Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. pdb123

pdb123 Популарен член

Имајќи предвид дека Bad Bunny е првиот Латиноамериканец кој го предводи Super Bowl, а пее и исклучиво на шпански, што само по себе е огромна работа за Латиноамериканците, мислам дека поентата му била целосно да ја прикаже културата на Пуерто Рико, и општо на Латиноамериканците, како shout out за нив, дека е битен и обичниот човек, дека заслужува да е celebrated, особено пошто живеат посиромашен, помачен живот, со помалку прилики да успеат во животот, дека имаат богата култура, и покрај тоа што Латиноамериканците се сметаат за класа подолу во САД. Мислам дека поважно му било настапот да му значи на Латиноамериканците, да се чувствуваат represented, seen, отколку да се фокусира на кул ефекти и огномети, т.е. да е повеќе како прослава за тоа колку успеале сите (преку Bad Bunny), а не само капиталистичко шоу на секој втор изведувач...

Јас го доживеав настапот како многу скромен, реален, дури и емотивно некако се почувствував, иако немам никаква врска со тоа :D. Може дека не сум наспана, па не сум регулирана емоционално :D:D:D:D.

theowndemon and FriendOfDorothy like this.
  2. Dekoo

Dekoo Популарен член

upload_2026-2-9_13-32-23.jpeg

3. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Настапот на Бед Бани беше прејак :party::nod:

Внук му Мика Палас исто така ја има истата енергија како него. Штета што не победи на Америка Гот Талент.

Last edited: Feb 9, 2026
    FriendOfDorothy likes this.
  4. Bratot

Bratot Форумски идол

После ќе треба и ние вака, само шо ние немаме пари и ќе нема шо да понудиме.
    Шведска им нуди пари на мигрантите да ја напуштат земјата

MeowMeow and AlmaOculta like this.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

6. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Македонија - една педа земја каде што само за убиства, самоубиства и криминал се зборува. Од некни Ромите бунт кренаа сакале да возат без возачка дозвола. После 40 тони марихуана пронајдоа а тие само си ја префрлаат топката кој бил виновен и "нормално", никој нема да е виновен.. За кучињата скитници, за секојдневното ненормално покачување на сѐ, не треба ни да зборуваме.. Добро, бар ќе има за што да нѐ исмеваат соседните земји. (facepalm)

AlmaOculta likes this.
  7. quattro

quattro Популарен член

Вечерва едни ропаци паркираат кола на обележан паркинг, ок ај. Излегуваат и без око да им трепне си претрчуваат на булевар со 4 ленти a коли фучат, градски автобус застана ради нив, а нив ама баш им чуе оти Евротип не смее да трпи, ќе им пишат неоправдани таму ако не влезат. Бог да чува бе

И после "државата не чини“, немало ред, па се чудат како се случуваат трагедии, системот вака системот така.

Па батицеее, не е булеварот пешачки до кладилница. Иди брзо те чекаат таму :envy:

Море арно Safe City слика, ама да може да го напраат системов да слика и фаци и пешаци и точаци и сите. Не може бе да претрчуваш за една проклета кладилница. Вака удри го по џебот ама јако, белким малку свест нема да им шкоди па парите од ливчето шо ќе го пишат нека одат за казна и памет. А и ова кладилнициве, треба да се релоцираат шо можно подалеку од населено место :nod:

Шо народ ќе беше овај бе, кладилницата побитна од животот.. :puke:

8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Сакам да кажам
    Screenshot_2026-02-09-18-05-12-181_com.twitter.android-edit.jpg
    Музиката колку знај да е силна. :*: :music:

M&M, Angie1432 and FriendOfDorothy like this.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Мене па обратно, мноогу ретко го слушам(повеќе сакам да го гледам :D), а настапот ми беше ептен креативен и интересен.
    Некако баш убаво си ја претстави нивната култура, што знам, имаше некаков cozy момент ако може така да се изразам.

10. Beemo

Beemo Истакнат член

Не мислев да го цитирам постов дур не видов понатаму коментари на темава како некои преферираат маж гинеколог или преминале од женско на машко и им било подобро. Ме потсети на една сторија што ја прочитав скоро:

upload_2026-2-9_19-39-43.png

Link од сторијата: https://www.today.com/parents/pregnancy/women-speaking-nurse-stole-ivf-pain-medication-rcna95088

Ајде ќе си кажеш дека и жена према жена знае да биде злобна и да нанесе болка, но пострашното во сторијата е што самата медицинска сестра што нанела толку болка на 175 жени, всушност и самата минала низ истата IVF процедура која го бара ова лекарство. Односно, самата знаела колку е болна процедурата и сепак се одлучила за ваков чекор.

Не е прв пат да слушам вакво нешто и си размислувам дека вие жените имате различно искуство со женски проблеми и различен праг на толеранција на болка. Некоја што лесно трпи женски маки може погрешно да претпостави дека и за другите е така, па ако се жалат да смета дека се snowflakes или едноставно не трпат болка. Додека мислам дека генерално машкиве бар во денешно време посериозно ве сфаќаат кога си имате мака и не се обидуваат да претпостават како ви е, туку веруваат дека болката е јака.

eliesaab likes this.
  11. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Од човек до човек е. Без разлика на пол.
    И мене ме зачуди поделбата, буквално бирам по стручност и препорака, полот не ми игра улога.

Beemo likes this.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

А како бе не ти излегоа стории каде докторот си ги врежал иницијалите при операција на пациентка или пак за девојчето што се самоуби оти гинекологот сексуално ја злоставувал со мајка и у соба, ја пипал доле ко што не треба?

Мислам, не ги бранам дрољиве, али преку пичка нарочито на женски форум мужи да се јавите да пишете само коа коа треба да серете против жени околу тешки феминистички прашања.

И да, реков дрољи. Феминизам од мизандристка , equal rights, equal fights.

13. Најубаф на свет

Најубаф на свет Активен член

Со таа разлика што целиот Твит и е субјективна глупост и нема врска со реалноста. Можеш да слушаш било каква музика и да имаш било какво убедување.

Bitter-Sweet and pinklipstick like this.
  14. pinklipstick

Go sfatile zivotot malo preseriozno ko za pankeri.:rofl: like chill bitcch and have fun :smoke:

Last edited: Feb 9, 2026
  15. Најубаф на свет

Единствено нешто што нив ги интересира е да ги трошиш своите 100 евра на нивни концерти и песни за да тие уживаат во куќи од 5 милиони евра додека ти врзуваш крај со крај цел месец. Им се е*е нив за идеологии и тие детски муабети.

pinklipstick likes this.
  16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Омџ, дали ти тоа убоде попопуларно мислење?:D

Raven22, Dentina, theowndemon and 4 others like this.
  17. Beemo

Beemo Истакнат член

Двете стории се mutually inclusive, односно во случајов едното не го негира постоењето на другото.

eliesaab and pinklipstick like this.
  18. pinklipstick

Bukvalno. Prikrien narcizam i glumenje superiornost so muzika. Ja sum nad tebe poso slusam toa i toa.
    Samo da se mrcelo ko nekoi bumeri.

19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Во споделениот твит од демонка тој шо го пишал кажува дека некои жанрови по природа се бунтовнички, кај виде нарцизам или глумење супериорност...

20. Најубаф на свет

Новогодишна желба ми беше :$

Gosh likes this.