Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.544
    Допаѓања:
    10.176
    Да, и јас некогаш земам урма кога имам напад за благо. Ама не повеќе од една две зошто се концентрирани со шеќер. Урма на пола пресечена и со една лажичка путер од кикирики ( па оладени во фрижидер) прави ќерка ми ама заради калоричноста не јадам повеќе од една од нив. И не секој ден.
    Во секој случај најблиски ми се до чоколадо и барем се природен шеќер, ама да биде умерено.

Општо, конзумирање суво овошје треба со внимание и умерена количина , бидејќи содржи повеќе шеќер од свежото.

На bicycle и Tea678 им се допаѓа ова.
  2. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    1.024
    Допаѓања:
    6.454
    Не сум правела поголема количина , еднаш направив во калап за чоколада ,ми беше многу убаво, сега во последно време комбинирам со чија семе и хељда како каша со боровинки и малини е многу убаво.
    https://centarzaprirodnumedicinu.co...i-posnih-letnjih-torti/?refresh=1788700390584

Еве некои др рецепти , има доста комбинации по интернетов. Другарка без шеќер , ослабе 5 кг за два месеца а не се замараше си јаде се. Шеќерот е многу лош.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.636
    Допаѓања:
    69.813
    Се препозна или сите ја препознаа и директ кон нејзе беше насочено мислењето, освен нели, таг немаше? Гледаш зошто почнуваш расправии? Тоа што не си ставила таг не значи ништо, кога сѐ друго си ставила. И овде еве, пренесуваш расправии и дискусии од друга тема тука, се обраќаш на членки, а потоа некој тебе те цитира и цитирањето за тебе е напаѓање, не смееш да кажеш мислење, притоа тоа не е општо мислење, се однесува дирекнто на членки овде, и пак ти оштетената страна на крајот секогаш.
    Уште еднаш, прочитај ги правилата и препораките за однесување на форум.

На Panda00, Raven22, KiT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Форумски идол

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    5.185
    Допаѓања:
    21.649
    Во ред
    Ајде најубаво да ме банираш
    Еве јавно барам!
    Доста беше

5. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    4.330
    СДК немам проблем да помогнам, и не очекувам по секоја цена да ми помогнеш ти назад. Ама, кога ќе побарам помош одчкивсм да ми кажеш искрено, не можам, не сакам, а не приказни за мали деца да ми кажуваш.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hoping

Hoping Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    1.936
    Доаѓа најубавиот период во годината :inlove:

На Oxymoron, Ta-mara, FriendOfDorothy и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    350
    Не мора тој шо последен ќе заминува на аеродром да го гаси светлото, ќе се изгаси само од немање струја од дата центрите.

На MeowMeow и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  8. Mysterious Woman

Mysterious Woman Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2022
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    330
    Срце со памет војни војува

На L.i.n.a.a, Dek0, KiT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    53.341
    Едино покринџ на форумов од коа двајца ќе се спанџаат, е коа истите ќе се од-спанџаат. Фејсбук левел 2012та...

Последна измена: 7 септември 2026
    На sparklie, Oxymoron, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  10. emiliana

emiliana Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2019
    Пораки:
    4.096
    Допаѓања:
    45.184
    Што е ова бре све зафатено, не може човек да најде друштво кафе да испие.

На KiT му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    2.918
    Допаѓања:
    24.609
    Фиромците ќе простат и лезбејство само нека е у десниот спектар и нека доаѓа спакувано со фашизам.

На daylight, Angie1432 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.614
    Допаѓања:
    18.759
    Во идеален свет, младите и старите би живееле заедно (не мора и во иста куќа) и на тој начин и двете страни би имале голем бенефит од сето тоа.

Да не се лажеме, многу значи кога имаш на кој да оставиш дете на сигурно кога имаш потреба од тоа.

Од друга страна родителите како стареат им треба сè поголема поддршка од многу аспекти, посебно им значи тоа да почувствуваат дека имаат на кој да се потпрат и дека не се сами оставени. Тоа не го добиваш од било кој за пари како што од децата можеш да го добиеш со љубов и грижа. Според мене во човечката природа ни е 'впишана' зависноста (емоционална и физичка) на едни од други.

