Ќе видиме. Инаку зошто мозоко побрз ми е од прстите, едно "само" сум испуштила погоре. Само еднаш не бев до џам зошто бев најназад и немаше џам.
Добро бе, толку ли ве мрзи да прочитате пред да објавите нешто по социјалните мрежи. Тоа букви испуштено, тоа неписмено… А бе видете, прочитајте го зборот или реченицата што сте ја напишале, колку време ќе ви одземе? 5 секунди?
Оф бе срце тоа, ќе се евакуирало ако паѓал авионот. Си има процедура за тоа, маска за воздух ако е само турболенција, а за се останато главата меѓу нозе за полесно да ти се скрши вратот за да не се мачиш во пожар или вода, и увек седење на своето место со појас обавезно за полесно да те идентификуваат, ако уопште ве најдат. Така да дрмни си една, две и ајт со здравје. Добро утро, а вие како сте?
Втф? Озбилно има таква процедура за главата меѓу нозе? Ама шо викаш, сигурно е за полесно да си заминеш кај Господ.
Сакам сарказам. Обожавам сарказам. Штета за луѓето што не знаат за сарказам, не се способни да ја запознаат подобрата половина од мене....
Паднав на аи тест, мислев дека договарам кафе со Крис Еванс, а во реалноста - Гоце Тодоровски. Немам видено посовршени аи слики, пререално изгледаа, и тоа на фб профил. Се фрапирав од сопствениот капацитет за проценка, кој до сега не ме изневерил.
Суровоста на животот не се мери со парите, се мери со близината што ја чувствуваш со луѓето околу тебе. Не можам да го замислам животот без тие што ми значат, а не се фамилијата.
Да ти е страв да си жена во државава наша.. какви болесници постојат ау ! Недајбоже да ти се закачи некој дечко неможеш да се откачиш ако не пријавиш во полиција ЕЈ ... Треба значењето на зборчето" НЕ "да почне да се учи уште во основно !! Ни психолог ни психијатар им помага не некои, жално и језиво. *Инспирирана од темата љубавни совети
Јас само сакам да прашам кој има магично стапче или времеплов машина да го врати времето назад? Ако знаете некој пријавете ми.
Преодвратна и преусилена употреба, страшно почна да ми смета и одбивно ми стана. Не им текнувало или сме немале соодветен збор, ахам важи. Ако си неписмен и не си го разбираш поточно си го заборавил јазикот кој ти бил мајчин, секако дека ќе мислиш нема збор. И да, поише 'фенси' звучиш како и попаметно коа е на англиски. Одвратни ми се и на форумов на сред реченица ќе уфрлат фраза, пошо не бива поинаку. Уопште не сте интересни, баш сте досадни. Секоја чест на луѓето од другите држави кои неќат да чујат да форсираат англицизми, туку стриктно на својот.
Многу луѓе во бизнис средините во кои се не знаат да си го опишат проблемот адекватно. Сериозно. Сега веќе многу добро го разбирам колегата кој на почетокот ми кажа да не "тегнам локуми" ни-ко-гаш. Ние сме инженери. Како за несуден правник, мега многу почнувам да ги мразам сите административни булшити. Влегува тикет долг колку една страница вордовски текст ариел 10ка, со ред од крај в крај и скоро ништо суштинско не е напишано. Нема конкретен продукт, нема сервер, нема детали каде точно е проблемот, а и проблемот е опишан аматерски... или не пиша правилниот човек за проблемот.
Сдк имаш дебили на иг, тик ток, фб као да се гуруа за врски, и имаш уште поголеми дебили што ги слушаат нив, и пази фраеров што вика, жена ако ја нервираш и и' идеш на живци значело дека сакала да ја ебеш и после гледаш манијачишта никакви не се откачуваат од тебе да те нервираат за да ти ја навлажнат. Значи НЕ ебе упорен сфатете веќе еднаш ако сака да се ебе со тебе ќе се ебе не мора да замараш да мора кривична да ти лупа, говеда глупи. А да ќе забраев и ако ти рече говедо дека си и тоа значело дека сака да ја ебеш нада задња умире шта речи..
Многу ме нервираат неодговорни луѓе кои кажуваат дека тргнуваат на пат некаде и ги нема по 4/5 саати. Дури и не креваат на телефон. Мисли се ти кај се што се, нека ти оди умот на работи кои не се ни треба да се мислат. Јебо те па крени на телефон, не те барам да ти правам муабет за кафето какво ми е било денес.
А што е толку итно да се каже што не може да почека 1-2 саати? Можеби вози човекот, му одземаш внимание. Пиши порака ако прави пауза ќе види