Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    18.118
    Е нема одговор..

Дотерани, средени и мајката и ќерката, искочиле да шетнат.. Памтам дека уште една жена имаше со нив, си разговараа скроз лабаво.

Али знаеш, дома вајда немири и несогласувања имаат со таткото, може се тепаат и викаат, па влијаат врз неа, и мора да се испразни на случаен минувач :(

Никако не прифаќате дека постојат невоспитани и лоши деца |(

Фала Богу дека знаеме кој е крив за тоа аман. Тој што им го допушта тоа.

2. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    1.576
    Зошто ме цитираш да се контрираш само кога истото го пишав?

3. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    1.510

4. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    1.279
    Ја ко дете не сум се тепал со никого а моите ме имаат тачно 2-3-4-5 пати тепано и тоа ден денес сум свесен зашто и тврдам дека ми е малце. Да сме живи и здрави, кај некого може вродува со лошо и агресии, кај некого не..

5. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    3.827
    Само чист доказ е ова дека децата воспитувани со ќотек, најчесто си ја продолжуваат традицијата затоа што баш и не виделе друг начин како се воспитува..
    Не знам како ви било убаво да ве тепаат и дома и во училиште. :drunk:

На Waverly Raven, ArabellaStarfall, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.300
    Допаѓања:
    27.328
    На пример може децата да се праќаат на еко акции да чистат или садат дрва, да ранат улични животни или да се грижат за нив, таму кај што е безбедно нели. Да волонтираат во организации што им помагаат на сиромашни луѓе и луѓе со посебни потреби. Да се научат каде може да донираат, да пружат прва помош на другарчето кога ќе се повреди итн. Секако, сѐ да си е прилагодено на возраста.
    Вака ќе се учат на емпатија, прифаќање и вака ќе создаваме успешни идни генерации. Ама оЌе, ќотекот е доволен.

Последна измена: 1 март 2026 во 19:27
    На ArabellaStarfall и TwistedSister им се допаѓа ова.
  7. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.920
    Допаѓања:
    49.057
    На прагот на новата светска војна, мене ми е најбитно каде да си уплатам одмор...YOLO.

На MarigoldA, Biljarkata, TwistedSister и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Medea.

Medea. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2022
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    1.510
    Гледам твојот голем мозок разбира многу добро и подржуваш насилство врз деца. Сите што имале насилни родители што ги тепале децата се тешат у тој фазон еве мене ме тепаа што ми фали такс се воспитува :| тажно.

На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Creation

Creation Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2025
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    357
    Па тие што имаат лошо детцво и трауми се баш тие што прават мобинг на работа мобинг во светот и имаат нерешени трауми и што не примиле љубов од никој па го исфрлаат на друг лошото.

Последна измена: 1 март 2026 во 19:59
    На TwistedSister му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    4.138
    Насилството што тебе ти е разберено во глава и јас тоа што го кажувам не се исто, ама не можам да објаснувам на тебе пошто гледам нема поента, на човек подалеку што не си гледа од носот колку и да му објаснуваш џабе е.

11. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.416
    Допаѓања:
    9.335
    И моето фаќаше штекери, па се научи да не фаќа. А не го удрив ни еднаш. Како? Не се остава мало дете кај сака да оди и што сака да прави. Одиш по него цело време. Ќе се качи на кауч, ќе му речеш симни се, да не паднеш, и пак се качува и паѓа. Значи треба да го тепаш веќе отепано што паднало? Не, туку кога ќе видиш дека се пентари или ќе го тргнеш скроз и ќе го заинтересираш со друга игра или ти ќе седнеш на кауч и ќе го придржуваш додека не му помине ќеифот. Дете е, му се игра, во неговиот свет нема опасност, туку само љубопитност и игра.

А најлесно е квакни на кревет и викај и чекај реакција. Па после шамар. Тоа се мрзи според мене и луѓе без никаква способност за комуникација. Но, така им правеле, така ќе прават.

И мене ќотек ми мавале, па не сум го прифатила тој концепт на родителство. Сум еволуирала над нив. Лошо е кога не одиш напред, туку одиш наназад.

На nextredstyle, Creation, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    4.138
    Јас зборувам, ама уште не сум родител, може скроз ќе се сменам кога ќе станам, што знам...

На Creation му/ѝ се допаѓа ова.