Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    3.815
    И чукнување по газ е насилство, нема тоа дете да има последици само од силен ќотек и од чукнување ќе има.. Тоа е дете во развој, постојат многу техники што не се насилство за да се воспита...

И она кога ќе го слушнам "ќотекот од рајот излегол", па да бил нешто убаво немал да излезе таму ќе останел. :drunk:

На TwistedSister и GirlLove им се допаѓа ова.
  2. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Се во ред. Ќе коментирам кога ќе имам деца па ќе видам како ќе биде, го оправдувам јас тоа може би затоа што во моја средина сме растени ние така, што знам.

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Тоа е веќе друга тема за разговор за лица кои се 'осеќаат' во спротивен пол.

4. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.572
    Ние сме растени многу погрешно. Таа стравопочит што ја имаме не е добра. Наредните генерации може ќе се оправат, ама па и таа друга крајност што денес владее а тоа е попуштањето, разгалување и правење на децата во неспособни личности и тоа не чини и пак е уништена генерација.

На FlirtBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Јас уште ја имам таа стравопочит дома, ама за тоа што ептен се разгалени некои деца, допуштање и попуштање и носење на јадење дома во кревет на 25годишни кои немаат 1 ден работен стаж и тоа што викаш не чини, а многу ги има.
    Со мама меси, тато носи човек не се бидува ниту пак фамилија не се гледа. Или пак многу ги има стварат фамилија и живеат на грбот на родителите. Тоа го гледам многу често затоа не го оправдувам и тоа gentle parenting, пошто голем дел од тие деца што се, стануваат најголеми паразити во општеството и после родителите се жалат...

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.572
    Се согласувам скроз.
    Според мене најважна е златна средина, ниту една ниту друга крајност. Не велам дека родителството е лесно ама барем денес имаме повеќе достапност до информации.

7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.300
    Допаѓања:
    27.316
    Зашто не ставиле капачиња на штековите??

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    4.750
    Мене пак овде со еден првиот дејт пиевме кафе и сокче, си помина со 500че.
    Следниот ден му прам јас ке почастам ионака ми е глупо некој да ме части цело време.
    И се сретнуваме следниот ден јас гладен сум ми вика... а од јадење дома излегов ама добро. Си платив 2000ден... добро заедно пиевме ама одма знајш со кој си имаш работа. Боже помилуј со вакви мажиња

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    1.509
    Излеа така збориш за да се утешиш за татко ти што те шамара

10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.279
    Се појави во право време, на право место

11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    18.112
    Шо ќе му фали од таков СТРАШЕН ЌОТЕК?
    Трауми за цел живот?

Се шетавме низ мол, одеднаш една мала пуфла ме мава без причина, се разминуваме, ме замавма.
    И рече само мајкава немој така, не е убаво.

Зашо мава? Да е тепано, мавано не верувам, се познаваше колку беше распрдено.

Сакам да кажам зашо дете потреба има да мавне, интересно му е?

Исто така у градинка и школо ќе праи на врсниците.

У градинка, значи претшколска мала возраст, ми имаат уништено блуза, пак од страна на распрдено дериште.

Веруј мора строго со децата, мора авторитет, мора да им се покажува местото, оти и тие и те како знаат да манипулираат и да се злобни ако им се допушта.

12. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    4.750
    Мало дете ако те мавни никому ништо нека си мавв, ти да го чукниш има ЦИА да ти викнат родителите... не смееш да дираш туѓо дете ама за то туѓо детенце можи сите пролазници да ги потчукнува де нема то сила дете е...

13. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Ќе ме гледате по често тука секако кога ќе ми дојдат децата. :wasntme:
    Да ме смирите со живци пошто изгубени ми е... за жал, ама ај си викам кога ќе имам деца ќе омекнам...

Живеат на релација, ова се случи на гости кај мене дома, а мене ми се отворени уште пошто нема деца кај мене..

Ај да те информирам мајка ми ме ШАМАРАШЕ не татко ми, пошто пораснав со мајка, татко ми беше цел живот по странство да работи за да ми овозможат барем нормален живот. :mm:
    Да се надоврзам за ШАМАРЕЊЕТО што го добивав беше генерално за тоа што се расправав со моите школски пријатели затоа што бев жртва на булинг, затоа што се тепав со нив поради булингот, така да твојот мал мозок секако не разбира што кажувам.

14. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    18.112
    Нишо не напраив, не изреагирав, да не си напраат сеа триста филмови дека сум ја натепала.
    Се шокирав, идам мирно, осеќам плескање :drunk:

Дете е де, нека е живо и здраво.

Али не е така баш, замижуваат на све, па затоа децата им се за никаде, невоспитани.

15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.413
    Допаѓања:
    4.750
    Се ми е јасно.. зато се претвораме во вакво идиотско општество од размазеност од мали нозе.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Јас да го цитирам тоа што бев го напишала, Ќе ми плаче зошто сум и рекла не, тоа е од премногу размазување, не од друго.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    889
    Допаѓања:
    3.815
    Ќе научи дека кога немаш над нешто контрола или не знаеш како да решиш нешто океј е да употребиш сила..

Како родител освен што треба да го воспиташ треба да му дадеш и сигурност и дознаење дека си способен цивилизирано да ги решаваш проблемите.. Утре тоа дете кога ќе има некој проблем треба без страв да ти каже за да му помогнеш, а не да се прашува "па што ако мама/тато мислат дека јас сум виновен и ме тепаат".

Не велам дека е во ред дете да е размазени до степен воопшто родителите да немаат контрола над него и да прави што сака, ама тоа не се постигнува со ќотек.

Не е решение да му каже "тоа не е убаво" и да си продолжи, ќе го врати детето назад и ќе го натера да ти се извини и да почувства срам и вина за тоа што го направило.

Треба граници да се постават кој е родител, кој дете, што може, што не... И во ред е да плаче и да покаже незадоволство не треба со самото тоа што плаче да му се попушти. Нека се лути, нека се исплаче, нормално ако претерано плаче мораш да најдеш начин да го смириш, а да не му попуштиш и да му дозволиш така да те контролира.

18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    21.662
    Стравопочита е лоша, ама затоа па е топ да го оставиш детето на глава да ти се качи па и во момент на “тантрум” да те искуби за коса.
    Не ме ни чуди како денешниве деца се вакви какви што се кога врие од вакви мислења на кои им пречи стравопочитта. Па мора да ја има детето мое спрема мене, ваљда треба да се знае кој кого родил во случајот.|(

19. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    4.134
    Тука да те цитирам.
    Многу од децата не ја знаат таа граница и ја прескокнуваат и ја користат добрината на родителите да им се качуваат на глава и после тоа ќе 'владеат' во куќата и родителите ќе немаат право на глас.

20. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    93
    Ако го тепаш нема да стане педер, латентен педер ќе стане.

Ова за возрасни важи. :D