Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    5.967
    Имајќи предвид дека Bad Bunny е првиот Латиноамериканец кој го предводи Super Bowl, а пее и исклучиво на шпански, што само по себе е огромна работа за Латиноамериканците, мислам дека поентата му била целосно да ја прикаже културата на Пуерто Рико, и општо на Латиноамериканците, како shout out за нив, дека е битен и обичниот човек, дека заслужува да е celebrated, особено пошто живеат посиромашен, помачен живот, со помалку прилики да успеат во животот, дека имаат богата култура, и покрај тоа што Латиноамериканците се сметаат за класа подолу во САД. Мислам дека поважно му било настапот да му значи на Латиноамериканците, да се чувствуваат represented, seen, отколку да се фокусира на кул ефекти и огномети, т.е. да е повеќе како прослава за тоа колку успеале сите (преку Bad Bunny), а не само капиталистичко шоу на секој втор изведувач...

Јас го доживеав настапот како многу скромен, реален, дури и емотивно некако се почувствував, иако немам никаква врска со тоа :D. Може дека не сум наспана, па не сум регулирана емоционално :D:D:D:D.

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.