Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Badii

Badii Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    421
    Цитирам коментар под едно од инвазијава на видеа генерирани преку вештачка интелигенција :
    “Can someone stop this AI nonsense?!”

На theowndemon и Danka Smotanka им се допаѓа ова.
  2. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    625
    Ќерле наполни 7 години пред месец. Уште ја гледам како бебе, како малечко душиче што заспива до мене и се мази.
    За некој ден ќе се роди ќерле број 2 и знам дека кога ќе дојдам дома ќе сватам дека првото дете ми пораснало. Ми доаѓаат солзи од оваа мисла

На Badii, M&M, Anie93 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.020
    Допаѓања:
    4.393
    Лесен пост на сите што постат. :sun:

На Anie93, Unknown_7, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    18.864
    СДК се враќа народот во државава, еве го се вратил и Артан Груби ^_^

Ај добро утро :emo:

На SummerGirl, Biljarkata, Billy Idol и 2 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.030
    Допаѓања:
    136.504
    Правна држава, бе.
    Замисли следно и еден бивши глумец да ни се врати и ќе сме топ пример.:wasntme: :rofl:

На Bratot му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    18.864
    Јас сум да се врати и уште еден бивши директор шо е подзабеган во Австралија, ама пак оттаму кој наш се вратил ;(

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.108
    Допаѓања:
    17.431
    Почнува постот со храна, или јас го викам велигденска диета. Пост на јазикот и мислите ретко кој применува. Посен мајонез и кашкавал у комбинација со непосни мисли и зборови, особено у фб комент секции, од бумери со иконки на профил и бибилиски цитати.

Јас ако постев:[​IMG]

Последна измена: 23 февруари 2026
    На zemzela91, theowndemon, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.601
    Допаѓања:
    18.864
    Јоци е превозбудена од апсењето на Груби.

9. Компир Манџа

Компир Манџа Форумски идол

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    5.823
    Допаѓања:
    8.715
    Јас ќе бидам среќен ако Кили се врати од Колумбија ^_^

10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    1.385
    Не знам од кога бербериве побудалеа и кај нас. 300 денари за 5мин работа (тримање на брада/кратење.

И така решив да си купам машинка ..

11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.661
    Допаѓања:
    26.267
    Околу муабетот од пред некој ден за вежбање; еве одличен разговор на таа тема меѓу другото, со Луиза Никола која е неврофизиолог и зборува дека конгнитивниот пат со текот на годините може да се спречи, пред сè со редовен тежински тренинг. Има многу совети, специфично е свртена кон здравјето и болестите на жените, со акцент на деменција. Намерно го споделувам во оваа тема, гледајте го, верувам ќе ве мотивира.

На Eunoia, Biljarkata, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    6.419
    Не го менувај. Лани Лидл 5м евра извоз на овошје направи од Македонија така да многу поверојатно е да најдеш Македонско овошје/зеленчук во Лидл него ли на нашето пазарче.

На Stark и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    17.619
    Не е ист тој зеленчук од масовно производство (од пластеници во кои влегуваат со гас маски) со тој од некоја бабичка од село што произведува. Не знам за Скопје но во нашиот град се уште може да се најдат домашни зеленчук и овошје, млечни производи и јајца. А во Лидл го гледаш означено "био" а од далеку труе на отрови.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Buttermilk

