Да, и јас некогаш земам урма кога имам напад за благо. Ама не повеќе од една две зошто се концентрирани со шеќер. Урма на пола пресечена и со една лажичка путер од кикирики ( па оладени во фрижидер) прави ќерка ми ама заради калоричноста не јадам повеќе од една од нив. И не секој ден. Во секој случај најблиски ми се до чоколадо и барем се природен шеќер, ама да биде умерено. Општо, конзумирање суво овошје треба со внимание и умерена количина , бидејќи содржи повеќе шеќер од свежото.
Не сум правела поголема количина , еднаш направив во калап за чоколада ,ми беше многу убаво, сега во последно време комбинирам со чија семе и хељда како каша со боровинки и малини е многу убаво. https://centarzaprirodnumedicinu.co...i-posnih-letnjih-torti/?refresh=1788700390584 Еве некои др рецепти , има доста комбинации по интернетов. Другарка без шеќер , ослабе 5 кг за два месеца а не се замараше си јаде се. Шеќерот е многу лош.
Се препозна или сите ја препознаа и директ кон нејзе беше насочено мислењето, освен нели, таг немаше? Гледаш зошто почнуваш расправии? Тоа што не си ставила таг не значи ништо, кога сѐ друго си ставила. И овде еве, пренесуваш расправии и дискусии од друга тема тука, се обраќаш на членки, а потоа некој тебе те цитира и цитирањето за тебе е напаѓање, не смееш да кажеш мислење, притоа тоа не е општо мислење, се однесува дирекнто на членки овде, и пак ти оштетената страна на крајот секогаш. Уште еднаш, прочитај ги правилата и препораките за однесување на форум.
СДК немам проблем да помогнам, и не очекувам по секоја цена да ми помогнеш ти назад. Ама, кога ќе побарам помош одчкивсм да ми кажеш искрено, не можам, не сакам, а не приказни за мали деца да ми кажуваш.
Не мора тој шо последен ќе заминува на аеродром да го гаси светлото, ќе се изгаси само од немање струја од дата центрите.