Многу ми е жал за мачето што се грижеа вработените во дм што останало на улица. Сега поминав од таму и лежеше пред вратата, како и секогаш чека некој да отвори вратата да влезе. Му купив храна, ама кога излегов од маркет го немаше, не знам кај замина. Сепак му оставив, се надевам ќе ја најде. Мило ми е што уште некој му имаше оставено вода и храна, барем нема гладно да биде.
И јас сум христијанин, верник, што пости, чита Библија и повремено оди во црква. Ама ненормално многу ме нервираат еден тип на верници, пример : - "гледај во пост овој бурек јаде" -"моето дете ќе го учам во црква да оди нема геј да биде" -"а зошто имаш ти тетоважа, знаеш ли дека е грев" -"денес е празник не се работи господ грев ќе ти пише" -"геј луѓето заслужуваат смрт, голем грев е тоа". Прво друже ти како така безгрешен, не знаеш дека и судењето на други е грев? Второ што ти е гајле за мојот грв, јас ако не постам, имам тетоважа, лажам, крадам што и да правам јас ќе си платам за тоа ако треба, јас ќе бидам казнет не ти? Терај си го животот како мислиш и пушти секој нека си живее како му е убаво. Исто од кај знаеш детето дали ќе остане икони да бакнува кога ќе порасне или сепак ќе биде геј. И што ќе правиш ако одлучи да е геј? Јас ќе го учам на она се што мислам дека јас е праведно, а кога е доволно зрело негов избор е како ќе живее.. Што ти пречат геј луѓето? Тебе ти прават нешто? Не, си бркаат нивна работа... И ова следењето на празниците, ако ми се работи ќе работам, што треба да седнам да простам?