Buttermilk Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2024
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    1.076
    Некои луѓе вечно ќе останат заглавени во минатото, како времето за нив да запрело во моментот кога последен пат испрале алишта на рака. Постојано префрлаат како денес сè било лесно – „машина за ова, машина за она“. Во нивно време сè било рачно. Биле ептен измачени, а ние сега „раат сме биле“. Кога земав робот-правосмукалка веднаш муабет дека е „вредна и модерна снаа“(роботот, јас значи мрзелива сум (facepalm)) Имам сушара, цело зимо ниту еднаш не ја пуштив бидејќи по 4h вртела, па облеката ќе се смалела..:x
    Разбирам дека во „нивното време“ ги немало овие луксузи, ама ние не живееме во 1950 година. Тие ако се мачеле, зошто треба и ние? Навикнати на метла цел живот, за нив најголем успех е ако си легнат со болки во грбот и со отечени нозе – тоа им е доказ дека „нешто сработиле“. Ако не те боли ништо на крајот од денот, значи мрзелив си, само седиш.
    Тие на училиште оделе боси преку ридови и реки, па ајде сега и денешниве деца нека одат пешки, што ќе им е превоз? Аман веќе, престанете со тие ваши жални приказни како сте поминале сито и решето. Никој не сака да ве слуша како истото по 10 пати го повторувате. Најјако е што се многу суеверни и се што ќе прочитат на нет, за адети, сите се вистинити...
    Најлошо од сè е што овие луѓе ти се дома. Не ти се соседи кои ќе ги ислушаш еднаш на кафе и ќе си заминеш. Да бе беше тажно, ќе беше смешно. :emo:

На AlmaOculta, MeowMeow, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    6.419
    Јас не мислам така. За да продадеш нешто во ЕУ треба да исполниш многу критериуми. Гарант се е поминато низ повеќе проверки пред да го изнесат од овде. Оној дел со бабичето за мене одамна не постои. Денеска се повеќе ќе сретнеш преваранти што зборат едно а всушност реалноста е сосема друго. Само за потсетување пред некоја година се збореше дека доматите се наводнуваат од водата од фекалии затоа што некои села сеуште немаат канализација. Не верувам дека нешто е променето. Во исто време имаше шпекулација дека на пазарите се продаваат производи од Србија и Албанија поради недостиг на наши производи кои како поквалитетни биле извезени. Знаејќи дека како народ ние редовно се себеуништувме, верувам дека во Лидл во ЕУ има подобри производи отколку кај нас на пазарче.

На LiquidLuna, FriendOfDorothy, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.457
    Допаѓања:
    17.619
    Не знам, си пробала јаболки и круши од Лидл на пример? Од најефтините до најскапите сите се без вкус и мирис, т.е единствено имаат мирис на подрум. За доматите да не зборам. Купи ги најскапите, колку и да ги миеш, мирисаат на препарати, не можеш после рацете да си ги одмирисаш. Тука кај нас им е скоро сè увоз од Шпанија. Според мене, масовно производство, во огромни количини не може да биде квалитетно како домашното. На изглед може да свети ама на вкус нема врска. Диња или дуња порано да ставиш во соба, не собата цела куќа ќе ти мириса. А овие вештачките, абе носот да го залепиш до нив не можеш да осетиш мирис на диња или дуња. А да не зборам за овошјето што е без семки, како грозје, лубеница и сл. тоа е се гмо.

Иначе, точно е дека и нашите земјоделци не се цвеќе за мирисање. Многупати им враќаат цели камиони поради тоа што не се придржуваат кон правилата. Затоа велам, за мене вредно е само тоа од дома. Јаболките од наша македонска бавча под сонце во изобилие не се споредуваат со тие од Лидл па по кои стандарди сака нека се водат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.954
    Допаѓања:
    49.615
    Дали има фокача леб со домат, па со маслинки, па со пиперче или халапењос? Да, има.
    Дали има малечки лепчиња како перек со малце рендан кашкавал одозгора? Да има.

Али коа ќе ги видам американциве како успеаа и еден ЛЕБ да го у*ерат, да ми прости лебов, епа не ги можам веќе! Па уште и sour dough и тоа, сори не знам како е на нашки.

Кој qr тураш макарони со кашакавал У лебот?! Па и шунка и кашкавал У него, па не и се испекол па глупости. Абре напрај леб, исечи кришки напрај си сендвич ко нормален чоек, значи не мора све да вулгаризирате и да убивате у поим.

На theowndemon и MeowMeow им се допаѓа ова.
  18. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    8.397
    Што е дијалектно во насловот?

19. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    367
    Вероватно мисли на гевгелискИто треба со О. :D

20. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.020
    Допаѓања:
    4.393
    "Гевгелискито" е печатна грешка, а дијалект е "иде" треба "доаѓа".

На Waverly Raven и TwistedSister им се допаѓа ова.