Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.587
    Допаѓања:
    18.440
    Прашање што ме мачи: Што е поголема трагедија: писменоста на тортата или тоа што полнењето еден месец се слави како роденден, со торта. :wasntme: Ех арно беше кога немаше социјални мрежи, многу од работите што се прават денес не постоеа порано, ама сега за пусти лајкови...:tmi:
    img_1_1784064584444.jpg

На GirlLove, Cosmic Girl, SummerGirl и 8 други им се допаѓа ова.
  2. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    22.640
    Пост-одмор депресија, трета недела, мрчам за сѐ, сите ме нервираат, мислам, цел живот сум у тој фазон али сега е X 3. Башка станувам кит, не сум по благото ич али вечерва најдов некаков овес, со млеко го правев, ставив чоколадо за готвење и банана внатре гмечев, се шеќердосав. А пред тоа сендвич. Од утре на режим и рехабилитација.

На Aleks.mar, sweet-cherry, Ugly Duckling и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.728
    Допаѓања:
    34.992
    Мех, исто ко пмс секој месец. :D

На sweet-cherry, Amellie13, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    22.640
    Кај мене нема баланс, или на некаков строг режим, или јадење како да нема утре.:D

5. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    1.324
    Допаѓања:
    2.317
    Хахахах а толку ги испостискале буквите за да го собере и у-то. :rofl:

На Anie93, SummerGirl, mKdevojce и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.841
    Допаѓања:
    24.597
    Многу ниски и мизерни осудувања слушнав од религиозни лица.

Сите гејови и лезбејки биле ментално заостанати односно ѓаволот влезен во нив.

Исто за сите болести или аномалии кај луѓе биле како казна од претходниот живот или декс не сме се покајувале..

На Amellie, Mr.Limonko и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    27.319
    На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. АничеБананиче

АничеБананиче Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    3.943
    Може ли некој од Скопје да ми пише ^_^благодараммм однапред

9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.535
    Допаѓања:
    6.264
    Нема поатрактивна несовршеност на лицето од пеѓи, особено оние што одат на носот и под очите. :inlove:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.107
    Допаѓања:
    52.137
    Еден од најинтересните феномени у секоја високо морално и парично корумпирана држава, као еве Македонија и нашиве соседи ќе ги зеам сеа конкретно за пример е како се дешава киднапирање и убиство на дете без тело, како се прави масовно убиство од страна на дете кон соученици, како се киднапира девојче и се погубува од тројца волови, па нели се иде процедурално се суди и пресудува БЕЗ ДА СЕ ,, ДОЗНАЕ,, ЕБАНИОТ МОТИВ!

На Srckata28 и eliesaab им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.056
    Допаѓања:
    21.238
    Кажувам дека МЕ МРЗИ МОМЕНТАЛНО да враќам на пораки, пошо договорот беше да се чуеме, добивам зашо не сум пишала..
    Не сум сакала да пишувам!!!! |(
    Уште игнорирам бе испаѓа (facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

И на крај чуден и заебан табиет иам само јас (facepalm)

Заборавме дека сме луѓе!

Колку сакам да ги снема телефониве па да ве видам тогаш шо ќе праите
    Заслепеност тешка :@:@:@:@:@:@:@

Толку ќе кажам.

На Gosh, Трагедијаупмм и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2025
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    236
    Омилен спорт последно време ми е читање коментари на фб од рандом сограѓани и уште не ми е јасно како успеавме да преживееме како држава 35 години :D.

На Buttermilk, Cosmic Girl, azelea и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    19.712
    и јас за моето бебе си нарачав торта голема за 1месец и замисли не е за лајк туку од возбуда и среќа го сметаш тоа како нешто многу значајно:Dбашка таман тортата замрзната и си ја користиш за гости кога ќе почнат да доаѓаат да го видат:P

14. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.189
    Допаѓања:
    186.235
    Немав можност да коментирам ова кога беше активна (та) тема па ајде сега, зато и тука.

