Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    2.403
    Многу ми е жал за мачето што се грижеа вработените во дм што останало на улица. ;(
    Сега поминав од таму и лежеше пред вратата, како и секогаш чека некој да отвори вратата да влезе. :(
    Му купив храна, ама кога излегов од маркет го немаше, не знам кај замина. Сепак му оставив, се надевам ќе ја најде.
    Мило ми е што уште некој му имаше оставено вода и храна, барем нема гладно да биде. :f:

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    4.253
    И јас сум христијанин, верник, што пости, чита Библија и повремено оди во црква. Ама ненормално многу ме нервираат еден тип на верници, пример :
    - "гледај во пост овој бурек јаде"
    -"моето дете ќе го учам во црква да оди нема геј да биде"
    -"а зошто имаш ти тетоважа, знаеш ли дека е грев"
    -"денес е празник не се работи господ грев ќе ти пише"
    -"геј луѓето заслужуваат смрт, голем грев е тоа".
    Прво друже ти како така безгрешен, не знаеш дека и судењето на други е грев?
    Второ што ти е гајле за мојот грв, јас ако не постам, имам тетоважа, лажам, крадам што и да правам јас ќе си платам за тоа ако треба, јас ќе бидам казнет не ти? Терај си го животот како мислиш и пушти секој нека си живее како му е убаво.
    Исто од кај знаеш детето дали ќе остане икони да бакнува кога ќе порасне или сепак ќе биде геј. И што ќе правиш ако одлучи да е геј? Јас ќе го учам на она се што мислам дека јас е праведно, а кога е доволно зрело негов избор е како ќе живее..
    Што ти пречат геј луѓето? Тебе ти прават нешто? Не, си бркаат нивна работа...
    И ова следењето на празниците, ако ми се работи ќе работам, што треба да седнам да простам?

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    1.784
    Допаѓања:
    6.476
    Не се помируваме :D

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.