Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.775
    Допаѓања:
    105.098
    Многу добра мислам сум прочитала на ФБ, морам да ја пишамЧ

Платите ни се добри, само месеците имаат многу денови :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Пре - ВР - ту - Ва - ЊЕе е е е е е е е еее е еЕ Е е ее е е ЕеЕЕЕЕЕ

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

На Trnche, kala21, Elennaa и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Надеж..

Тоа е единственото нешто што ни останува. Каде и да одиме, што и да правиме на крај остануваме сами со надежта.

Надеж за подобро, надеж за среќно утро, надеж за нови доживувања.. надеж.
    Но, добро е. Добро е да се има надеж, тоа значи дека сеуште веруваме, а никогаш не треба да се откажеме, никогаш не треба да престанеме да веруваме. Ако немаме надеж за што живееме?

Доаѓаме до моменти кога мора да прифатиме пораз, колку и да е тешко тоа. Ни никогаш не треба да ја губиме вербата.

А, и се што е направено во светот, е направено од некој што имал надеж!

На SparkyAngel, eliesaab, Elennaa и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Денеска одам на доктор да барам лек тој ненормалниот ми се пушта, се обидуваше да ме прегрне, ми побара телефонски број да прашал дали безбедно сум пристигнала дома wtf? :o и таму уште неколку глупави прашања каде сум излегувала, ќе сме се виделе ли бла бла.. само си ја зедов чантата и му ја треснав вратата.. Стварно се исплашив да те е страв на доктор да отидеш бре луѓе, и незнам дали да им кажам дома на моите.. незнам незнам што да правам, па преглед ми закажа повторно за во петок, секако дека нема да одам болна работа па уште доктори се нарекуваат. лкчфдгхлфј :@

4. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    :o :o :o
    Па вие сте биле многу вредни, сте ја започнале и 129та страница на новата СДК, а јас се' уште не сум ја сефтосала, shame on me. :$

СДК, убав период си имам, всушност кај мене секој период е убав. Сум научила дека некои работи ни го прават нашето секојдневие и не можеме без нив колку и да ни претставуваат потешкотија. Не се жалам ако не сум купила ново парче облека, се може и без тоа, не се жалам што мачорот ме буди секои утро во 7, интересно ми е, не се жалам што морам да учам за факултет, го сметам за убав период во животот кој само може да те изгради и надополни како личност, не се жалам на мноооогу работи. Едноставно тоа е тоа, и вадам само позитивни поуки. Гледам во моментот да ги прифатам такви какви што се, а постепено да правам нешто за да се подобрат во иднина. Од жалење и спиење нема спомени. :)

И не сакам, да, НЕ САКАМ и бегам како од оган од луѓе на кои постојано нешто им недостига. Абе 100% да им е се' средено во животот ќе најдат, ќе ископаат не знам ни јас од каде, негде некоја замерка и пак ќе се жалат. Де ова не им чинело, де она не им чинело, де времето било катастрофа па паѓале во депресии, па зеленото светло на семафорот подолго траело, па врапче ги покакало, па Грујо бил крив, па Бранко бил крив, АМАН веќе, научете се дека животот не е мед и млеко, морате сами да се борите и трудите и дека се' си има своја причина. Еве на пример јас научив да не се нервирам кога ќе ми кидне автобусот. :D И најсериозно ми се случи последниве неколку пати само што ќе ми избега еден, одма после него да дојде друг што многу повеќе ми одговара за дестинацијата. Ете, се' си е со причина. И сега се молам да ми избега едниот за да дојде другиот.

Најдете си причина за позитивни мисли, најдете си причина за насмевка.

А да, морам да кажам и дека со дечко ми се прошетавме на неколку дена во едно прекрасно планинско место и одлично си поминавме. Се тргнавме од реалноста. Нит глава боли таму, нит се чувствуваш мамурно, абе милина, наспани, одморени, убавини. Не ми се враќаше во џунглава. :( Ама па нема да ни биде така убаво таму некаде ако не се вратиме овде. :)

И да, љубов е кога дечко ти ти лупи кикирики од оние со дебела лушпа и ти дава директно во уста, чисто за да не се мачиш и само јадеш и уживаш. Ете така. :D Ако продолжи вака, пак ќе ми збори дека сум му станала како мече.

