Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    18.108
    Допаѓања:
    136.911
    Не само мачка, секое прегладно животно може да изеде човек (баш пред година дена читав за куче што го направило тоа, а ми текна и за случај со гуска на фарма од пред неколку години). За беснило исто има ризик од повеќе животни. Надвор од САД други животни се почеста причина за пренесување на беснило.
    Така што не е во ред да се посочува негативата само кон еден вид.
    А, за ова што го спомна Рајти...
    Што жената рекла дека детето не може да ги смисли мачките, значи баш на омраза мислела. За тој кој само не сака некои животни не се вели дека не може да ги смисли. Се знае разликата.

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    12.437
    Некаде еднаш прочитав:
    "Љубителите на мачки ги сакаат сите животни, а повеќето љубители на кучиња, ги сакаат само кучињата" (tumbleweed)

На LiquidLuna, theowndemon, AlmaOculta и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    378
    Не се посочува само негатива, туку се посочува дека мачките можат да нанесат штета. Поточно мило и слатко не значи безопасно.

Не рекла дека не може да ги смисли, туку дека ги хејта. И тоа се зборови на мајката. Сите ние знаеме да преувеличуваме нели?

Не се согласувам.

На Tih-ana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.511
    Допаѓања:
    19.070
    Не ги сакам специфично само мачките, а сепак сакам многу животни :inlove:

И внимавајте како вашиот (потенцијален) партнер е настроен кон животните, пријателски или не, тоа премногу кажува со каква личност си имате работа.

Он е поише по мачките, ја по кучињата, а сепак кај и да идам нонстоп ми се лепат овие крзненца :inlove:

Да хејтате и не поднесувате нешо вакво, како? :(

Screenshot_20260419_234722_Gallery.jpg Screenshot_20260419_234959_Gallery.jpg Screenshot_20260419_234915_Gallery.jpg Screenshot_20260419_234905_Gallery.jpg

На hermosa, Mr.Limonko, Tih-ana и 2 други им се допаѓа ова.
  5. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.064
    Допаѓања:
    10.201
    Мачките си се класа посебна, нема ништо попаметно и попедантно животно од мачка, им се дивам и на рефлексот шо го имаат, колку се брзи човече :inlove:

И коа идат да се галат ти ја топлат душата, па вртат околу нозе, предат, ги обожавам! :l:

На Lavender4, Mrs. right и Tih-ana им се допаѓа ова.
  6. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    285
    За ова си многу во право , се допишував со еден дечко кој имаше убиено куче а ми се правеше фин , требаше на кафе да се видиме ама се нешто испаѓаше да не се договориме пробував да поминам преку ова за кучето едноставно не можев прекинав контакт и дознав дека после тоа нашол девојка и ја удрил кога се расправале нешто . Господ ме спаси од овој , памет за друг пат штом приметам нешто вакво бегам!

На hermosa и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.511
    Допаѓања:
    19.070
    ГАДЕН ОДВРАТЕН ПСИХО
    ФУЈ :puke:

Да му се враќа со иста мера.

Си имала среќа ти, си се спасила.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    62.434
    Мене навистина би ми било дил брејкер ако некој кој дејтам не сака мачки. Мачките се lesson in consent. Ако ѝ се допаѓаш ќе те остави да ја галиш, кога ќе ѝ здосади сака да е оставена на мира. Ако не ѝ ги почитуваш границите ќе избега и можеби ќе те издраска. Кога се сакани и добро чувани се најмили суштества. Многу луѓе што не сакаат мачки всушност не го сакаат фактот што не можиш да ги контролираш и нивната љубов треба да ја заслужиш, за разлика од кучето кое веднаш ти дава безусловна љубов и ти се потчинува. Особено машко потенцијален партнер ако ми кажува дека не ги сака, не сака да чува, бегам подалеку од него. Мислам е јасна паралелата. :D

На cooll, Gosh и TwistedSister им се допаѓа ова.
  9. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    440
    Одлично кажано. Луѓето кои сакаат мачки всушност умеат да дадат безусловна љубов.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    9.946
    Демек ако не сакаш мачки, не си способен безусловно да си ги сакаш децата:rofl::rofl::rofl:?

Каква наука е ова, а јас не ја знам.

На sino.o.oka, Amellie и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.028
    Допаѓања:
    184.648
    Не само шо ми е важно да сака некој животни генерално, јас идам во пакет со мачор и куче. Тие двата се со мене 6 години. Нема маж да добие предност кој сеуште го немам запознаено. Следно, не е безбедно за мојот мачор и моето куче со некој кој неќи животни, и особено кон некој кој има наштетено на животно. Апсолутен deal breaker ми се луѓе кои удираат животно за "дресура", како и ловџии и се со ред таму. Ако некој ми речи дека неќи мачки кога кажвам дека јас секоја вечер легнувам со мачор е инстант црвен картон. Пошто денес не знај како се осеќа за мачки, утре ќе му смета дека мачорот на вечер се тутка во мене. После ќе му смета дека е дома. После ќе му смета дека е в ходник. И после ќе му смета дека е в двор. Едноставно не можи.

На GirlLove и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  12. TwistedSister

TwistedSister Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    440
    Психологија.
    Мачката е независно животно над кое што немаш контрола, можеш да го сакаш ако имаш љубов во себе. (безусловна)
    И не извртувај реченици нигде не го кажав тоа што си го пишала.

Последна измена: 20 април 2026 во 10:52
    На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mrs. right

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.511
    Допаѓања:
    19.070
    Поише ме загрижува фактот што се пронаоѓаат вака самите, очигледно им смета тоа што укажуваме колку е лошо да имаш нетолеранција кон нешто невино и живо.

Како и да е, ја цврсто верувам дека чим мачката има доверба, ти се препушта и те одбира тебе, значи дека осеќа нешто позитивно.

А безброј пати се докажува оти животните се подобри психолози од луѓето.

14. Ta-mara

Ta-mara Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.094
    Ми почина мачето , сабајле одејќи накај работа комшика ми рече , мачето ти го удрија со кола и почина го тргнаа од улица цел беше крв да знаеш да не го бараш , нема веќе да дојде
    Се чуствувам како близок човек да ми отишол , зашто мораше вака??????? :(:u: