1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    1.331
    Се надевам дека некогаш во некој друг свет ќе бидеме тоа што всушност треба да сме. Не треба да се бориме за еднаквост, ние секогаш ќе бидеме супериорни, во нас има и сила и елеганција. Ние сме создаватели на живот, и секој еден маж треба да го почитува тоа. Не треба да се бориме за еднакви права, треба да сме негувани и почитувани за тоа што го разубавуваме светот со носење на нов живот во него.
    Ние сме терапевти, масажери, готвачи, воспитувачи, чистачи, доктори, психолози, сексуално задоволство, дружба, поубавата половина….на крајот од денот само обични жени кои не се ни малку почитувани и негувани за придонесот што го прават. Нека ни е со среќа празникот. IMG_1984.jpeg

На la.malparida, GirlLove и IronMom им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.300
    Допаѓања:
    44.658
    Жена е лице од женски род.
    Да и децата припаѓаат тука, со оглед на тоа колку женски деца сѐ уште се жртви на секакви форми на насилство, трговија и педофилија. Феминизмот не е само за една специфична група на жени.
    Толку е доволно да се честита 8 Март, нема потреба од поезии и chatgpt патетики.

На theowndemon, M&M, sweet-cherry и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.315
    Допаѓања:
    27.520
    И тие "девојки" од 18 години се тепани дома или од партнер или силувани и со години тераат правда.
    И девојчињата од 9 години низ Банлагеш, Индија, Ирак, ги мажат на 9 години. И девојчиња на 3 години им сечат клиторис. И истиве девојчиња ги силуваат и продаваат.
    И да, празников е и за нив

На theowndemon, Bozica1980, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.287
    Допаѓања:
    70.934
    (Не толку) среќен 8 Март
    Нема смисла славење на празников, кога сѐуште како припаднички на женскиот пол сме далеку од еднаквост, затоа што:
    -Сѐуште добиваме превртување со очи од претпоставен, затоа што мора да излеземе од работа кога ни се болни децата. И за истото користиме ден од одмор
    -Сѐуште сме прашувани на интервју дали сме во брак, и дали имаме или планираме деца. Или се бараат сексуални ,,услуги" за да добиеме унапредување.
    - Сѐуште на пораѓај нѝ викаат дека нѝ било убаво кога сме го правеле, па немаме право да искажеме болка. И тоа најчесто е кажано од жена.
    - Сѐуште сами си го бараме ако покажеме деколте или гола нога, додека комшијата го вади дворот без маица
    - Сѐуште куќата му припаѓа на братот, ти женско си и си туѓа среќа.
    - Имаш само неколку месеци право на трудничко боледување.
    - Од тебе се очекува да работиш, гледаш деца и водиш грижа за домот. Ако имаш среќа да имаш маж што е еднаков со тебе, добиваш коментари дека ти го малтретираш, тој е маж и му треба одмор и релаксација, скраја да е ти да одмориш
    - Сѐуште НЕ не се прифаќа како одговор и си силувана, тепана, па крајно и убиена. И секогаш, некако, ти си крива. И тука ќе се најдат жени да те обвинат
    - За 8 март имаш маркетинг на најјако за правосмукалки, тави и фенови

Можам до недоглед да набројувам, ама пак, не сме, и во догледно време нема да сме еднакви.
    И што напиша една членка во друга тема, треба да престанеме слабите и кукавични мажи да ги нарекуваме пи*ки, затоа што од тој женски орган се создава живот.

На theowndemon, L.i.n.a.a, La-loca и 14 други им се допаѓа ова.
  5. PollyPocket

PollyPocket Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2023
    Пораки:
    1.744
    Допаѓања:
    9.163
    Се додека женското дете е, господ да му е напомош, жената сама си бирала,
    8ми Март не е само кафана.

На SummerGirl, Bozica1980, Mr.Limonko и 2 други им се допаѓа ова.
  6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.856
    Допаѓања:
    17.924
    Дали само јас немам другарки за да се собериме и да одиме негде за 8ми Март?

Се прашувам дали е до мене?

7. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    3.961
    Денес за прв пат имам излезено на 8мо-мартовски марш и се осетив корисно.
    Сакав поради ситуација кај нас да излезам во Македонија ама немав прлика па излегов тука во Србија, секако горе-доле исто е секаде на Балканот.
    Баш ми беше мило што беше маршот за секаква еднаквост полова, родова, етичка.. Треба повеќе вакви маршови да има не само на 8-ми март..

Сега ми излгоа видеа од маршот и ги погледнав коментарите, полни со омраза, жално што има и жени со такво мислење а благодарение на такви маршови и протестии имаат можност да седат и коментираат.. Не мора да излезеш, ама пушти нека се бори тој што сака за своите права од твоите сега што ги имаш никој не ти зема..
    Screenshot_20260308_191246.jpg Screenshot_20260308_191229.jpg Screenshot_20260308_191207.jpg Screenshot_20260308_191139.jpg Screenshot_20260308_191110.jpg Screenshot_20260308_190257_com.instagram.android.jpg Screenshot_20260308_190233_com.instagram.android.jpg

Од нашиот марш што наидов на видеата не видов хејт коментари, што може и ми дава некоја надеж дека нешто се менува, иако знам дека и кај нас има луѓе што ги делат истиве мислења..
    Ама наидов на една објава како шега за 8ми март и не е шега туку понижување..
    Screenshot_20260308_191310.jpg
    И други години сум налетувал на истава слика и е ужасно не е смешно, мразам шали што се понижување..

На IronMom и Panda00 им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    31.794
    Сакам само да им го честитам 8ми март на сите мажи во мојот живот кои беа поголеми жени од мене :rofl:

И на мојте друшки од фемина
    Среќен 8ми март :*

На AlmaOculta, SummerGirl, Melissa_39 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.252
    Допаѓања:
    167.867
    Се честиташе Интернационален ден на жената...
    Ми се гади од секоја честитка.
    Честита, а (коментира)..
    ... се на неа детето и е болно, ќе ја менувам тука.
    ... овие па шо раѓаат, ние шо немаме деца ги вадиме, трошок жив се.
    ... ја оговара колешката/другарката.
    ... омаловажува.
    ... манипулира.
    ... навредува.
    ... лаже.
    ... провоцира.
    ... мрази.
    ... завидува.
    Најнеискрените честитки дојдоа од жени.

На theowndemon, AlmaOculta, winnie02 и 9 други им се допаѓа ова.
  10. El Proffessor

El Proffessor Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2025
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    17
    Честит празник

P.S. Знам дека читаш
    Не знам зошто блокови, па гледаш од кај мама тате бате . . . .
    Тука сум
    Не знам која смена си за да се јавам, иако ми пиша дека сум мајмун :)

Последна измена: 9 март 2026 во 04:24