаѓања:
    202.732
    Ете, јас имам обратно искуство скроз. Значи главно за странскиве зборам, во мк имав ок матична и толку. Во принцип генерализации се глупи, пошто имам искуство со топ кардиолог-жена, со сто години искуство, топ орл доктор со многу такт и сенс, топ ендокринолог-маж, со исто многу разбирање и човечност. Гинекологот ми е маж со сто години искуство исто, и ме испрати дома со смиреност дека се ќе биде ок, наспроти таа другата лудача, од која заминав со плачење да се спремам за операција.
    Значи, читам референци и бирам доктор, другото ми е небитно.

На MeowMeow, eliesaab, FlirtBerry и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.981
    Допаѓања:
    184.304
    Гинеколог и претходната докторка, и сегашната - жени се. Во "ранливо" место ми е важно да имам пред мене некој/а шо не ми е 1) опасност и 2) знам дека барем дел од моето искуство го има искусено и самата.

Со други доктори немам преференца, впрочем кој ќе биди нека биди (не толку ноншалантно, научив да пребирам каде имам можност за то), ама скроз не ми менва дали ќе ме прегледа маж или жена.

А, дека ќе ми значи некој ако ми збора зошто одам исклучиво кај жени гинеколози ... едноставно никако не ми менва на животот дали некој има проблем со то.

На _Vera_, M&M и Gosh им се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.116
    Допаѓања:
    31.841
    Па и јас за странскиве зборам :rofl:.
    Такво искуство имам. Не зборам за стручност, они сите се стручни, али кога иде до дел објаснување - подобро ми објаснуваат жени.

А за во Мк, сите ми беа исти, и на тие и на тие требаше со сила да им вадам зборови. :rofl:

19. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    4.277
    Мене жена гинеколог многу груба ми беше при зимање брисеви и при некои коментари.
    Еве сега сменив на маж и презадоволна сум.

На крај краеви кој на каков ќе згазне.

На MeowMeow, SummerGirl, Cherry blossom89 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    8.355
    Исто

На Mumoftwo30, eliesaab и FlirtBerry им се допаѓа ова.