Еднаш во животот ќе се мажиш. Јас па би се налутила да ми дојде со прстен купен ради-реда и/или некој што не е по мој вкус. Тек тогаш ќе кажам не.
Да ти кажам, гледајќи некои жени што све толерираат од партнер ама цената и изгледот на прстенот им се битни, јасно ми е дека некои луѓе стварно имаат искривени стандарди и приоритети. Ме чувал и тинтрал цела врска, ми ги видел сите ментал брејкдаунс и сите прдешки ама ради прстенот ќе го одбијам, нема грешка. Другарка една има ваков малце неспособен братов, бели од црни чорапи не знае да оддели ама романтичен бил, скапи поклони ѝ купувал.
Партнерот треба да си ја познава партнерката. На некои не им значи, на некои им значи прстенот. И двете се океј. А две работи може да егзистираат истовремено. Ем да те третира добро и ем да ти го погоди прстенот. It ain't that hard
Никој не рече дека не може. Али суровата реалност е дека се ретки тие мажи, а бракови еден куп, нели? Мислам, ај да не се лажеме колку е исфорсирана работата со прстен, а се фрла сенка на сѐ останато што е далеку побитно. Тука е проблемот. И после чорба.
Да, сериозно. Некои луѓе дури прават дупка во кожата, ставаат накит во дупката и никогаш не го вадат. Каков луд концепт.
@Munchmallow20 Па ретки се тие мажи затоа што многу жени ова го сметаат за нешто недостижно, па често одат во shrinking mode. Дека маж може само да те третира како човек или да се замара за прстенот, но тешко и двете А е минимум. Бидејќи партнерот да те третира добро, вклучува и да те познава добро. Како велат, to be loved is to be seen. Секако, на крајот од денот, секој пар сам си ја поставува динамиката во врската
Може, ама не ми е релативно да оставиш некој само поради тоа што не ти го погодил прстенот, ако се друго во врската ви е како што треба.. И да ти го познава вкусот предобро, може да не избере баш таков прстен како што имаш ти замислено.. И како што кажа некој да еднаш се случува тоа да те запроси, и што е побитно тој еден ден да ти го погоди прстенот или како ќе се однесува кон тебе секој ден?
@Mr.Limonko Ако се остават за прстенот, тоа во 99% од случаите само било последната капка. It was never about the ring. Останатото не го ни дискутирам, банално е
Глупо е да чекаш дали ќе ти го погоди прстенот за да го оставиш ако веќе имало проблеми за кои што не вреди да продолжиш понатаму.. Што би ти сменило ако ти го погоди прстенот?
Јас у живот не сум имала партнер што има сенс за естетика или што може да ми погоди поклон или што може да искомбинира 2 парчиња облека без да ми е срам да бидеме видени заедно. Али ок е пошто ако се разбира во накит значи педер е.