Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    Нормално, кога скоро цел форум ти кажавме дека убивање животно не е нормално.
    Не дека немаше и такви што никаков проблем не видоа, ај сега, не можеш секому секакви мани да наоѓаш.

Можеш да не сакаш животни. Да се плашиш од нив. Ама да ги мразиш и да ги повредуваш не е нормално.

На Tih-ana, CameliaMiller, Vikktorr и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Малечка Малинка

Малечка Малинка Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    554
    Исто така е смешно како се тригернуваат овие шо сакаат мачки, зборат за безусловна љубов, се продаваат морали и етики на кило, а истите не прифаќаат различно мислење, не разбираат разлика меѓу мразење и несакање и по цел ден ги лепат своите ценети мислења како да се божји заповеди. А, и се разбира судат според чуено-недочуено. Де нешто виделе у кафич, на улица, под балкон.

На andromedae, SummerGirl, Biljarkata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.803
    Допаѓања:
    24.302
    Јас се плашам од крокодили и ајкули, па нејчам да ги убивам и тепам.

На M&M, Малечка Малинка, TwistedSister и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.253
    Допаѓања:
    205.010
    :D
    И јас се плашам од ајкули, ама ако морам, ќе и учукам една. Со крокодил мислам дека немам шанси, одма ќе умрам, на лице место:sweat:

Има луѓе што чуваат пајаци. И такви што чуваат змии. И такви што чуваат мачки. И такви што чуваат ротвајлери. И такви што чуваат зајаци. Секој со своите идеи. Никој не е посупериорен.

5. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    708
    Јас ги сакам сите животни, вклучувајќи волови, свињи и кокошки, но сум индиректно виновен за смрт на голем број од овие животни... ;(

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    28.352
    Овие што три дена се подјебаваат со човеков што се расправа со велосипедист на Водно, стварно изгледа од тротоарот пред зграда подалеку не мрднале.

Козјите патеки на Водно се на места тесни, еден човек собира у ширина, негде стрмни, ова време на пролет е фрекфентно со пешаци. Водно е планина најпристапна за искачување во Скопје, једино место блиску до Центар кај што можеш малце да се оддалечиш од скопски воздух.
    И еве стварно не знам, како му се ризикува на некој будала да се спушта со точак кај што огрооомна е веројатноста дека ќе налета на минимум неколку души и мала е шансата навремено да реагираш и да се тргнеш. Не само пешакот, и ти ќе паднеш и ќе наебеш. Неколку пати за влакно сум ги избегнала баш на тесни места кај што и нема настрана кај да застанеш. Ова на пензионерска и новогодишна патека, што си се обележани пешачки патеки.

Јас и пешки коа се спуштам брзо, гледам да нема некој пред мене да не се искугламе надоле двајцата оти побогу се дешавало и да паднам, овие другиве изгледа не им е мил животот.

Јеботе, точак имаш, можеш 50 километри од шала да ги поминеш. Иди бе брате негде у пичке мајчине спуштај се и тестирај мудата, не на факинг Водно.

На Eunoia, andromedae, pilemile и 9 други им се допаѓа ова.
  7. TwistedSister

TwistedSister Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    532
    Да дечкото со точакот не е во право, може да собере некого по удолниците двајцата да се утепаат па и поише души.
    Па уште снима као он да е у право е. (facepalm)

На MeowMeow и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. TwistedSister

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    532
    Изгледа nowadays најтешко е да кажеш извини, згрешив, моја грешка... А тоа е па најмалце што може да се направи а и тоа им е тешко.

На Eunoia, Buttermilk и f.girl им се допаѓа ова.
  9. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    103
    Се породив вчера во 37ма недела, три недели пред терминот :*
    Душичка моја, 2740g се роди со крварење и итен царски рез, ме преплаши душичка :*:l:

На azelea, Amellie, Miss666 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.051
    Допаѓања:
    185.019
    Најдоброто нешто шо можиш како млад чоек да избериш да напрајш е да не се прибериш дома и само да шеташ. А, шо е уште поубо? Сегде да запознаваш луѓе и после случајно ко ќе се најдите во ново место е п р е ј а к о. Wdym се знајме од Шпанија, ама јас сум од Македонија, а ти си од Португалија и трчаш да преминиш улица и да ме застаниш во Србија зошто ме виде случајно и ме позна? Priceless. Да, апсолутно можам да ти бидам host ко ќе дојдиш од кај и да си, како фала дека ми покажваш сега "how locals do it" дур сум јас во твојата држава.

Гледав рандом интервју на улица за постари личности и за шо се каат. Најголем % од одговорите беа дека не патувале доволно.

Уз пат, годинава прв пат си напрајв vision board. Пишав се шо сакам од 2026. И некни отворив пак да видам до кај сум, шо сум. Просто сум изненадена дека сум целосно on track. Кој знаел дека vision board има толку силни манифестирачки способности.

На Eunoia, Amellie, FriendOfDorothy и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.674
    Допаѓања:
    19.732
    Само нека мрчат уште за младите како се залепени со телефоните..
    Тоа бабетини и тетки у години па не ги пуштаат телефоните, зјапаат ли зјапаат.