Имаше коментари дека дете е важно родено, не памти дека не било на екскурзија или дека немало играчка, или дека не било на одмор или дека не забележва дека родителите немат дури и кога максимално се трудат да му угодат и дат шо поќе иако немат. Се шо имам да кажам е дека забележват зошто јас бев децата. Сум забележала и кога нешто сите врсници го праеле, а јас не. Сум забележала и кога сакав нешто и сметале дека мора да го угодат то па сум научила да не барам. И како возрасен кој работи и се издржава со години, како резултат на се ова, се гледам низ пари. Од една страна си давам се шо немав. Од друга страна постојано осеќам money insecurity и имам потреба шо поќе да зачувам оти во мојата гла возрасни don't have it easy како шо беше видено низ мои детски очи. Јас прв пат на одмор со моите бев на 23 години (прво пишав 19-20 и после ми текна дека памтам дека беше 2019 па испаднав ете и постара). И ојдов не зошто сакав да им сметам, туку зошто сакав еднаш во животот да бидам на одмор со нив. Еднаш. Прв пат. Сега веќе јас им букирам, тие одат. Најтешко ми е дека еве толку години покасно можат да одат на одмор, ќе речиш 5-7-10 дена не се многу во годината. Ама некогаш и то не можиш да дозволиш и немање одмор каков шо ти треба толку долго си зема данок на ментално и физичко здравје.

И то е причина зошто јас секогаш ќе бидам во тимот дека ако не сум во можност финансиски да растам едно дете - нема да го родам. Нормално ова е одлука шо ја носам за себе и шо можам да ја донесам само за мене. Ама какви не програми имаме гледано за помош за деца. И после гледаш 5+ деца, колиба и родители кои никогаш не работеле. Ни тогаш не помислувате дека немале право да го земат детството на тие деца? Оти ако сте помислиле - добредојдовте во тимот.

И ај, едно "кај било кај не било". Помал трошок е едно, од поќе. Ама ајде да има другарче - па второ. После кондомо пукнал и абортус не е убо, дете е благослов и ете трето. Ако едно дете е скапо, две е уше поскапо, три веќе уше поќе. Ама ок. Бар знајме шо прајме at that point hehe. И само носиме деца да страдат зошто сметаме дека не го гледат светот каков шо е и дека не разбират шо се случва.

Многу често ми велат дека сум себична и дека ради мој каприц немам родено. Или дека сум себична зошто сакам парите да ги "фрлам" на мене. Respectfully disagree, себично е носење на свет дете за кое не можиш да се грижиш зошто еДнОсТаВнО мНоГу СаКаМ, бЛаГоСлОв Е.

Тркалото се врти, точно. И тој шо немал, после можи да има и обратно - тој шо имал можи да нема. Ама ко ќе сум долу во тркалото ми треба финаниска моќ за да можам да го свртам без ризици, под ризик мислам живот да зависи од мене. Покасно ако снемам веќе изградив конекции, систем на имање село и најважно - не е мало детето и core годините на развој се поминати. Животот не е фер и то ќе го научи порано, ама барем не прерано.

Не е дека има некоја од-до бројка ко шо се бараше, за "дозвола" за деца. Бројката е "достоинство" во скромен живот да можиме да си дозволиме. Ако нема достоинство во скромноста само носиме живот за да страда.

На M.B., H.VAGA, bookslover и 30 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.841
    Допаѓања:
    24.597
    Не те нервира малце каков простотилук и безобразност владее?
    Јас кинам живци и се прашувам како сме биле семоќни антички македонци, а сме до ова дереџе...

На azelea, Yuforeal, Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    22.640
    Овој денешен мекотелски наратив, простоќа, сервилност и глупоќа у изобилие, мене ми е тотална спротивност од сликата што си ја градиме за некакви непокорни, борбени предци, херои, војсководци, Пирејци и слично.:bug: Затоа и не верувам дека имаме врска со истите.

На Mrs. right, azelea, Oxymoron и 7 други им се допаѓа ова.
  17. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.847
    Допаѓања:
    27.319
    Тито нè напраи во југословенските фабрики. :D

На Oxymoron, FreeToGo и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  18. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.587
    Допаѓања:
    18.440
    А се дува свеќичка по повод тие месечни родендени? :?:

19. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.699
    Допаѓања:
    19.223
    Тоа сме биле само во приказните на ВМРО.

На GirlLove и Stark им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    19.712
    Ако си среќен да ако си мрчатор не :D

На Oxymoron, Amellie, Raven22 и 6 други им се допаѓа ова.