Говедава што сакале дата центри у државава да градат... Исекоја стотина дрва за да градат згради и молови, дур вие будалите им ги купувате истите тие станови за 3000 евра квадрат. Нормално дека е научна фантастика воопшто да се деси тоа али идејата им е надвор од секој здрав разум. Ви текнува на изреката: Only when the last tree has died.... Е тоа е. Само напредок и технологија инфраструктура глејте. Луксузната фасада од 3000 еу квадрат полевајте ја со вода и можда ќе врши фотосинтеза кога дрвце нема да остане околу нас.
Не дека има сега и попот и полицаецот се со пивски стомак.. Ама очекувам професионалност од двајцата еве за поп не е битно колку е физички спремен, а за полицаец битно е да може да трча, за поп доволно е да си ја познава работата да знае да ме венча, крсти и да им помогне на сите од верски аспект.. Не би ми сметало и за попови да се смени кодекс на облекување и да имаат слобода на избор, ама би ми сметало да ми рече јас не знам еве види сам прочитај што мислиш за крштевка што треба.. Место да се воведе редовна физичка активност, тренинзи, познавање борилачки спорт, по битно е дали ќе има брада или не...