Браво, рекорд си е рекорд, без разлика како стекнат. Мене ми е околу 28 илјади чекори рекордот, од овој викенд мислев на заедно од двата дена, значи по околу 15 илјади чекори имав дневно. Што пак не е лошо бидејќи скоро цел јануари и февруари ми помина во многу седење, и работата ми е таква. Ама сакам да се движам повеќе, сега како се затоплува викендите за тоа сакам да ги користам. А кога сум во друга држава, нема под 20 илјади чекори дневно. Не одам таму да седам, одам за нозе да ми паднат од шетање.
И јас сметам дека ќотекот не е ниту здрава, ниту ефикасна метода за воспитување на децата. Ќотекот учи на страв а не на почитување. Можеби кога ќе го натепате за одредена работа детето ќе престане да ја прави таа работа, но, не поради тоа што разбрало зошто сте го натепале, туку поради стравот од болка. Токму овие деца после имаат проблем со контролирање на сопствениот бес, бидејќи дома научиле дека со ќотек сè се решава.. Оттука доаѓа и булингот, бидејќи не можи дома ништо да направи на родителите, тоа дете ќе си најде послаби деца на училиште па ќе си ги лече таму фрустрациите.
Aко имаат дете ќе го тепаат, а како бебе уште малку ако ги "изнервира" ќе предизвикаат shaken baby syndrome и после олеле. Мрш на сите насилници. И кон луге и кон животни. Ако ракот е болест на човекот, насилниците се ракот на светот. Ко бактерии во петриева шоља се множат гадинките. Бљак.
Не, и не е нормално Прекинувај, лесно се забегува. Прекинете со АИ бре аман Не е здраво да се злоупотребува. Бидете нормални, бидете луѓе! Еден ден ќе ти текне и тебе да сакаш да се омажиш со 'него', затоа прекини си со време. Лимитирано користи го.
Safe city ги направи мисирите да возат со 30км/ч.. Мора да има казни кој вози испод 40 на дозволена зона со 50. Преку такво ми се сите влечуги.