На SparkyAngel, Lella, anabel-a и 4 други им се допаѓа ова.
  5. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Nad mojom sudbinom I bog bi plako !!!

6. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    4.167
    -Неее бее? :geek:

7. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.151
    За професорката по германски ќе пишам во Испукајте се, зашто овде ќе ми го избришат мислењето. |(

После тоа што се изнервирав, па и секој ден, кога се враќам од школо се качувам горе сама, ги пуштам песните и играм. :dance: Главна релаксација ми е. После тоа пишувам домашно, па одам кај мачињата :$, секако без да се качам на дрвото и да се закачувам на него ден не ми минува. Едвај чекам да помине натпреварот по математика. Е на први април сум најрадосна, зашто тогаш е поминат натпреварот, птичките пеат, се се среќно и весело! :sun: :f:

Ќе го мачам дрвото се додека не се скрши од мака. :D Вечер конечно Икс-фактор. :inlove:

И тоа е ново со мене. Всушност, нема ништо ново. Се исто, па исто. Имајте прекрасен ден, вака сончев и како може да не биде прекрасен? :)
    Ве сакам ~ :l:

На Someonespecial и hermosa им се допаѓа ова.
  8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Тогаш кога „не треба“ секакви филозофски мисли и метафорички ми се вртат низ главата, а сега кога треба да пишувам песна за училиште ништо не ми доаѓа на ум. Зошто?

На sweet-star и Heartbeat им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.331
    Допаѓања:
    158.470
    Зошто не сакам банки?
    Зошто од префрлање на пари од картичка на сметка и враќање на истите на картичка, плус ГОДИШНО ОДРЖУВАЊЕ НА СМЕТКА (што и да значи ова,само не знам колку јас на нив да им наплатам што ги работат моите пари од плата дур да сиг и подигнам и што сум ги избрала баш нив како матична банка), ме чинеше 2800 денари!!!
    Жити се, да не ги шинаа рацете од 2 минути работа?
    Колку клетви лежат во овие луѓе, леле мори мајко . Ама затоа цел живот само туѓи пари бројат!
    Мрш! |(

На Sexybaby86, EMoonlight, vivi.davvero и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.090
    Колку и да се обидуваме да го живееме животот според некои наши планови,тоа е невозможно.
    Секогаш нешто се случува непредвидено :(
    Некои работи зависат од нас,ама други се одвиваат надвор од нашата контрола.Животот и ние сме како возачот и патниците.Брзината ја регулира возачот.Ние немо ги набљудуваме хоризонтите што ни поминуваат пред нас.Сфаќаме дека тоа не е она кон што се стремиме,ама немоќни сме да го запреме тркалото и да здивнеме.Чекориме по непозната патека,а целта е во недоглед...

На julie77, vinozito1, EMoonlight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. vivi.davvero

vivi.davvero Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    24
    Гледам и се чудам... Па добро луѓе, што ви е со шеширите џоа Кардашијан? Гледам низ град и кадро и некадро шешир носи... Чекам дали ќе се појави на Ким мајката некаде па да е се комплет. Ајдееее кипинг ап вит капа ди тути капи :D или „На кој и стои подобро“ :D

Работата дојде или јас да си купам шешир или пердуви да набавам и да продавам за нашите дами.
    Ништо лично кон тие што носат... што се разбирам во мода па и јас... шајкача носам уште :D :D :D

12. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Верувам дека времето е најдобар показател на вистината.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, hermosa, Sara123 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Бев на работа, ( не е за стално но една недела ке трае ) се чуствувам среќно бидејќи заработив пари, и ја сфатив нивната вредност работев цееели 11 саати ... ама работата воопшто небеше тешка па :D без грижа .... утре пак .... и за среќа оној јазик кој го научив ( не целосно ) но онаа кое го знаев денеска го :D кажав :P и добив пофалби, бидејќи сама стигнав до овде .. ју хуууу 8)

На eliesaab, Lella и vivi.davvero им се допаѓа ова.
  14. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    43.838
    Неверојатно е како Љубов на далечина те прави трпелив и истовремено луд. Си се надзборувате на Скајп. Некако ко нејасно да ти е дека еве кај е, ќе си дојде. Спа третман во Асеана, точакот на гланцање и верба во Човештвото. Ме фати порив денес да излезам од работа без да речам ни збор, да дадам отказ, да излезам со парола РЕВОЛУЦИЈА и што сака да ме снајде. Затвор, солзи, нервен слом, што да е.

