ЗНАЧИ дали сте приметиле дека поголемиот број од рекламите на Инстаграм не можете да ги скролнете од прва, па ни од втора ни од трета оти најверојатно им тече време колку треба да ги глеате исто ко на ЈуТуб? Абе мамицата ваша и све по список, ја сум глупа што понекад седам од телефон, сеа ќе избришам па сами глејте си.
Кај мене некогаш и не сака да се скриола дур не отворам тоа за што е рекламата па да се вратам назад..
За ова зборев пред некој месец кога ме натераа да избришам се живо и диво. Направив огромна пауза, сега го вратив ама не сум зависна ко порано, се одвикнав скроз. А кога не можам да скролнам реклама, само ми е потсетник да ја затворам апликацијата. Полека мислам дека ќе ги оставаме социјалните мрежи, се поодвратни и поодвратни се.
So you telling me дека прворангираниот и најдобриот универзитет во државата уште објавува резултати од испити онака јавно на веб страната и нема некој електронски систем кадешто податоците на студентите ќе бидат достапни само во рамките на образовната установа....
Ако нешто органски не го поднесувам, тоа е она кога некому подаваш рака, а тој ти ја каса. Те навредува со цел арсенал на простачки зборови. Ти спушта само оти во даден момент не можеш да му ракоплескаш и нему, како што понекогаш не можеш и на другите. Каде се видело цело време да се согласуваме со сите за сè? Никаде. Светот не функционира така. Се гради и со несогласувања за да биде во рамнотежа. Се трудиш да му го објасниш ова, но не те сфаќа. Пак отвора уста за да те касне иако му враќаш коректно. Чиниш дека добил ВИП пропусница кај некој од горните слоеви оти тие немо ја набљудуваат ситуацијата. Потоа тој драматично се повлекува како да ја спушта завесата на театарската сцена додека не одлучи пак да никне.
Непосносливо е жешко, поише тешко би рекла, пукнувачки тешко. Наместо да спијам, ја се превртувам некој саат, сабајле ќе се станува не знам како Испиен дијазепам, џабе.. Остануваме јас и кучињата што цела вечер лаат..
Мене вентилатор ми дува во главава, подобро да умрам од мигрена отколку од топлотен бран. Здравје од септември планирам да се наспијам асално. Есента ми е најомилено годишно време.
Леле пак ние на мака, мада тоа е за жал, ко шо знаеме, такви сме, нема лек За нас кои патиме од несоница жештинава уше толку ни го спопикува Е за ова ја мразам сезонава, признавам. Ама и нешо ко метеопат сум у последно време, од коа заврна потешко ми стана, едвај дишам. Нека се раздени побрзо да го ебам, па шо сака нека биде, спиела не спиела исто ми се фаќа. Еве и кучињава се нервозни, утеха ми се
Немој вака жити се Ако мислеше на тоа да имаш привилегија да поспиеш, топ, баш ми е мило, наспиј се. Нема нишо боље од сонот. Батерии само така се полнат. Фала Богу не ми е баш секој ден вака, а беше буквално секој ебан ден истото срање, на психа ме удри скроз, а дете бе.. До тие што имаат нормален биоритам, да го чуваат, оти не се враќа ако еднаш го поебеш. Дали го сјебав со тоа што у 6 одд некаде почнав да дремам до 4, 5 па и 6? Знаеш летен распуст, се распуштуваш, искочуваш малку од колосек. Мене од тогаш ми е оваа мака уствари. Ама па и други истово го праеле, немаат проблем.. Ќе речат подалеку од екрани дрн дрн, баш ја тогаш и не дремев на телефон ко сеа, не сум била заразена ич, па полудував од неспиење, редовно идев на школо со 0 саати сон Ужасно нешто. Овојпат препишувам на влијанието на временските промени, али сјебана сум цела за жал