Има народ пари у Македонија што ви е на вас. Тоа го гледам на секој чекор. Остави тие кукања и жалопојки на 90% од популација всаден од бумерска популација. Само имаат нереални очекувања колку пари треба да имаат наспроти тоа колку заслужуваат. Зошто прежално? Кога тоа во Македонија имало подобро образование и подобри успеси на тие тестирања, па као сега разочарани и изненадени? Буквално сега средношколци се 10 пати пообразовани од нивните родители и прабаби/дедовци. Премногу се дружите со бумери и маторци, па ги пиете нивните нереални приказни
Ај не збори кој со кого се дружил, од кај ти знаеш? И да, жално е тоа што ние наместо да одеме напред, уназадуваме. Ако не ти е жално на тебе тогаш преиспитај се
Зборувам општо, не конкретно за тебе дека се дружиш. Тоа го слушам буквално од секој, а притоа никој не ти кажува врз база на што го темели своето мислење. Никогаш не сме ни биле напред, за да уназадуваме. Што порано сме биле на средина, па сега сме последни? Буквално исто било, само што порано бумерите и маторците и генерациите пред нив не биле изложени на меѓународни тестови, па немале никаква претстава. Зошто не кажат, на пример, дека македонски ученици по математика и физика се при врвот на секои натпреварувања? Си прочитала такво нешто? Не, затоа што народ се ложи на мизантропни наслови и приказни. Мора да е лошо, за да е читливо.
,,За помалку од еден месец газдата на Пулс Дејан Јованов ќе се брани од слобода , бидејќи обемниот предмет за трагедијата во Кочани не може да заврши за само една година".. Колку луѓе умреа за џабе.. Никој нема да одговара за тоа... Греота за нивните семејства..
Или полошо: "За тебе уште ли нема работа." На такви само: "Што ќе ми е работа, убаво ми е вака на слобода да уживам." И од таков народ ќе очекува некој да се бунат и да менуваат систем.. Јас одамна велам дека денес е полесно од било кога да ги манипулираш широките маси. За комфорот и за дистракциите ќе си ги продадат и телото и душата. Го видовме тоа јасно на дело пред шест години. Само Господ нека ни е напомош.
Ти па, која со сега да мудруваш тука? Ако си имаш работа и ти е убаво, терај си. Или уште 10 години си во фабрика, па најде да коментираш за некој што си бира што сака да работи? И си во комфрона зона без ризици? Биди си среќна и весела, остави не, ние да си бираме.
Не ти кажав во лош контекст. Истото го имам доживувано јас (од теткици на полна маса народ) кога бев без работа па затоа ти кажувам од лично искуство. Мојот одговор за нив беше тој. Е сега ти што сè сфаќаш како напад и навреда, тогаш тоа е твој проблем... Иначе далеку сум јас од сето тоа што го имаш наведено. Многу добро знам низ што поминува некој во твојата ситуација. Ама за разлика од тебе јас немам предрасуди и осуди спрема никој.
Леле ама си на врв срце. Членката ништо лошо не ти искоментира туку се надоврза на тебе. Зошто толку лично сфаќаш се?
Букет со бели ружи ќе и порачав и од Аца Лукас ќе и ја пуштев..... БЕЛЕ РУЖЕЕЕ, БЕЛЕ РУЖЕЕЕ, БЕЛЕ РУЖЕ ОПЕТ ЦВЕТАЈУ,, А У МОМЕЕЕ, СРЦУ ДРУЖЕ ЦРНЕ КИШЕ ОПЕТ ПАДАЈУ ПАДАЈУУУУУ @mKdevojce дугујем ти извинење, лошо сум прочитала..... А бе другарка ме праша ова... Хахха ех туго... А бе смешка е, ем Им работа, ем продолжено викенди, ем 7 години во иста фирма, си кажува дека солидна плата зема и сеа за мене и е грижа дали сум БТ или СК. А, жива ја нема да се јави ни ко одеше со "нејзните другарки" на одмор, не ни ми свика.... И сама си појдов, а бе не дупна прашување, а каде си? Гледам слики од вода,? А бе 2 дена ја дриблав. Чеј, допрва ќе биди сеа со работата дриблање
Дојдов ова да го кажам, значи сам ако не си направиш интересно, никој не ти прави. После прилично лош ден, сега се смеам на глас, урлам. Пишав на Gpt: We've known each other for a while. Make fun of me with no filter И коа зареди, уште се смеам. Пробајте
Чадор е едно гомно кое го носиш увек у ташна , и еднаш у сто години коа ти треба му се скшила жица од некористење, или има радиус од 60 см само да не ти се намокри главата, мислам едино ако не почне да ти тече од горе од средината... Исто така има и друг вид на гомно чадор, она пола метро што ќе го мкнеш цел ден со тебе за на крај да го забораиш на работа или у аутобус, или траума од детството - испод клупа! Али немајте гајле, небитно - мал голем, ќе дувне ветер ќе му ибе мајката ќе го откости, и пак ќе треба нов да си купите као и да и. Иначе, утре идам да си купам чадорИ, тоа беше муабетот...
Ова извини на израз срањево е дизајнирано да биде утешно, да нуди подршка, не е ич реално. Колку повеќе го користиш, толку по-делулу те прави. Сум го користел. Генерален коментар за ЏиПиТи од мене беше ова, во конкретниов случај кај тебе советот е океј, но сакам да кажам не се поткрепувај на неговата "човечност" многу,
Во право си. А бе човченост.... Види нема луѓе многу на денешницава за поддршка... Не па дека во нешто ќе ме поддржи, па јас ќе се фатам за то шо ќе ми го пиши..... Најчесто прво се слушам себеси. Чеј да го пробам то шо и ти го проба.. Трики е многу.... Еве видиш твоето безвеза кажува
Порано кога ќе одев негде на фризер, шминка сакав да означам каде сум демек фенси а у. После сфатив дека само правам реклама за услуга што сум ја платила сама и прекинав