Сето тоа би било можно под услов да не вмешаат его до плафон, докажување која сваќа е поважна и поглавна, делење на децата и фаворизирање на едно од нив итн. итн.

Ама тоа во некој идеален свет, со многу поразличен mindset од нашиот традиционален, македонски...

На Anie93, LadyD, Raven22 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    4.121
    Допаѓања:
    15.756
    Мразам што дел од странскиве “инфлуенсери/фитнес личности/тренери и сл”, користат техника на т.н. baiting.

Користат така некои ефтини трикови или смешки, навидум провокативни и/или контраверзни, за да привлечат внимание, а во суштина тоа нема никаква врска со тоа што тие всушност го промовираат.

На daylight и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    53.341
    Не знам колку пати кажав, али ОБОЖАВАМ серии што пуштаат само една епизода неделно!

Значи кое депре ме фати сеа, ми заврши Сило, ми заврши Фуриус, сеа мањачам други серии на Ејпл и Хулу да видам дали има нешто што вреди да чекаш секоја недела да гледаш.

Не е тоа тоа, бинџањето. Не е тоа тоа, коа имаш преголем избор и увек достапен на рака па ќе речам и за све у животот. За јадење, предмети што ги посакуваме, време со луѓето кои ни значат, мажи, жени, секс, патувања... Отиде у друг правец мислењево, али поентата ми е таа.

На Oxymoron, Angie1432, Danka Smotanka и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.923
    Допаѓања:
    64.317
    Во последно многу ми излегуваат ai slop видеа по фб како клипчиња од некои драми со луѓе ко волци, змејови, со магии и сл. 20 минути подоцна гуглам оти сакам да видам дали хероината што не ја сакаат сите ќе заврши заедно со убавиот маж-змеј и си викам што правам со животот. :D

На Oxymoron, Medea. и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.925
    Допаѓања:
    27.749
    Тотално. Кога има премиерно по една неделно, во исчекување си. Денот си го вртиш околу епзодата. Имаш време да размислиш што си изгледал, да ти 'легне' во глава епизодата, цела недела да си размишљаш што ќе биде во следната.
    Еееееее пред 15 години септември ко ќе дојдеше, праиш репертоар на 15 серии шо ги гледаш, им почнува новата сезона што ќе трае до мај! Која возбудаааа. Па цела недела имаш секој ден по некоја нова епизода. Па дебатираш со луѓе со месеци што ќе биде. Па се сврзуваш со ликовите, не ти е сеедно. Една 'Супернатурал' ја гледав од секој септември до секој мај, секоја година, од мојата 15та до мојата 30та година!
    Нетфликс го утепа репертоарот...
    Него... имаше една златна ера на уникатни серии, ко шо денес веќе нема, некаде 2005-2015 отприлика, имаше серии ко шо се Supernatural, Lost, Prison Break, Heroes, Medium, Dexter, Ghost Whisperer, Fringe, Mad Men, CSI,... одамна неам гледано некоја посебна серија, баш да се издвојува со приказната.

На Oxymoron, MiloMalo, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  17. ThePharmacist

ThePharmacist Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    977
    Пробан првиот ајвар со сиренце за годинава:). Кој воли нека изволи:)

На daylight му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.173
    Допаѓања:
    53.341
    Ееее, коа немав интернет на почетокот глеав Скинс, Доктор Хаус и уште некои у 12 или 1 саат навечер на ХРТ2 коа ги репризираа од ХРТ1, оти ни таа програма ја немаше на кабловска. :tmi:

На Oxymoron, sweet-cherry, FriendOfDorothy и 3 други им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    5.111
    Допаѓања:
    54.338
    У времето на А1 недела у 8 беше резервирана за Lost и ќе напраиш све да не ја пропуштиш епизодата пошо реприза тропци а дајл ап интернет дома и немаш никаков избор освен да се сместиш пред тв и да чекаш да почне:rock:

На Oxymoron, Cosmic Girl, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  20. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.397
    Допаѓања:
    5.061
    Алелуја! Мој човек! Преку 10 пати ја имам гледано. Напамет ја научив. Мислам брејкинг бед единствено ја надмина, со призн брејк ми се тука некаде... Е такви сакам, а не турскиве срања на тв шо го затупавеа народо уште толку

На Cosmic Girl и John Snow им се допаѓа ова.