Не сум знаела дека татко ми е ултра мега гига бумер, ми прати на ВацАп слика од вести што чита на ТЕЛЕТЕКСТ на ХРТ ( сеа ги чекам децава да прашуваат шо е тоа ).
Голема илузија е, па малку и жалничко, кога мислиме дека облеката може да ни ја изгради самодовербата. Ексик од таква самодоверба што ти зависи исклучиво од етикетата на парчето текстил што си го ставил на себе. Да бидеме реални, тоа не е никаква самодоверба. Каков сакате термин додајте му, ама психологијата е прилично јасна тука, тоа е само класична компензација, маска за лечење комплекси и обид со материјални работи да се покрие внатрешната несигурност. Вистинската сигурност во себе нема врска со гардеробата. Таа или ја имаш, или ја немаш, независно од површноста околу нас. Вистинската самодоверба мора да ти е иста и подеднакво силна без разлика дали си во најобични пижами, во износени тренерки по дома, или пак во скапо сако и свечен фустан. Таа ниту се купува во бутик, ниту се соблекува пред спиење. Поентата е да се чувствуваш моќно и добро во сопствената кожа, во што и да си облечен. Сè друго е само глумење лудило за пред луѓето.
Каков крах. На денешен ден дознав дека Европската унија ни шлапна нови тарифи за нарачки од Тему и АлиЕкспрес. Наместо да платам 30 евра, одам на наплата 50. Дали се нормални. Веќе ништо ми нема смисла. Збогум Тему, ќе ми недостигаш, ќе треба сега дупло да плаќам на препродавачи што ги користат твоите кинески токсични срања.