Сите се лутат кога некој друг измислува лажни сценарија за нив, ама кога сами измислуваат за себе, тогаш е overthinking, или анксиозност, или страв, или несигурност. Сам на себе најтешко е да си рече да престанеш да јадеш гомна и едноставно да прекинеш да си праиш лажни сценарија у глава.
Добра вечер неможам повеќе немам сила дали има некој за разговор да ми олесни или бар да ми побогне што да права во врска е бракот
Ќе се врати Стефан со сè сите видеа и на youtube и instagram. Ова е веќе видена маркетинг финта. Сигурно не е будала да батали тоа што му носи илјадници евра месечно (што од јаки спонзори што од прегледи) за да иде во театар за плата од 500 евра да работи.
Имаат повеќе тезги од помладиве артисти, они се добар показател за демографската слика и музичкиот вкус, населението старее, а и повеќето млади ни се стари (ментално).
Луѓе, особено помлади и незрели, кои трчаат по партии како загари треба да се одбегнуваат. Никаков карактер не лежи во нив.
Реално гледано. Ако некогаш на времето сте ги избегнувале за дружење луѓето равноземјаши, тогаш време е и да почнете да ги избегнувате луѓето кои се против за изградба на дата центри во Македонија.
Допрва кај нас ќе следува поларизација на народот и политичките партии во однос на дата центрите. Инаку оваа поларизација САД ја искусува веќе некое време и сега се во фаза кога народот се организира и обединува против градење на дата центри. Масовно им одат на седници и јавни расправи, симнуваат политичари кои не работат во нивни интерес. Бараат информации за ефектите од нив, транспарентност и вклученост во одлуката за она што се прави во нивното соседство. Во некои делови на САД имаат поставено мораториуми, а во некои и забрана за изградба на нови дата центри. Во светло на идните избори политичарите ќе бидат бирани и во однос на нивниот став кон дата центрите. Пред заземање став не е лошо да се информирате и да погледнете какви се искуствата на луѓето и заедниците во кои се изградени.
Никаде не забрануваат дата центри. Се градат забрзано секаде каде има писмен народ и кои фаќаат корак со 4та индустриска револуција на време. За разлика во Македонија каде имаш голем процент полуретардирана раја и алчни политичари кои ја манипулираат таа раја со безпотребен страв за ситни политички поени. Поздрав од “глупавата“ Словенија која отвори два дата центри за неполни два месеци, а веќе ги имаат повеќе од 20 дата центри. https://www.gov.si/novice/2025-05-0...cen-zacetek-novega-obdobja-razvoja-slovenije/
Многу пати сум сакала да го кажам ова и не сум знаела како. Опаѓањето на наталитетот може исто така да биде позитивен показател дека конечно се освестуваме дека за дете треба многу повеќе од желба.
Не дај Боже да му кажиш некому дека си болен на сред лето. "Леле, кај те најде баш тебе.Греотка. Леле па ти само се разболуваш" Муабети.. Је*о вас Тито. Мислам, не бе...шо им кажав па и јас... Поминаа 2 дена ниту една не праша, како си, дали ти помина. Па тегнење, а бе ајде ништо не ти е, иди! Ќе ти помини. Немаш галје. А претходно убо објаснато шо ти е. Кај ќе ми помини, сестро златна, 2 дена лежам в кревет со трески, затнатост, болки во тело. Не дека нема да помини, ама не денес. Е сеа, ко ќе се разболи некоја од вас, Маме ваше Има да ве изругам и секако игнор.