Фааааак, неам ни едно оригинално искуство. На физичко ги терав да ми ја прераскажат, секогаш ми беа интересни содржините па после на час се утепував од дискутирање за ликовите и поентата, уживав во муабетот на час! А никогаш не ги читав, у пм мрзливата...
Јас седев на последна клупа а тие пред мене читаа лектири, и ако ме дигнеше учителката да раскажувам, тие пред мене ми кажуваа шо да кажам или ќќе ми оставеа тетратката некаде од кај шо можам да читам
Сакам да скокам со падобран ама не тандем-скок туку сам. Исто ми се планинари по карпи и рафтинг ми се испробува.. Мора барем едно од овие летово да направам. Или сам да пробам да планирам по карпи, би било забавно, овие другиве не знам како би ги извел сам..
Абе уживав да разглабам за книгата, за ликовите, нивните особини, за содржината, кој шо напраил, зошто напраил, омилено нешто ми беше на Македонски, обожавав ко ќе дојдеше време да се збори за лектира... а не прочитав ни една. Јбг, сеа сè шо сакам е да ме остаат на раат за да читам. ¯\_(ツ)_/¯ Него сакав да кажам, скурца ми е од саможалење. Веќе не се жалам. И да има за жалење, не се жалам. Само ќе одјебувам се у пм. Ама сериозно. На одличен пат бев у последните 5-6-7 години во куроболието, ама сеа готово, прекинувам со секакви жалби и поплаки, не филтрирам ничие, ни мое, однесување, тоа е што е, нек си ебат сите матер, вклучувајќи ме и мене, ќе праам апсолутно максимално шо сакам и можам у моментот, мислам дека боље ќе ми биде, ионака ќе умрам како и да е.
Бро, има многу филмови за овие работи шо ги наброја, шо ќе ти докажат дека тоа не е добра идеа. Оди поарно во кафана најади се и напиј се .
Ама барем доаѓаат од 07:30 до 15:30, нели? Ок знам дека има исклучоци,а ова шетање за иста пара на што личи? Не викам еве да им покачат , може за нешто многу покорисно тие пари да се дадат и вложат а не за паразити шетачи.
Никој не ги тера со сила таму да седат. За сите што мислат дека вредат повеќд еве им го приватниот сектор или пак странство. Нека се потрудат да го заработуваат лебот врз основа на нивните способности и квалификации. Многу од нив ниту тој минималец не го заслужуваат.
Многу од нив не доаѓаат навреме и бегаат порано од работа, последно во УЈП бев сведок на вакво нешто вработената во канцеларија замината уште во 13 часот дома колегата нејзин ми прај имаше приватни обврски колешката си замина, пак ајде морав да одам нареден ден да завршам работа, да не зборам шо земаат боловања за шетање и сл. глупости, ни одат ни работат како шо треба.
Инаку кој сакаше да оди ќе морам да ве разочарам Годинашната „Зелкаријада” во Тработивиште е откажана