Имајќи предвид дека Bad Bunny е првиот Латиноамериканец кој го предводи Super Bowl, а пее и исклучиво на шпански, што само по себе е огромна работа за Латиноамериканците, мислам дека поентата му била целосно да ја прикаже културата на Пуерто Рико, и општо на Латиноамериканците, како shout out за нив, дека е битен и обичниот човек, дека заслужува да е celebrated, особено пошто живеат посиромашен, помачен живот, со помалку прилики да успеат во животот, дека имаат богата култура, и покрај тоа што Латиноамериканците се сметаат за класа подолу во САД. Мислам дека поважно му било настапот да му значи на Латиноамериканците, да се чувствуваат represented, seen, отколку да се фокусира на кул ефекти и огномети, т.е. да е повеќе како прослава за тоа колку успеале сите (преку Bad Bunny), а не само капиталистичко шоу на секој втор изведувач... Јас го доживеав настапот како многу скромен, реален, дури и емотивно некако се почувствував, иако немам никаква врска со тоа . Може дека не сум наспана, па не сум регулирана емоционално .
Настапот на Бед Бани беше прејак Внук му Мика Палас исто така ја има истата енергија како него. Штета што не победи на Америка Гот Талент.
После ќе треба и ние вака, само шо ние немаме пари и ќе нема шо да понудиме. Шведска им нуди пари на мигрантите да ја напуштат земјата
Македонија - една педа земја каде што само за убиства, самоубиства и криминал се зборува. Од некни Ромите бунт кренаа сакале да возат без возачка дозвола. После 40 тони марихуана пронајдоа а тие само си ја префрлаат топката кој бил виновен и "нормално", никој нема да е виновен.. За кучињата скитници, за секојдневното ненормално покачување на сѐ, не треба ни да зборуваме.. Добро, бар ќе има за што да нѐ исмеваат соседните земји.
Вечерва едни ропаци паркираат кола на обележан паркинг, ок ај. Излегуваат и без око да им трепне си претрчуваат на булевар со 4 ленти a коли фучат, градски автобус застана ради нив, а нив ама баш им чуе оти Евротип не смее да трпи, ќе им пишат неоправдани таму ако не влезат. Бог да чува бе И после "државата не чини“, немало ред, па се чудат како се случуваат трагедии, системот вака системот така. Па батицеее, не е булеварот пешачки до кладилница. Иди брзо те чекаат таму Море арно Safe City слика, ама да може да го напраат системов да слика и фаци и пешаци и точаци и сите. Не може бе да претрчуваш за една проклета кладилница. Вака удри го по џебот ама јако, белким малку свест нема да им шкоди па парите од ливчето шо ќе го пишат нека одат за казна и памет. А и ова кладилнициве, треба да се релоцираат шо можно подалеку од населено место Шо народ ќе беше овај бе, кладилницата побитна од животот..
Мене па обратно, мноогу ретко го слушам(повеќе сакам да го гледам ), а настапот ми беше ептен креативен и интересен. Некако баш убаво си ја претстави нивната култура, што знам, имаше некаков cozy момент ако може така да се изразам.
Не мислев да го цитирам постов дур не видов понатаму коментари на темава како некои преферираат маж гинеколог или преминале од женско на машко и им било подобро. Ме потсети на една сторија што ја прочитав скоро: Spoiler Link од сторијата: https://www.today.com/parents/pregnancy/women-speaking-nurse-stole-ivf-pain-medication-rcna95088 Ајде ќе си кажеш дека и жена према жена знае да биде злобна и да нанесе болка, но пострашното во сторијата е што самата медицинска сестра што нанела толку болка на 175 жени, всушност и самата минала низ истата IVF процедура која го бара ова лекарство. Односно, самата знаела колку е болна процедурата и сепак се одлучила за ваков чекор. Не е прв пат да слушам вакво нешто и си размислувам дека вие жените имате различно искуство со женски проблеми и различен праг на толеранција на болка. Некоја што лесно трпи женски маки може погрешно да претпостави дека и за другите е така, па ако се жалат да смета дека се snowflakes или едноставно не трпат болка. Додека мислам дека генерално машкиве бар во денешно време посериозно ве сфаќаат кога си имате мака и не се обидуваат да претпостават како ви е, туку веруваат дека болката е јака.
Од човек до човек е. Без разлика на пол. И мене ме зачуди поделбата, буквално бирам по стручност и препорака, полот не ми игра улога.
А како бе не ти излегоа стории каде докторот си ги врежал иницијалите при операција на пациентка или пак за девојчето што се самоуби оти гинекологот сексуално ја злоставувал со мајка и у соба, ја пипал доле ко што не треба? Мислам, не ги бранам дрољиве, али преку пичка нарочито на женски форум мужи да се јавите да пишете само коа коа треба да серете против жени околу тешки феминистички прашања. И да, реков дрољи. Феминизам од мизандристка , equal rights, equal fights.
Со таа разлика што целиот Твит и е субјективна глупост и нема врска со реалноста. Можеш да слушаш било каква музика и да имаш било какво убедување.
Единствено нешто што нив ги интересира е да ги трошиш своите 100 евра на нивни концерти и песни за да тие уживаат во куќи од 5 милиони евра додека ти врзуваш крај со крај цел месец. Им се е*е нив за идеологии и тие детски муабети.
Bukvalno. Prikrien narcizam i glumenje superiornost so muzika. Ja sum nad tebe poso slusam toa i toa. Samo da se mrcelo ko nekoi bumeri.
Во споделениот твит од демонка тој шо го пишал кажува дека некои жанрови по природа се бунтовнички, кај виде нарцизам или глумење супериорност...