Како дур патуваш/се возиш ти се зјапа толку нонстоп :?:
    Ја музика сакам да пуштам и да глеам низ прозор, ништо друго не ме интересира ниту ми одвлекува внимание..

Времево е совршено за одмарање :inlove:

На Miss666, Purpleheart, AlmaOculta и 3 други им се допаѓа ова.
  12. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    26.683
    Ви фали будизам, ете тоа ви е проблемот!

На M&M и Cycloastra им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.082
    Допаѓања:
    25.436
    Бев на интервју за работа за која апсолутноооо не сум квалифицирана и помина катастрофа. :inlove: Со најнепријатен маж CEO на свет. :inlove: Ама битно ми е што се осудив и нели, rejection therapy. :inlove:

На Peperutce6, Amellie, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Alek90

Alek90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    708
    Дали ти дадоа кафе или чај од ЧР?
    Си им била причина да бидат зафатени некое време и да си ја заработат платата, неблагодарно од нив ако не те понудиле

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    2.453
    Сдк дека уличните кучиња не напаѓаат без причина. Во време кога ми излегуваат само вести и видеа од напади на кучиња по Скопските улици, два пати разлики кучиња ми се пикаат во нозе да се галат.
    Едното пред 1-2 месеци на постојка, уште тогаш сакав да пишам, не знам дали пишав, мислам не.
    Кучето дојде на постојка, надвор врнеше дожд и само сакаше да застане да не го мокри, за него место имаше, една жена го удри со чадор, и излезе од таму и легна пред мои нозе да се гали. Не ја разбирам поентата да ги тепате па после да се жалите што се агресивни.
    А денес две црвени светла пропуштив на семафор, не можев да поминам затоа што едно куче му фалеше многу љубов и не ме пушти. :sun:
    Кога појде накај мене прво добив мал срцев удар, бидејќи мислев дека ќе ме нападне, ама само почна да се гали. :inlove:
    Душа, како мачка се галеше се вртеше околу нозете и баш кога ми се упали зелено ми седна на патиките. :rofl:
    И двата пати ме начекаа на дожд и беа мокри и лом ме направија, ама ми одговара, слатко беше. :inlove:
    Подобро од нив да сум мокра отколку од оние со колите што им се брза. :rain:

На Aleks.mar, CameliaMiller, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    26.683
    Да, ама може баш ти да не бидеш причината, па ни крив ни должен да бидеш нападнат. Или, причината да не е доволно рационална за да бидеш нападнат.

На MeowMeow, SummerGirl, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  17. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.192
    Допаѓања:
    17.655
    И колачиња..заборави да дополниш.

На Alek90 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.513
    Допаѓања:
    45.929
    Кучињата апсолутно може да нападнат без причина. Кучето е животно, не е човек, не размислува рационално и може да нападне доколку почуствува опасност или се тригерне од само перцепирана опасност. Не се кучињата спиритуални водичи кои детектираат љубов од петнаеста димензија на еден километар, туку живи суштества чија биолошка цел е да преживеат, а се нашле во сред пренаселено место без нивна вина. Може да зборуваме логично за момент?
    Бидејќи и јас ги обожавам, имам вдомено, се грижам и за улични, ама истовремено и јас избегнувам еден куп локации со моите кучиња бидејќи ризикувам да сум нападната.
    Не, не е задача на граѓанските здруженија да ги соберат кучињата од улица, кои веќе секако прават премногу и се заложуваат и емоционално и финансиски, туку на општината која вложува минимум во државните претпријатија(како Лајка) и не турка никаков закон кој ќе воведе ред. Ситуацијата во Скопје ама ич не е за потценување, бидејќи страдаат и граѓани и животни.

На Peperutce6, MeowMeow, Nausicaa и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    5.220
    Во право си дека напаѓаат ама се ова што наброја се причини, без причина не напаѓаат. Без причина напаѓаат само беснило ако имаат.
    А се друго е со причина дали си бранат територија, дали се осетиле загрозено..
    А инаку и не е дека само тепани кучиња напаѓаат, може тие почесто од што многу повеќе загрозено се осеќаат. Ама јас имав домашно куче, чувано со љубов, не беше тепно (ми почина) ама напаѓаше, не беше агресивно, рандом луѓе да напаѓа, ама ги напаѓаше сите што ќе ме допрат за да се поздрават со мене, и не знам зошто толку ме штитеше.. И кога беше пуштено во двор и некој ќе дојде се поздравува со сите со мене не. :rofl:

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. TwistedSister

Се зачлени на:
    17 февруари 2026
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    532
    И како јас да знам што ќе го тригерне кучето да ме нападне. Некое нагло движење може да го уплаши и да ме гризне. Јас воопшто не знам кога сакаат да играат а кога се агресивни, кога ќе се затрча накај мене јас мислам сака да ме изгризе, еднаш во парк така трчаше накај мене и почна да скока околу мене јас бев исплашена но стоев мирно и по неколку секунди сопственикот кога се приближи него го гризна за раката.

На SummerGirl и Hoping им се допаѓа ова.