Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Мој тип на партнер - оној кој што умее да ме остави во ребус. Да ми го разигра умот и со него да се чувствувам како да читам некој возбудлив трилер. Едноставно,да успее да ми ги зароби мислите и вниманието,да ме остави без здив. Оние со кои што знам на што сум и се прости за читање како текст на Лајлица,брзо ми здосадуваат. Оние кои што немаат смисла за хумор,не можат да пронајдат заеднички јазик со мене. На оние на кои што им пречи моето гласно смеење,глупирање,брукање и мрсни шали,не можам да им се извинам поради тоа што јас сум јас. Сега сфаќам дека убавината сепак не ми била на првите места и дека не го бираме оној кој што е најблиску до совршенството,туку оној кој што најмногу ни одговара.
    Ехх,колку филозофии ќе ми истекнат кога немам интернет :D

На 1209, luci22, anuskaNESTLE и 12 други им се допаѓа ова.
  2. kika.dragan

kika.dragan Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    150
    Здраво девојки, сакав да прашам доколку има некоја феминка што учи Англиски јазик и книжевност-3или4 год наставна насока во Штип да ми пиши лп, сакам да прашам нешто. Фала
    :) Ова го напишав и овде, бидејки е како најчитана тема. Ве очекувам

3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.259
    СДК дека сум супер расположена, па затоа ги почастив комшиите и мачките со Habits (Stay High) во моја изведба, со кучето како придружен вокал (не прекина да лае, сигурно мисли дека сум талентирана:angel:)!

:dance::dance::music::music::music:

На Kala22, Elena69221, MademoiselleB и 9 други им се допаѓа ова.
  4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Имам неколку пензионери во комшии, скоро секој ден играат шах во двор. Те кај едниот, те кај другиот.
    Или играат по цел ден, или па се погодува да се во двор секогаш кога јас поминувам од таму. Поминувам пред некој ден со кутрево, лека полека шетаме, надвор сонце, милина. И ги слушам како се расправаат.
    Првиов дедо вика: Шах мат.
    Другиов: Бога ти, од кога коњот скока така?
    Првиов: Како скока, на ге си скока, тука ми стоеше.
    Другиов: На бело поле ти стоеше коњот бре, немој да ме лажеш. Поголем диоптер носам од тебе, ама не сум слеп!

Па почнаа да викаат, уште малку за гуша ќе се фатеа, мислиш за којзнае што се расправаат. Другиве што ги гледаа ги држат, да не се степаат... Да ги видеше некој што не ги познава, ќе си помислеше дека веќе очи нема да си видат. А веќе денес ги гледам пак седнале на тераса кај едниот :lol: Треба да им предложам да организираме турнир во маало, 100% ќе прифатат, макар и да нема награда. Задоволството да бидеш најдобар пензионер во шах е големо :D

На Captain-Omni, De-lovely, imelda и 22 други им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Најлесно да си го признаеме како вина кај нас е она што не можеме да го промениме. Очигледно првиот Њутнов закон важи и за нашите души.

На Libera, SV1911, IronLady и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Е сега ќе си пијам апчиња, ќе седам дома, ќе ми се врти, ќе ми се лоши, ќе пијам само чаеви, ќе јадам само супи и варени компири .. :wasntme:
    Кој како си ја наредил :tmi: Кај најдов баш сега да го зачакам вирусов, на тромесечие, и баш кога имаме настап бе :emo:
    Па оваа не е фер! :fubar:

Заминав јас да решавам задачи физика, се надевам ќе можам бар утре на тестот физика да одам.
    Знам дека ќе ме направиме "Бог да чува", што обично знае да каже наставникот математика, ама шта чеш..
    Ее, јас сум дете за пример, некој со душа чека да не оди на тастови, ама јас нејќам :sun:

Кога веќе неможам со ништо друго да ве понудам, кој е за топли варени компири? 8):D

На Anabelle.Amorette, Lella и Sunshine.Sunshine им се допаѓа ова.
  7. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.972
    незнам каде ми е главата,од оваа учење главата ми пукааааааааа

На IronLady и tirkenbal им се допаѓа ова.
  8. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    НЕ го очекував ова од тие што најногу ги сакам ДОСАДНА СИ,ЗАМАРАШ........

На IronLady, mileystar, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.770
    Koлку е убаво кога во вообичаениот стрес на секојдневието придружен со намуртени фаци, во твоја околина имаш позитивни луѓенца кои секој ден ти го разубавуваат со својата смисла за хумор, со својата насмевка дури и при средба од неколку секунди успеваат да ти ги пренесат позитивните вибрации.
    Луѓе кои наспроти сета таа љубомора насочена кон туѓата среќа, ќе ги слушнеш со искрен сјај во очите да зборуваат за нечиј успех или убава вест поврзана со блиска личност.
    Ќе се најде и некој да ти покаже колку ја почитува твојата доверба, кој секогаш ќе најде време за разговор со тебе, токму кога ќе помислиш дека вистинско пријателство „не постои“ и дека се` е од корист.
    Понекогаш денот ќе ти го разубави дури и некој непознат, со еден мал културен гест, со еден обично „Повелете“, „Имајте убав ден“, „Благодарам“ изустени со учтива насмевка на лицето. :sun:
    Затоа секогаш бидете оптимисти во односите со луѓето, и апсорбирајте ја позитивната енергија од сите тие мили луѓенца кои ви ја враќаат довербата во човечноста. :f:

На Elena69221, luci22, Mahidevranfan и 14 други им се допаѓа ова.
  10. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    Одамна се откажав од публикувани глупости, стереотипи и генерализација на рандом личности што од срж на душата претендираат да бидат интелектуалци.
    Кога ќе ја сведам целосата равенка, непознатата секогаш ми исчезнува, затоа што во приницип е регулирана.

Општо, во нашето секојдневие постојат два типа личности:
    - Оние што мрчат и оние што мрчат за оние што мрчат.

Првите се простудишни личности, уки, некуки со едноличино гледиште на стварите по сите основи во сите ситуации. Ако нешто навистина не им се допаѓа тие ќе укажат и ќе си заминат оставајќи им го кажаното да го сварат овие вториве.

Вторите се тип на луѓе што одвај чекаат некој нешто да каже и да измрсат муда за да докажат некаква си поента која и нема логика најчесто. Ги има од секаков тип: владини и невладини организации, политичари, партии, цела администрација и рамче пред контињер, како и оние што слушаат гласна музика.

Нејсе, нам ни е потребна реорганизација на нештата, потребни ни се агресори на културолошки, социоекономски и секојдневен план. Потребни ни се иноватори што нема да серат говна како првите, ниту ќе ги јадат и варат како вторите.

На Captain-Omni, ludoto19 и Elennaa им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.259
    А тебе ова во која категориjа те става? Ти мрчиш за едните и другите. Ако сакаш промена, почни од себе. Нашето општество нема да ни го спаси витез на бел коњ, ние самите треба да бидеме иновативни, креативни и отворени за промени.

На sajonaramucaca, eliesaab, Lella и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Периодов имам 0 толеранција за негативни суштества.

На Captain-Omni, anichka94, SV1911 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. SexiLy

SexiLy Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    500
    Допаѓања:
    2.109
    За тебе сум сигурна дека станува збор за втората. ;)

14. the-Anya

the-Anya Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2014
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    293
    После се што напраив за тебе, после се што направив за нас очекуваш да се испотресам на Love me again од John Newman и да ти се џитнам во прегратки? Очигледно не ме познаваш и никогаш не си ме ни познавал. Очигледно сум си се подценила а тебе преценила. На кратко можам да опишам што направи од мојата душа и срце. Ти ги подарив како на никој до сега. На тацна. Ти си поигра со нив, ги разгмечи како кога дечињата си играат со пластелин, после тоа пак си поигра уште малце, ги подели на милион мали парчиња па ги фрли во ѓубре. Ете тоа направи. Така се чувствував. Ништо на светов нема да го промени тоа. Ти дадов една шанса, ти дадов друга и неколку после тоа, а сите си ги прокоцка. Касно е веќе. Не ме заслужуваш. Заслужувам нешто подобро а тоа во никаков случај не си ти.

Но не те мразам, напротив. Една лекција повеќе во животот, за понатака, за секој случај. Ти посакувам се најдобро во животот, се ама баш се што си посакал да ти се оствари. Но не со мене, но не до мене.

А јас? Јас, лепи мој, ќе продолжам понатака со залепено срце и широка насмевка. Зошто? Затоа што сум посилна од секоја препрека и пораз.

На julie77, kikitta, Divinebutterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.308
    Допаѓања:
    68.054
    Не знам дали некогаш во текот на моето неколку годишно форумско постоење сум кажала тука колку сакам да играм/танцувам/денсам, како милувате. Страшно ми треба некогаш да одам да се издувам, да се изнаиграм со цела душа и срце. Чувство на ослободување ми е незаменливо, целата негативна енергија испарува.
    Тоа ми е еден од најубавите моменти во живеењето сами, кога и да сакам ќе си рокнам музиче и го ослободувам мозокот.

На Someonespecial, Lella, Daydream и 9 други им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.118
  17. malata59

malata59 Активен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6

ако најдете на ова мана алал да ви е! :swear:

18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.412
    Па кој е будала ко мене во 19ч да легне, па во 1ч да стане физика да учи? :lol:
    Епа тој што си има 3ка ко мене... :D

На Mahidevranfan, Sunshine.Sunshine и Arthur им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.410
    Значи не се нормални со рекламине за здрава исхрана. Да се јадело бадеми, лешници и такви останати јаткасти плодови. А не дека би ми сметало, ама ако се 100 денари/килограм

На t-sweet, SV1911 и Arthur им се допаѓа ова.
  20. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Премногу сум среќна овие денови, станав дада по втор пат -едноставно прекрасен е :):) и еден чекор сум поблиску до америка и до оставарување на мојот сон но знам дека можам и да не помина понатаму горда сум за тоа што го постигнав и што стигнав до овде. Прекрасно искуство кое никогаш нема да го заборавам. :):)

На eliesaab, mal.ecka и Mahidevranfan им се допаѓа ова.