Денес на другарка ми му драфтнував нешто, и му викам да ми дава мене шише вода и јас ќе му бидам личен AI. Почнува "агресивно" движење против вештачка интелигенција и можи да речам дека само чекав да дојди ова нова "ера". Пресреќна.
И така, убавите канцеларии се прават од платите на работниците. Ако реално, треба да земаш 80.000, ќе ти дадат 40.000 или 30.000,а другите ќе ги вложат во модернизирани канцеларии каде што е дозволено да се отвара прозор исклучиво на кип. Не сме глупи, само да знаете. Позади сета таа убава слика на фирмата, се кријат алчните раце на многу бизнисмени.
Пред некој ден на чатгпт му праќам слика за да најде 7 разлики меѓу две слики, пошто ние со децата најдовме само 5. И он ми праќа со 7 разлики од кои 2 си додадел сам, односно додадел предмети кои ги нема на сликата што му ја пратив. Ептен смешно ми падна.
Ајлин Гу, девојка за восхит. Одговорот за размислувањето што деновове кружи е 'будењето' што на скоро секој му треба.
Микропластиката е сериозна закана за животната средина и здравјето на луѓето. Време е за мојата зелена агенда на форумов.
Фејсбук освен што го користам да добивам гага тестери од новите парфеми и да членувам у групи, ми служи и за разонода боља од таа што ја има у дотичните две групи на форумов. Ваму луѓе се караат со фамилија, се откажуваат преку службен профил од деца, ставаат документи за развод и тужби, скриншоти од преваранти од инбокс или од жени што резервирале носени партали на лајв, али после не сакале да ги купат работите или не ја подигнале нарачката. Исто така, бумерите и геријатријава немаат два грама мозок да провалат коа некој ги дупи у мозок со ејај лажен профил, се удвараат на порничарки или ругаат дебели жени, а краљиците си ги мерат која е најмајка и која е најголема мазохистка и караат жени што пцујат. А исто така, почнуваат и да прават лажни слики демек збариле нешто, па еве денес некој ставил слика со некоја невеста а ла бугарска Пајнер певаљка со неверојатни дури три раце. И сево ова, дами и господа е против моја факинг воља, оти иам двајца без тројца пријатели, али лицето МЗ решило дека баш ЈА, со сето мое лик и дело, сум личност подобна да конзумирам вакви срања. Или чека да почнам да ги ребрам у коментари, или да станам као Јоци, Кербер, Миленко, Јанко и слични, па да ме шерувате и на форумов, што е веќе подруг муабет.
Постои ли за мажи терминот пик ми или измислен е само за жени? Као, официјално постои али никогаш не сум сретнала за машки да се употребува, увек за жени жената секогаш мора омаловажена да биде.
Го немаш сретнато пошо сите мажи се пик ми. Свашта ќе напраат и свашта ќе кажат само за да бидат одбрани од жена. Таква им е биологијата на сите мажјаци на планетава.
Епа не играат оти така им одговара. Ја знаеш таа "сите жени познаваат бар една жртва на силување а сите мажи не познаваат ниеден силувач". И тоа е се што треба да се каже за мажите.
Не можам со животот. Каде и да одам, нешто ќе биде причина, за некој настан/случка/личност да ми бидат пред нос засекогаш. Смени вера/националност/граница/континент/планета/галаксија исто да ти било.
У последно време ме фатил страшен с'клет од секојдневието, сафра, нервоза, вознемиреност, тензија, агитација, напнатост, така малце ми доаѓа да се изнавриштам најјако на цел глас. Секако огромен удел има фактот дека неописливо многу скурца ми е од зимава, но искрена да бидам, да не се лажам, многу ми е досадно, тоа па тоа, сè едното исто во круг, од понеделник до петок, викенд, па ае од почеток. Па ај да ве прашам: како ја користите сопствената слободна воља у животов?
Не чекај ништо од сопругот. Па шо ќе ми е сопруг тогаш?! I do not want to live on this planet, anymore.
Многу ме нервираат луѓево што пред бременост со 50кила беа уау колку си слаба, јадеш ли ти нешто. Немаше кој не искоментирал како тоа јас цел живот сум слаба и треба да се поправам. А, сега породена пред 2месеци со слична килажа и сите се уау браво, како ја држиш линијата како да немаш родено итн итн. Еднаш истото тело не им се свиѓа, а сега магично им се свиѓа. зошто мора да се има очекувања од жената за изглед? А мажот не е толку коментиран за килажата и изгледот…. Жената може да е “средена” или “запуштена” и коментирана со сиот тој ролеркоустер од хормони и емоции ама мажот си е срцка да е жив и здрав Ф* ју.