Во меѓувреме - пролет е секогаш добра идеја. Особено ако имаш прозорци во канцеларија што гледаат кон Вардар и птиците пеат апокалиптично. Ми стигнаа спам пораки за слабеење и понуда од Групер за 30 % попуст за боди врапинг, а јас во лифт се качив со пола кило чварки, рефус, од Веро. Ако се умира, да се умира за идеалите. И онтолошки и гурмански.
    Ќе бидам ли добар родител, се прашувам?
    Што ќе им оставам на своите деца? Стрес? Бол? Сеќавања за некое друго време? Долгови? Тага на врат? Љубов? Вредности? Воспитување низ солзи?
    Сфаќаш - имаш само Љубов и си нулта стартер. Дома се ренда цвекло. Сестра ми настината, на боледување. Сите дома. Само јас на работа. Родителствувам и ме фаќаат воздишки за врат. Тој ме бодри. Ми чува место до него во авион. Зар можам нешто повеќе да побарам од овој живот? Здравје... За моите, за мојата земја, што се разболе од нечовештина, од алчност и тага. Можеби само плачам без солзи.
    Колку солзи собира во едно човечко срце?
    Онака само прашувам.
    Многу прашувам, ама...
    Како инаку ќе дознаам.

На thinkerbell, Lella и poenta им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.146
    Допаѓања:
    67.348
    Па ти најде да кажеш, секој пост што ти е ископиран негде, што ставаш песни и извадоци во Литература од дела што не се твои, а ги претставуваш како такви. Срамота.
    За постовите тука што само се величаш не знам ни што да кажам. Сè тука од тебе е само една слика, што не знаеш ни да ја насликаш како што треба.

Времево не е здраво. Знам дека барав сонце, и си го сакам сонцето, не го давам, ама едноставно не е здраво. По улица само Брза помош се слуша. Сонце, ама подобро во април да излезеше.
    Од друга страна, здравиот живот изгледа влезе во тренд. Се фрли младинава на вежбање, на здрава исхрана, пилатеси, јоги, теретани... Супер, еден тренд што конечно ми се свиѓа. :lol:

На sweet-star, sparklie, SparkyAngel и 9 други им се допаѓа ова.
  16. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Раин само се согласив со Биле 15,а да ти кажам искрено и не чуствувам потреба да се правдам,ниту да се докажувам.

На Maria.Vampire му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.752
    Значи, мислам дека за луѓе што се љубители на парфеми, нема поголема занимација од оние каталозите кајшто можеш да протриеш и да го осетиш мирисот на парфемите. :D
    Празник за нос... и за нокти де. :D
    Баш денеска носеше една другарка таков, и цел час се врткавме околу него. И откако ѝ го изгребавме целиот, си кукавме што не можеме да идеме цела продавница да ја купиме... Женски бре, шта чеш. :D
    И така, мераци... :rofl:

На sweet-star, Monna.Monna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.330
    Допаѓања:
    29.151
    ^ Кој каталог Спешал? И јас сакам. :$ :D

Денес сум пресреќна. Што има поубаво од сонце? Токму така. Да излезеш и да му се нарадуваш. Се сеќавате на дрвото со кое ве замарав прееска? Е кога ќе се обесам на него (мислам кога ќе правам акробации или како да кажам, се надевам ме разбравте) има поглед кон сонцето.

Најубаво ми е кога сонцето ми го пече лицето, а јас мижуркам. :sun:
    Прекраснотии! Прекраснотии на квадрат.

Ми се напика математиката в глава. :D

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.146
    Допаѓања:
    67.348
    |( Зашто немаш што да правдаш или да докажуваш, нема ништо од тебе тука, ти не си тука, само фарса и измишљотина. Пример, песната во Ваши дела што си ја постирал, од Влада Урошевиќ, ти не ни знаеш дека постои надреден знак, па уште и цела таква песна си склопил, мислам дај молим те, не знам како си мислел дека ќе ти помине.
    Или тука што постираш статуси, преземени текстови од сегде, нема во тебе грам оригиналност.
    И да, точно, немаш што да докажеш. :hai:

На sparklie, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LittlePinky и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    СДК Имам интернееееееет :D
    Живеев 17 дена без ич .... ама ич интернет.....го изгледав Сексот и градот цел серијал :D

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.