Убаво е што постојат вакви личности, но поубаво е пред се што ти се фокусираш да ги приметиш овие убави нешта. Јас кога ми се случи таа непријатна случка за која спомнав бев ептен потиштена. За несреќа па една блиска по интервенцијата во болница наместо да ми е поддршка ми ги набројуваше сите можни компликации. Тогаш мислев ми прави добро и се грижи додека не сфатив ме тера да се фокусирам на се негативно. Ставив граница и јас како тебе откако започнав да се фокусирам кон истото како тебе се повеќе забележувам луѓе со позитивни намери и убави нешта. @perlaa1 нормално е да се грижиш, мајчинското во тебе зборува, но се надевам се ќе помине во најдобар ред.
Дури сега те прочитав дека си била нападната од кучиња, ако добро разбрав. Опасно е надвор и за кучиња и за луѓето, ама најголеми виновници што тие кучиња се надвор и што напаѓаат се луѓето. Жално е што најчесто настрадаат луѓе што мравките ги пазат да не ги нагазат дур одат поради некој што од омраза ги тепа. Треба да се средат скитниците кучиња, не се знае кога ќе му текне на некое куче да те нападне таква му е природата едно од што инстинктот им вели дека треба да си ја штитат територијата, друго од што ќе те смета за потенцијална опасност.. Плус жално е и за нив така да скитаат по улици, колку пати ќе видиш само некое прегазено па се мачи, едно е ако претставува опасност да се успие на смирен начин со инекција друго да трпи болка и после да стане агресивно ако преживее.. И џабе им се оние на ушите закачени дека се вакцинирани, добро е тоа, ама кога можат да ги фатат да ги вакцинираат можат и да ги приберат дел нека се вдомат, дел нека се успијат и нека стават строги закони за напуштање миленици, по можност затвор.