Ама имаше ДВД цедиња и домашно кино, и се трампавме и со серии и филмови. Ги имав Prison Break и Heroes. Нешо шо засекогаш ми е врежано во сеќавање, 4та средно дента кога ја примив таа вакцината, вечерта цепам Heroes на двд у кревет, ме утепува температура, пола гледам, пола бладам, мајка ми до полноќ на работа, тек кога се врати и ме виде, сфатив шо ми се дешава. Ама бев ептен навлезена во серијата.
Дури и ми текнува на програмската шема, од 8 почнува Lost,после следуваат Очајни домаќинки кои бај д веј ги глеав И на крај Хорацио ко шлаг на тортата @MissChievous првите две сезони Prison break ги имав изнајмено од двд тека и ги изглеав за 3 дена пошо ако не ги вратиш цдињата на време ќе плаќаш пенали Џен зи сеа ќе гледа на ова ко да сме кромањонци али јебига
The Sopranos - најдобра серија. После неа, The Twilight Zone (1959-1964). Од поновите The Crown. Cакам историски серии, често има квалитетни од нив. Како дете многу ги гледав Lost и Charmed, не пропуштав епизода. Најзаразни: Gossip Girl и Desperate Housewives.
Дечки бе од кога стана нормално по три одмори во лето да се тераат? Јас што бев на еден што да кажам.. изгледа еден не се брои
Имаше помалку хиперпродукција, немаше Netflix, Prime и слични, можда затоа ни изгледа како да беа подобри сериите... Какви срања гледав и бев: wooow.Charmed денес ако излезеше ќе ми делуваше некако cheesy, евтинко, нема шанси да ја гледав. Денес 10 серии у ден излегуваат, 3 ќе почнам, и ниту една не догледувам, брзо ми проаѓа интерес, што е тапа.
Валјда ни биле интересни дека сме имале 10-15години. Сега најчесто кога ќе пуштам нешто од пораноо ми е досадно и издржувам 5 мин да гледам (и на времето не гледав charmed btw). Округ оринџ ми беше омилена, ми викаа тогаш дека личам на Миша Бартон па си бев у некој филм
Лелее, исто. Јас имам еден куп комфорт серии и филмови од тоа време, кои ако ги даваа премиерно денес можда и немаше да ми бидат толку интересни. Ме врзува ваљда носталгијата по тоа време, се имам приврзано за некои ликови, поима немам. Често знам да пуштам некоја серија која ја имам гледано сто пати, заспивам со истата, убаво ми е некако. Али има и еден куп срања кои кога ќе ги пуштам сум wtf, зошто ова го имам гледано. Излегував на маало после Перла на А1, завршуваше у 7, ќутете си за ова.
Скопје, светска престолнина на кафето. Кафичот не работи пред 10 ч., и затвора во 18 ч., не работи во недела, не работи за празници, и не работи ако на газдата тој ден не му се работи. Столчињата се неудобни, школски, ама таква е шемата сега. Нема келнери, треба да одиш сам на шанк да нарачаш, и да си го однесеш кафето до масата. На крај, треба да го вратиш на шанк. Келнерката те прашува дали сакаш да е кафето од Бразил или Колумбија? Кафето е 180 денари. Има голема тегла да оставиш бакшиши.
Не постои човек шо е зафатен 24/7, тој шо сака да се видите кафе муабет поласат во неделата, ќе се видите, останатите ќе си наоѓаат изговори.
До кога “за лечење си”, “пациент си ти” ќе се сметаат за навреди? Па уште и од млади луѓе, во 2026 година? Треба да се срамам ако сум за лечење и сум побарала помош, или дека гласно сум кажала дека буквално сум за лечење? Секако, со исклучок на луѓето кои дијагнозата им е цел карактер и само за тоа зборуваат. Едно е да си свесен, друго е дијагнозите да ги користиш како оправдување на секое срање што го правиш, а не се ни обидуваат активно да се подобрат.
Ги прашуваат што се слави на 8 септември, не знаат. Не само денешниов празник, и за други поим немаат. Се дискутираше за воспитувањето на денешниве генерации, а со писменоста и општото знаење што правиме?
Онаа Бони Блу што се онадеше со 1000 и кусур мажи во еден ден, само што се породи, почна некои фетиш гадотии да снима за бебето. Иако е кукла тоа на видеото, поентата е иста - болна и гадна дека детето ѝ е само производ на онадење, а не живо суштество кое треба да го порасне. Што знам, ако си решил патлакот или патката да ги пласираш јавно, и све живо ти се врти околу секс, можда и не треба деца да имаш. Децата не треба да ги интересира твој сексуален живот ама тука не можеш да го одвоиш тоа. Слободно ебавај се зад затворени врати и оргии и тројки прави ама кога е јавно, неминовно и твоето дете ќе биде жртва и сексуализирано и сакал/а или не, ќе привлечеш лудаци што подалеку од секс не гледаат без разлика дали се работи за жена, маж, дете или животно, едноставно не бираат. Па лупај си ја после главата кога ќе бидне бељата.
Имаше видео дека бременоста е лажна за прегледи да има. Фактички никогаш и немала дете ниту сега има. Намерно го прави тоа и и е успешно, бидејќи луѓе отвараат, гледаат и коментираат а неа и легнуваат парички